HØYRES FANEFLUKT

Tiden etter stadionvedtaket har Høyre brukt til å argumentere for at stadionvedtaket er i strid med EØS-avtalen og kan bli stanset av ESA. I ett intervju med NRK.no kommer det nye toner fra Høyre. Finansbyrådet vet nemlig ikke lengre hva han skal spørre ESA om. Vel Høyre, vi i VPN strekker ut en hjelpende hånd. … Fortsett å lese «HØYRES FANEFLUKT»

Tiden etter stadionvedtaket har Høyre brukt til å argumentere for at stadionvedtaket er i strid med EØS-avtalen og kan bli stanset av ESA. I ett intervju med NRK.no kommer det nye toner fra Høyre. Finansbyrådet vet nemlig ikke lengre hva han skal spørre ESA om.

Vel Høyre, vi i VPN strekker ut en hjelpende hånd. Hva med å be om å få en bekreftelse, eller en avkreftelse på det dere så hardnakket har hevdet: ”Er Oslo kommunestyrets vedtak i stadionsaken i ulovlig etter EØS-avtalen?”.

Velkommen etter til høyrebyråd Røstad

Finansbyrådet fra Høyre, Stian Berger Røsland, later nå til å støtte Vålerengas syn. ”Før man vet hvilken tomt det er snakk om, hvilken verdi den har og hvordan dette skal organiseres” er det for tidlig å spørre ESA. Dette er det samme som Vålerengas advokat, og høyt respekterte ekspert på EØS-avtalen og ESA-praksis, tidligere har opplyst overfor VPN.

Prosessen videre

Det er videre verdt å merke seg at når finansbyrådet fra Høyre nå kommer med denne erkjennelsen, vil det nødvendigvis også ha betydning for den videre prosessen. Gjennom den jobben Høyre-byrådene skal gjøre med Vålerenga knyttet til reguleringsarbeid og kontraktsforhandlinger, kan og må Høyre i samvirke med Vålerenga sørge for at man tar høyde for de skranker som settes av EØS-avtalen.

At Oslo kommune har samtaler og får innspill fra ESA underveis i prosessen er ikke bare fornuftig, men det er også med på å skape nødvendig trygghet for at rammene i prosessen senere vil bli godkjent av ESA.

Takk, Høyre

Vi takker Høyre for denne viktige avklaringen og forutsetter at de vil oppføre seg ryddig i den videre prosessen.

VPN kommer tilbake med mer!

Legg igjen en kommentar