Dagboka fredag 25. april 2008

Kort og brutalt mot skøytenissene. Du kan sikre deg gratisbillett til kampen mot Molde, og vi lader opp til kamp mot Viking. Klapp igjen… I onsdagens Aften går Irene Arnesen og Helge Dønnum ut med et krav om at kommunen skal eie idrettsanlegg. Deres agenda er styrt av det faktum at de har tillitsverv i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 25. april 2008»

Kort og brutalt mot skøytenissene. Du kan sikre deg gratisbillett til kampen mot Molde, og vi lader opp til kamp mot Viking.

Klapp igjen…
I onsdagens Aften går Irene Arnesen og Helge Dønnum ut med et krav om at kommunen skal eie idrettsanlegg. Deres agenda er styrt av det faktum at de har tillitsverv i Aktiv Skøyteklubb (ASK).

Arnesen og Dønnum lister opp en hel haug med argumenter som skal underbygge deres påstand om at Vålerenga ikke skal få en tomt til en krone for å bygge ny stadion på Valle.

Here we go again…

Og grunnen er – utrolig nok: Fotballen fortrenger andre idretter. Fotballen dominerer mediebildet. Barn tvinges til å spille fotball uten å ha forutsetninger for det og kommunen bruker masse penger på gjøre fasilitetene så gode som mulig for fotballfolket – på bekostning av andre idretter.

Det kommer da ikke som noen bombe at Arnesen og Dønnum mener at det er skøytesporten som er en av taperne i denne kampen. Derfor skal man heller bygge en gigantisk innendørs skøytearena på Valle. På den måten kan man sikre at skøytesporten får gode rekrutteringsmuligheter, at man får arrangere EM og VM på skøyter med jevne mellomrom og at alle barn og unge fra alle kulturer får prøve seg som skøyteløpere.

Skøyter ja. Og så kommer tallene: I løpet av en sesong er det 40.000 som benytter seg av tilbudet på dagens Valle Hovin. På solfylte dager kan det være så mange som 1000 stykker som kan være innom for å lære seg å stå på skøyter. Mellom linjene leser vi at dette tallet kan nesten ble dobbelt så stort hvis man har en ishall med is hele året. For når det er 25 varmegrader ute og sola skinner – da trekker barn og unge inn i en ishall for å snøre på seg klappskøytene og dra på seg kondomdressen for å gå i Kupper’ns fotspor.

Tall vi sitter på viser at ASK har 70 aktive utøvere. De mener at det er god samfunnsøkonomi å bygge en ishall til 500 millioner kroner. De klarer til og med å påpeke at Vikingskipet på Hamar kun har is i 90 dager av året. Og på indre bane er det ikke is i det hele tatt, for der sparker man fotball. Og det er på indre bane at man lærer seg å stå på skøyter.

Vel, det finnes vel et par ishaller i Oslo som stort sett står tomme halve året. Trenger man virkelig et område på størrelse med en fotballbane for å lære 10-12 unger å gå på skøyter?

Vi unner skøytefolket alt godt, og planen for hele området bærer vel bud om at skøytefolket skal få sin nye innendørsbane. Om den blir en integrert del av Vålerenga Stadion får tiden vise, men at den kommer er like sikkert som at skøytesporten er like hellig som statskirka her i landet.

Og den nye arenaen blir jo et ypperlig sted der man kan arrangere brukt- og antikkmesser, byggemesser, feriemesser og vekkelsesmøter.

Men la os nå for all del kalle en spade for en spade. Vålerenga har litt større behov for sin egen arena, med tanke på de mange tusen som stiller opp med fotballsko og ball for å forsøke seg på den store drømmen. Den som heter en plass på Vålerengas A-lag en gang i 2018.

Gratisbilletter til Vålerenga – Molde
I morra – Lørdag 26/4 deler Hafslund og A-laget ut 200 gratisbilletter til kampen mellom Vålerenga – Molde (som spilles 4.mai).
Anledningen er Damelagets seriepremiere mot Hadeland som starter klokka 15.00 på Valle.

Hafslund og A-laget er dagens matchsponsor og flere av spillerne kommer for å dele ut gratisbilletter og skape trøkk rundt damefotballen.

Vålerenga arrangerer også et sponsortreff for Jentepoolen 2008 i Brakka denne dagen. Dette skjer fra 13.30.

Vålerenga har et spennedne lag på gang, og målet må jo være å ha begge lagene i den øverste divisjonen i løpet av de neste åra.

VPN syns at alle bør legge turen til Valle i morgen, og ikke bare for å sikre seg gratisbilletter til kampen mot Molde.

Viking, Vålerenga og Terje Hauge
Det begynner å bli noen år siden nå – det var i 1999 – og Drillo var trener’n vår. Det var kamp i Stavanger og ved bakre stolpe kommer Dadason flygende. Han fister ballen i mål. Alle ser det untatt Terje Hauge som dømmer mål.

På mandag får du hele saken, bakteppet, reaksjonene og en av grunnene til at vi aldri kan tilgi Terje Hauge.

Vålerenga i dag
Ukas forsøk på Haiku-poesi har vekket flere av VPNs hobbypoeter. Vi starter med et lite vers fra vår mann med den beige frakken:

Buljongløperne fra ASK
Skøtesporten som masseidrett døde med S`ene
Borte er bislettbrølet, ja selveste Bislett ble for stor
Tilbake er de norske danskene, spanjolene
ja, buljongløpera fra nord
De eneste innersvingene som tas i ASK er med fakta
Det siste publikummet er AP og makta
Gi skøytegutta det dem trenger,
en femseters sofa og brøyta svinger

VPNs eldstemann – som også er ihuga skøyteentusiast (ja det går an det) sier det på denne måten:

Klapp igjen skøytejerna
Ingen is på dere
søttende mai

Synd for Kuppern
at restene av sporten
har kuppelhue

Han legger også til følgende kommentar:

Når døde egentlig skøytesporten?
I 1984 daua finnen, Järvinen
Fire år etter forsvant Oleg Gontsjarenko.
For tre år siden gikk Evegenij Grisjin sin vei.
Boris Sjilkov er 81 år gammel. Er det nok til å hevde at skøytesporten fremdeles er i live?

Legg igjen en kommentar