Hvor viktig er det med stadiontomt nå?

VPN har snakket med noen kjendiser fra idrettsmiljø og underholdningsbransjen. Vi ville vite hva de synes om ideen med stadiontomt til Vålerenga og betydningen av massemønstringen i morgen. Einar Gelius: Det er så viktig å få dette på plass nå, ja for hele byen. Vålerenga er viktige i hele Oslo, det handler om byens identitet … Fortsett å lese «Hvor viktig er det med stadiontomt nå?»

VPN har snakket med noen kjendiser fra idrettsmiljø og underholdningsbransjen.
Vi ville vite hva de synes om ideen med stadiontomt til Vålerenga og betydningen av massemønstringen i morgen.

Einar Gelius:

Det er så viktig å få dette på plass nå, ja for hele byen. Vålerenga er viktige i hele Oslo, det handler om byens identitet og sjel. Jeg selv skal gjøre det jeg kan for å komme i morgen, og folk må skjønne hvor viktig det er å stille opp.

Petter Nome:

Vålerenga er en kulturinstitusjon i Oslo på høyde med Operaen og Nasjonalgalleriet. Ny stadion vil bety et samlingspunkt for byen og ikke minst for ti tusener av barn og unge.

Paul Håvard Østby:

Stadionsaken er viktig for interessen rundt klubben og tilhørigheten. Vålerenga er viktig for Oslo, og det som er tjener Vålerenga, vil også tjene byen. Jeg håper flest mulig stiller opp på Klanens viktige arrangement i morgen.

Tommy Steine:

Det er tragisk at Oslo er den eneste byen hvor Tippeligaklubbene ikke har sin egen bane og det må politikerne gjøre noe med. Jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid og stiller i morgen.

Kjetil Rekdal:

Stadiontomt til Vålerenga vil gi klubben et hjem noe som er viktig for tilhørigheten og merkevaren Vålerenga. Det har stor betydning for klubben, men også for byen gjennom alt det sosiale arbeidet Vålerenga gjør i tilegg til toppidretten. Skal man gjennom oppmøte ha noen innflytelse holder det ikke med 200 stykker, da trenger man at mange tusen stiller opp utenfor rådhuset.

Kjetil Andre Aamot:

Slik som fotballen har vokst må man se hva man faktisk trenger av baner i Oslo, og en ny fotballstadion høres fornuftig ut sånn rent byplanmessig.

David Eriksen:

Jeg støtter Vålerenga og Klanen fullt ut i stadionsaken. (Eriksen var på veg i møte, derfor fikk vi ikke noe mer utdypende kommentar).

Kjetil Siem:

Uten å legge meg borti de politiske føringer som skal trekkes av bystyret vil jeg si: Det er helt avgjørende for at Vålerenga skal lykkes, lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt at klubben får sitt eget stadion nå. Det er rett og slett en skam at dette ikke har vært gjort tidligere. At de positive økonomiske ringvirkningene prosjektet har brukes mot klubben blir helt feil, det er politikernes plikt å legge til rette for at klubben skal lykkes ikke å motarbeide den. Seriegullet i 2005 var viktig for å komme dit klubben er nå i stadionsaken, med bare 6 og 7 plasser ville det vært vanskeligere å mobilisere støtte, samtidig er det på lang sikt viktigere med nytt stadion enn seriegullet. At enkelte sjeler i idretter som badminton og sykling føler det urettferdig at Vålerenga får realisert stadiondrømmen, må de bare leve med. Vålerenga som klubb betyr mye for identiteten i byen. Det er bare en langpasning fra Valle opp til tennisanlegget på Hasle, hvor mye har ikke det hatt å si for tennissporten både nasjonalt og internasjonalt. Nå er det på høy tid at forholdene legges til rette for Vålerenga.

Johan Golden:

Først og fremst er dette ekstremt viktig for Vålerenga, men det er også ett stort pluss for Oslo. Det er viktig å gi folk et sted å være, se på Operaen, og betydningen den allerede har hatt for tilhørigheten i nærmiljøet. En stadion skaper identitet i nærområdet og i Oslo generelt.
Selv er jeg en av mange tusen som trener i Valhall, noe som viser at et slikt anlegg er mer enn toppidrett.
Når det gjelder Klanen sitt arrangement synes jeg det er så viktig at jeg skal dit selv. Ikke bare er det fryktelig viktig, men jeg husker også hvor moro det var sist jeg var der med klubben.

Legg igjen en kommentar