Helgedagboka lørdag 31. mai 2008

Dagene før dagen skal tilbringes på stranda. To perfekte, norske sommerdager vil få oss alle i den rette stemningen før FC Lyn skal knuses en gang for alle i tropevarmen på Ullevaal søndag kveld. Det er varslet 25 grader under kampen. Historien Historien viser at Vålerenga ikke har slått Lyn siden 29.juli 1981. Den samme … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 31. mai 2008»

Dagene før dagen skal tilbringes på stranda. To perfekte, norske sommerdager vil få oss alle i den rette stemningen før FC Lyn skal knuses en gang for alle i tropevarmen på Ullevaal søndag kveld. Det er varslet 25 grader under kampen.

Historien

Historien viser at Vålerenga ikke har slått Lyn siden 29.juli 1981. Den samme dagen som Troy Perkins ble født, i følge avisen Tips. 12 ganger har vi møttes i Tippeligaen: 8 tap og 4 uavgjort. Men hva ligger egentlig bak disse tallene?

Vel, faktum er at statistikken utelukkende er fra 2002. Mellom 1981 og 2002 møttes jo ikke klubbene. I den perioden vi samlet serie- og cupgull, altså de årene Lyn er opptatt av, har vi «herjet» i norsk fotball. Både før og etter 2002 har vi vunnet mer edelt metall enn Lyn har gjort siden Dutte var på høyden. Lyn vant faktisk mer i Norge med innkjøpte nordlendinger enn innkjøpte afrikanere.

Ja, det er surt ikke å vinne mot Lyn, men jeg vil heller tape mot Lyn og vinne serien.

Historie-sitater

Og til dere der ute som er opptatt av historien, vil jeg gjerne sitere en mann som stort sett er en idiot, men noen ganger sier han noe som Martin og kompani kan tenke på:

Jeg er ikke historiker. Jeg er han som lager historien (George W. Bush).

Eller som den mer anerkjente Molière sa for flere hundre år siden (du husker vel den mest kjente representanten for den franske klassisismen):
Jeg vil heller leve to dager på jorden enn tusen dager i historien.

Og hvis noen av dere tror at jeg faktisk sitter inne med slik kunnskap, gjør jeg selvsagt ikke det. I mitt nettsøk etter relevante formuleringer dukket nemlig også følgende opp om historien, som jeg støtter 100 prosent:
Ingen mann kan være venn med en kvinne han finner tiltrekkende. Han vil alltid ønske å ha sex med henne. De seksuelle spenningene vil alltid være der. Vennskapet er dømt til å tape, og det er slutten på den historien (Nora Ephron).

Klassisk byderby

Alle er enige om at Lyn – Vålerenga er landets eneste byderby. Det er en klassisk kamp som selvsagt betyr veldig mye. Og jeg skulle gjerne vært i Lyns sko som kunne ha hovert med 8-4-0 på 12 kamper.

Vel, faktum er at jeg på underlig viser føler at søndag kveld skjer det vi har ventet på. Jeg kan ikke fatte og begripe at vi ikke vinner. Riktignok har ingen av klubbene imponert hittil i år, men jeg føler meg overbevist om at det blir derbyseier til oss.

Mitt vriene valg er at jeg har kun en (1) truse med Vålerenga-logo. Noen ganger vinner jeg med den trusa på matchen, andre ganger blir det tap. Det er ikke mulig å se noe mønster i bruken av den, men nå mener jeg ikke bokstavelig, hvis du skjønner. For mønstre inni trusa har det vært nok av, særlig på matchdager. Uansett, det handler om store valg her i livet, og det handler om å bidra med sitt for å hente hjem Lyn-skalpen. Jeg har den liggende i skuffen, og bestemmer meg søndag.

Malapropos

Som et gigantisk malapropos til byderbyet, snublet jeg i dag over følgende uttalelse i gårsdagens Østlandsposten, en avis som etter alle solemerker er Larviks lokalavis:

– Jeg tror det bare er Larvik og Oslo som har et reelt lokaloppgjør som dette. I Larvik er det Fram og Larvik Turn, mens i Oslo er det Lyn og Vålerenga. Jeg tror ikke det er noen andre byer som har den samme type rivalisering, sier sportslig leder Bjørn Erik Bjørnstad i Fram Fotball.

Er det rart vi elsker foppall?

Blomster på Manglerud

Dagboka var litt kjapp på labben i går, så vi iler til med dementi, eller rettelse, til orientering, eller hva nå en feilfri norsk presse ville ha kalt det. Vi sakser fra en epost til VPN, og er selvsagt ydmyke som bare det (eller som jeg sier til kona: Hvis jeg bare hadde vært litt ydmyk, hadde jeg vært perfekt):

Manglerud blomster er og blir en VIF-butikk!
Blomsterbutikken eies og drives av min mor, min far, min søster og min kone. De har alle ett stort og glødende Vålerenga-hjerte.
Dagens dagbok kan misstolkes dit hen at butikken har Lyn-sympatier. Det avkreftes herved bestemt. Den omtalte sneipen kommer jeg tilbake til etterhvert.Manglerud blomster har de siste 5 år samarbeidet med Vålerenga fotball og vært klubbens leverandør av blomster, bl.a. har alle buketter som er overlevert spillere og andre VIF-venner på kampdager blitt levert av oss.De fire eierne har sesongkort på Ullevål, de har VIF-sko, VIF-truser, VIF-tannbørster, tygger VIF-tygges og har VIF-klistremerke på bilen, osv. De er med andre ord akkurat som oss: De elsker Vålerenga!
Sneipen med pannebånd er min tremenning. Guttungen er oppvokst på Grefsenplatået. Øst for elva, men overbefolket av «vestkant-wannabees». Ett ingenmannsland som nesten fikk sitt eget tippeliga-lag. Grøss.

Min påvirkningskraft på gutten fikk en knekk når vårt naboskap opphørte på 90-tallet. Jeg flyttet til Økern. Han kjøpte pannebånd og fikk jentevenner fra Høvik.. Han har jobbet som ekstrahjelp ved jul og andre høytider, og har blitt kraftig irettesatt med tanke på bruken av Lyn-effekter i butikken. Det skal ikke gjenta seg. Så hvis dere skal kjøpe en blomst til dragen. Kom til Manglerud Blomster, spør etter Atle og syng en Vålerenga-sang. Da skal dere få rabatt! Sitat slutt.

Og jeg kan bare tilføye: Jeg vet hvor jeg kjøper blomster neste gang

Vålerenga i dag

Gutta trener lørdag og søndag kl 11 på Valle. Alle vet at Bohemen er stedet i kveld, og det får være opp til deg å finne ut av om Norges svetteste servitør har en gjesteopptreden bak kranene i kveld.

Legg igjen en kommentar