Troy – den offensive keeperen

Like før jul i fjor signerte Martin Andresen spiller nummer to: Troy Perkins. De færreste hadde hørt om han, og følgelig visste vi lite om han. Nå har Troy spilt fire kamper og alle kan bekrefte at han har en mildt sagt offensiv spillestil. – Han er offensiv i spillestilen og flink til å avverge … Fortsett å lese «Troy – den offensive keeperen»

Like før jul i fjor signerte Martin Andresen spiller nummer to: Troy Perkins. De færreste hadde hørt om han, og følgelig visste vi lite om han. Nå har Troy spilt fire kamper og alle kan bekrefte at han har en mildt sagt offensiv spillestil.

– Han er offensiv i spillestilen og flink til å avverge situasjoner før de dukker opp, sa Martin Andresen til vif-fotball.no da han ble signert.

VPN syntes han innimellom har vært litt vel offensiv i spillestilen, så vi sendte en epost til keepertrener Gjermund Østby.

– Troy liker å bevege seg utafor 16-meteren, og det kan jo være vel og bra. Hva tenker du om det? Er du tilfreds med vurderingene han har gjort i forhold til når han skal være utafor 16-meteren?

– Da vi skulle finne en ny keeper etter Arni, var vi ute etter en keeper som var offensiv i feltet og en som kunne fungere som en sweeper bak forsvarsfireren. Etter å ha spilt fire kamper kan vi vel være enige om at vi har funnet akkurat en slik keepertype. Det vi også er klar over med en slik spillestil, er at det kan av og til komme noen feilberegninger. Og jeg er enig i at noen av situasjonene så langt kanskje kunne vært løst litt annerledes.

– Det er en veldig fin balansegang om man skal stå, eller om man skal gå på et gjennomspill. Avgjørelsen må tas kjapt. Det som også er en faktor er at det er litt uvant for backfireren at keeperen kommer ut så mye som han gjør. Det krever derfor en del tid slik at keeper og forsvarsleddet blir kjent med hverandres spillestil.

– Det som er helt klinkende klart er at vi ønsker at Troy skal fortsette med å være offensiv og komme ut så mye som mulig. Vi mener det kan være med på å forhindre en del målsjanser imot. Det er ikke dermed sagt at han skal gå ukritisk, og at det vil komme noen situasjoner som han kanskje burde stått lenger inne, tror jeg også kan forekomme i framtida, skriver Gjermund Østby.

Takk skal du, Gjermund. Hvis du også kan vurdere styrkene til de to keeperne våre, så er vi veldig takknemlig. Og hvem er den beste keeperen i Tippeligaen etter ditt syn?

– Skal jeg beskrive de to keeperne vi har, vil jeg si at Troy som sagt er en keeper som har en offensiv spillestil. Han ønsker å gå ut i feltet så mye som mulig. Han er veldig godt trent, atletisk og veldig god med beina. Han er også veldig god til å dirrigere medspillerne.

– Når det gjelder Øyvind, så synes jeg han har sin styrke på streken. Han er reaksjonssterk og sånn sett en god skuddstopper. Veldig god med begge bein, fysisk godt trent og mye rutine.

– Når det gjelder den beste keeperen i Tippeligaen så har jeg ment det har vært Håkon Oppdal. Selv om han har hatt en litt tung start så mener jeg han er av de beste. Adin Brown og Rune A. Jarstein ligger også i det sjiktet. Jeg mener definitivt at Troy også kan bli en av de beste i Tippeligaen. Når han har blitt mer kjent med måten vi spiller på her i Norge, tror jeg han blir det, skriver Gjermund Østby til VPN.

Legg igjen en kommentar