Noe forknytt – nærmest en forbannelse

VPN har fått leserbrev. Vi gjør det innimellom. Og en gang innimellom det og får vi brev som er verdt å publisere. Som dette fra AA (Anonym Analytiker) som handler om spillet vårt. Etter mange dårlige kamper føler jeg for å «utgyde» meg om fotball og mitt kjære Vålerenga. Jeg har ikke noe verv eller … Fortsett å lese «Noe forknytt – nærmest en forbannelse»

VPN har fått leserbrev. Vi gjør det innimellom. Og en gang innimellom det og får vi brev som er verdt å publisere. Som dette fra AA (Anonym Analytiker) som handler om spillet vårt.

Etter mange dårlige kamper føler jeg for å «utgyde» meg om fotball og mitt kjære Vålerenga. Jeg har ikke noe verv eller noe faglig med fotball å gjøre. Jeg har bare sett altfor mange fotballkamper gjennom det jeg vet noen mener er et altfor langt liv. De fleste av kampene med Vålerenga som det ene laget. Ved lesing av kampanalysene dagen etter har det ofte slått meg «å, det oppdaga ikke jeg, var det sånn spillet ble organisert!?» Men i år har jeg sett alle seriekampene bortsett fra to enten på tv eller i virkeligheten og også den hjelpesløse kampen mot Ørn i Horten, inkludert tredjerundekampen i går. Og da er hvertfall ikke jeg i tvil om at det er noe grunnleggende feil med spillestilen. Det er ikke mulig for en amatør som meg å påtvinge meg mitt syn overfor hele støtteapparatet, ikke en gang å komme «i dialog». De vil selvfølgelig avvise meg som en dust som ikke har greie på fotball (noe jeg formelt vedgår også). Men det jeg mener å ha sett tror jeg er så riktig at jeg tillater meg å bringe det fram for flere enn min aller mest intime omgangskrets.

Dermed: I flere år har det vært noe grunnleggende forknytt ved måten vi spiller på. Vi har riktignok blitt seriemestre en gang, til og med køppmestre, men det var jo ikke noe glitrende spill da heller. Interessant er å registrere at når vi blei seriemestre tok vi flere bortepoeng enn vi tok på Lyns bane. Det bringer meg over til at det kanskje er noe med forventningspresset, det at spellera våre blir lamma på hjemmebane? Men nå er de lamma også på bortebane. Da blir det forklarlig at når gode spellere kommer til Vålerenga, så blir de dårlige, og når de går fra oss, så blir de gode! Det finnes unntak, men sannheten er at sånn er det, jeg gidder ikke å dokumentere dette før Teigøy prøver å overbevise meg om at dette er objektivt feil. Hvorfor er tidligere landslagspiller Hæstad i det hele tatt på banen? Wæhler og Storbæk var på landslaget. Izakhi, hvorfor kunne vi ikke klare å utvikle han? Moa er god, men er han blitt bedre enn han var i Skeid? Og Daniel har vel egentlig aldri slått til?

Se så på de siste kampene: Fra sidene eller langt bak i banen sendes det inn foran motstanderens mål en rekke meningsløse høye upresise baller. Som Svein «Matta» Mathisen en gang karakteriserte slike pasninger:•«Måtte hell og lykke følge deg!». Og hellet følger ikke disse ballene. Det er ingen Sørlot eller Jostein Flo til å ta dem imot. Hvorfor kan ikke Martin få til pasninger i luker med rettvendte spillere? (Og hvorfor skal alle spille ballen til Martin hele tida? For å sikre seg en plass på laget? Martin hadde en rekke grove feilpasninger i den første kampen mot Aalesund, og det har han fortsatt med i kamp etter kamp, uten at en eneste journalist har sagt noe om det.)

Er gutta våre gode mann mot mann? Klarer vi egentlig å komme forbi noen andre spillere særlig ofte? Utenom Moa? Steget til Boyan er de øverste divisjonenes mest urytmiske og aller mest håpløse. Skeids mest suksessrike trener ville gjort fotballspiller av han! Hvorfor ikke vi?
Tenk vi klarte å slå, med nød og neppe, et lag som ligger nederst i arbeidsledighets-ligaen! Utsiktene foran kampene mot Stabæk, Strømsgodset og fjerde runde er ikke gode.
Har gutta kondis da? De har jo fått Kaggestad som trener. Men er ikke hans hovedbudskap «Lavt tempo, ikke intensitet på treninga»? Kan alle spurte hele kampen, og mose utslitte motstandere det siste kvarteret? — Nei!

— Altså: Noe må gjøres! Jeg og «vanvittig mange» vil ha mange poeng og et glitrende frigjørende spill å glede oss over!

A.A.

Legg igjen en kommentar