Dagboka onsdag 14. mai 2008

Skjebnedag for Vålerenga og stadionplanene. Vi møtes på borggården bak Rådhuset før saken starter i Bystyret kl 18.15 antagelig i følge med spilere, støtteapperat, og de meste annet av det som kan krype og gå i Vålerengasystemet. Det ser ut som om alle kjeglene er på plass, men man vet jo aldri hva en politiker … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 14. mai 2008»

Skjebnedag for Vålerenga og stadionplanene. Vi møtes på borggården bak Rådhuset før saken starter i Bystyret kl 18.15 antagelig i følge med spilere, støtteapperat, og de meste annet av det som kan krype og gå i Vålerengasystemet. Det ser ut som om alle kjeglene er på plass, men man vet jo aldri hva en politiker kan finne på, og det er mange som fisker i rørt vann.

Stadionsaken i Bystyret

Det er i dag det gjelder. Votering om Vålerengas planer for stadionbygging skal foretas i Bystyret i dag ca kl 18.15. Dette er på langt nær siste hinderet på vei mot stadion, men det er et stort og ikke minst tidskrevende hinder, det er utrolig hvor lang tid det kan ta for politikere å ta stilling til visse saker. Men nå er vi endelig her og det ser ut som om mye skal gå galt om saken ikke skal falle ut til Vålerengas fordel. En liten fugl i Bystyrets nærmiljø har nemlig gitt oss forhåndstips:

Saka skal opp klokka 18.15 i morgen (første sak etter middagspausen). A(beiderpartiet), F(remskrittspartiet) og SV stemmer for. V(enstre) og R(ødt) har egne forslag. KrF vet man ikke hva finner på. H(øyre) er imot.

Det skjer svært sjelden at parti bytter standpunkt etter komiteen har tatt stilling, særleg når det er et forslag de sjøl har laget. Om A eller SV snur, kan det likevel godt være at de støttar forslaget til V (som innebærer at det blir bygd stadion, men ikke sier noen ting om organisasjonsform) eller forslaget til R (kommunen skal eie stadion og låna det ut gratis). Et av disse tre forslagene vil nesten garantert få flertall, fordi det ikke er lov å stemme subsidiært.

A og SV har sagt klart ifra at de er for stadion. Altså vil de garantert støtta forslaget til F, forslaget til V, eller forslaget til R.

Forslagene kommer trolig opp i denne rekkefølgen: R først, så V, så F. Forslaget til R får bare støtte av R, og faller. Forslaget til V får støtte av V og R, fordi primærforslaget til R har falt. Om A og SV har hoppet av forslaget til F, vil de trolig støtte dette forslaget. I så fall får det fleirtal.

Om A og SV ikke har snudd, stemmer de for forslaget til F. De kommer ikke V eller R til å gjøre, men det er likevel fleirtal.

Og i så fall gjenstår bare resten.

Men først skal første seier feires. På Bohemen, fra kl 22.00. Oppmøte i borgården er fra kl 17.30.

Misunnelsen og seksualdriften og alt det der

Forøvrig så har vi også fått lov til å se et brev klubben Lyn har sendt bystyret. Innholdet er ganske fornøyelig med innhold «hvis Vålerenga får vil vi også få».

Har de glemt at de allerede har fått, for lenge siden? for deretter å selge unna… Merkelige folk det der. Vi viderebringer nok brevet med tid og stunder til en passende anledning.

16. mai kampen

Midt opp i det hele så skal et også spilles en kamp mot Brann Bergen. Martin Andresen har slitt med influensa og har ikke trent siden før pinsen, men regner med å være frisk til bataljen. Får håpen han stiller bedre forberedt enn undertegnende som også har slitt med influensa og som spilte sin første kamp etter friskmeldingen for VIF-oldboys i går – det kan ikke vært noe spesielt vakkert syn, for å si det slik. Også Dan Thommasen og Ronny Johnsen manglet på Vålerengas trenining i går ifølge Aftenposten, uten at avisen gir noen grunn.

Vi kommer tilbake med mere kampforberedende stoff i morgen og ikke minst på fredag….

Billetter til Brannkampen

… men de som har tenkt seg over fjellet burde vite at det nå er igjen 200 billetter til kampen og at de er lagt ut for åpent salg. Det vil si at også ikke medlemmer kan få kjøpt i Sjappa frem til torsdag kl 18:00.
Det selges kun en og en billett mot fremvisning av id. Skal du handle for andre må du ha med id.

Legg igjen en kommentar