Helgedagboka søndag 11. mai 2008

Farvel Ørn-Horten, velkommen stadionsak og Royal Cup. Noen tar på seg finstasen og går i nærmeste kirke for å høre om den hellige ånd. Andre tar frem høvelen og stusser bikinilinja til en dag ved fjorden. For VPNs hardt prøvede og hardtarbeidende stab handler dagen om å gi deg helgedagboka, åndelig påfyll og badelivets gleder … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 11. mai 2008»

Farvel Ørn-Horten, velkommen stadionsak og Royal Cup.
Noen tar på seg finstasen og går i nærmeste kirke for å høre om den hellige ånd. Andre tar frem høvelen og stusser bikinilinja til en dag ved fjorden. For VPNs hardt prøvede og hardtarbeidende stab handler dagen om å gi deg helgedagboka, åndelig påfyll og badelivets gleder utsettes til vi har gjort dagens jobb.

5- 0 over Ørn-Horten
Ørn-Horten fikk festen de hadde bestilt. 3000 mennesker på tribunen, spenninga holdt seg i en time. Vålerenga har blitt NFFs offisielle leverandør av fotballens folkefester i grisgrendte strøk. Hortens befolkning som ellers bare kan glede seg over Bastøfergas mange daglige besøk, har fått noe å snakke om i generasjoner. Det og det faktum at vi er videre er gårsdagens store beholdning. Vi vinner uten å imponere, vi vinner greit nok med 5-0 og jobben er gjort. Bojan, Bengt og Moa skårer, og spesielt for Bengt var det deilig å se keeperen måtte plukke baller ut av nettet. Keeperen ja, stakkaren var så slepphendt at VPN lurer på om han ville klart å holde pusten om han prøvde.

Da er det bare å glede deg om du bor i ei bygd hvor fotballaget har jubileum, eller det finnes en eller annen grunn til at NFF skal belønne dere med storfint besøk i andre runde. Sirkus Vålerenga kommer, Sirkus Vålerenga leverer.

Royal Cup
Royal League gjenoppstår med nytt navn og trolig også med litt endret turneringsoppsett, både hva gjelder tidspunktet for turneringa og trolig også selve turneringsformen. Royal Cup er det nye navnet, grunnet UEFAs frykt for at kampene med 30 tilskuere på ei kunstgressbane i Tønsberg skulle forveksles med Champions League. Med det nye navnet på plass slipper vi heldigvis slike misforståelser. Mer fotball er uansett bra nyheter, uansett hva man kaller det. Heller treningskamper med et snev av prestisje, enn bare treningskamper, selv om gruppespill og mellomrunde i Champions League i samme periode ville vært å foretrekke. Den dagen kommer.

Stadionsamling og fest
Forrige gang du sto utenfor Rådhuset i vålerengatøy sto vi side om side og feiret seriegull. Klanen inviterer nå vålerengafamilien tilbake til rådhuset. La politikerne se og høre hvem vi er. Tenk dere følelsen og jubelbruset når de første meldingene fra bystyrehallen kommer om at det skal voteres, for ikke å snakke om når resultatet er klart. Møt opp vis farge, vis sjel, vis at du bryr deg om en av de aller viktigste sakene og dagene i klubbens historie.

Kjell Grønningen avlyser sportquizen på Bohemen, han kommer. VPN kommer, Klansstyret kommer, har du hjertet ditt i klubben skjønner du viktigheten av å være til stede. Har du sjela og hjertet ditt i klubben får du frysninger på ryggen bare av å tenke på følelsen av et blått Oslo sentrum, forventningsfulle og klare til fest. Vi sto der sammen i Skien og husker spenninga og brøla som fulgte Fredrikstads skåringer når de nådde radioene våre. Denne gangen står vi sammen uttafor arenaen der avgjørelsen faller. Ører vil være klistra til radioapparater, øynene vil være festa på døra til rådhuset, se for deg jubelbruset som vil følge de forløsende ord ”Det er vedtatt, tomta er vår”.

Legg igjen en kommentar