Dagboka tirsdag 17. juni 2008

Danskebåt eller sommerleir i Valdres? Dagbok med eller uten mening? Vi orka å skrive den. Orker du å lese? Er det dejligt at være islandsk i Danmark? Gunnar Heidar Thorvaldsson rømmer til Danmark. Lite spilletid her, altfor lite spør du oss. Vi hadde forventninger til ham etter debuten mot Start i fjor høst. VPN skrev … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 17. juni 2008»

Danskebåt eller sommerleir i Valdres? Dagbok med eller uten mening? Vi orka å skrive den. Orker du å lese?

Er det dejligt at være islandsk i Danmark?
Gunnar Heidar Thorvaldsson rømmer til Danmark. Lite spilletid her, altfor lite spør du oss. Vi hadde forventninger til ham etter debuten mot Start i fjor høst. VPN skrev dette i kampreferatet den gangen:

Vår nye mann, islendingen Gunnar Heidar Thorvaldsson fikk vist seg fram tidlig. Dette må da være et flott kjøp! En kjempende spiss, ballvinner, god innleggsfot og ikke redd for å ta i litt bakover.

Siden har det gått litt opp og mest ned, men med et oppsving den siste tida. Klubben valgte likevel ikke å beholde den islandske landslagsspissen som har vært på utlån fra tyske Hannover. Spilleren sier dette til vif-fotball.no:

– Det er litt vanskelig og trist dette her, men sånn er fotballen. Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga og alle i og rundt klubben har vært fantastiske med meg. Oslo er en flott by som jeg har kost meg veldig i.
– Jeg hadde tilbud fra mange lag, også i Norge, men jeg hadde ingen ønsker om å spille for noen annen norsk klubb.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu har dette å si til vif-fotball.no:

– Vi har respekt for at han ønsket å se seg om etter en annen klubb slik situasjonen var, og er glade på hans vegne at han har fått en ny klubb i Esbjerg. Vi ønsker han lykke til videre i karrieren

Det samme gjør VPN, vi håper han lykkes bedre i Esbjerg enn hos oss.

Var det deilig å være Engagutt i Nybergsund og Sogndal?

Amin Nouri og Kristian Brix kom tilbake fra henholdsvis dyp skog og trang fjord, se intervju med dem på VIF-TV forrige onsdag. I går fikk de smake på sin Vålerengelske hverdag igjen. VIF2 tapte 4-0 i Kristiansund, og dette bærer rett ned i tredje. Vi tipper at Amin og Kristian har større ambisjoner enn som så, og håper det spas fram nye, tilfredsstillende utleieavtaler for de to talentene.

Fishing i Valdres

A-laget reiser på feriekoloni til Valdres i dag. Gutta har bomma grovt om de er ute etter fest og spetakkel etter treninga. De kommer til turistsløve Fagernes åtte måneder for seint for Rakfisk-festivalen, og tre uker for tidlig for tradisjonell flatfyll på Strandefjorddagene. Godt planlagt. Sjekk datostemplinga på rakfisken, styr unna ekspeditriser som røyter i fiskedisken, og knus Sogndal lørdag. Treningsfeltet og stadion til Valdres FK ligger vakkert til på Blåbærmyra, en fjellhylle rett over Fagernes sentrum.

Freddy Boy tjuvstarta forrige mandag og trente med juniorlaget der oppe. I skogene tusler sau og ku, elg og bjørn. Drager er det også mye av. Dalføret er et tettsted med stavkirker som gjengs byggeskikk. Dragehoder og dragemønstre. Alle synes klubblogoen er tøff, et tidløst symbol på urkraft fra bondelandet, men fotballforbundet dreit seg ut når de prøvde å overføre nasjonaldyret til det norske bondelandslaget. Supporterne på Drageberget spruter ildvann mot fienden, men det er hjemmelagets drakter som ser brunsvidde ut. Egentlig er trøyene dypt røde; tyribeis med gule flammer som slikker kantene. Det idylliske vannet nedenfor – Strandefjorden – renner til slutt ut ved Drammen, så nå er dere advart, dere som måtte falle for badelivets gleder.

Sykkel-eier etterlyses

Helge H. fant i går kveld en Merida retro-sykkel i Vålerenga-farger. Den var slengt/gjemt bak en parkert bil i en stille vei ikke langt fra Lysaker, og den var ulåst.

– Siden dette er en sykkel som er litt spesiell og er produsert i et begrenset antall, antar jeg at ikke så mange har den – og at det derfor skulle være mulig å finne eieren, sier finneren.

Om du er den uheldige eieren har du nå mulighet til å bli den heldige eieren igjen. Send E-post til VPN på kontakt_oss ATT vpn DOTT no. Vi videreformidler til Helge H. som har tatt vare på sykkelen. Da er det mulig du må svare på et eller annet spørsmål for å bekrefte at det er din. Om du er blant de skjødesløse som ikke kan rammenummeret utenat, så fortvil ikke. Du husker sikkert noen småting om skrammer eller vaiere, eller kanskje du har sykkelnøkkelen? For ikke å snakke om hvilke underverker en kvittering kan gjøre!

Club-eier søkes

Atle Brynestad har ennå ikke funnet noen som er villig til å hive et kronestykke ut av vinduet for å få ham ut av ski-og fotballklubben. Sannsynligvis må han bare se langt etter den krona han investerte for å kjøpe Lyn i sin tid. Vi skjønner framtidige investorer godt: For 1 krone burde man forvente langt mer enn FC Lyn Oslo. Vi foreslår en mer nøktern prissetting, med nostalgisk skillemynt fra sekstitallet, klubbens storhetsperiode. Men vi tror ikke det hjelper. Det får være måte på sløsing.

Vålerenga i dag eller en annen gang
Det hadde vært ålreit å få offisielt bekreftet om Dan Thomassen tar danskebåten eller ikke. Om Barrett kommer, og om drømmen om Panzer er helt på jordet. Uansett regner vi med at du skal få en dagbok i mårra også

Legg igjen en kommentar