Dagboka tirsdag 22. april 2008

Fjerde serierrunde er gjennomført. Tabellen toppes av FFK. Til helgen spilles det bunnoppgjør mellom LSK og Brann i Bergen. Vålerenga krydrer det hele med enda en «rekord». Og skal du til Stavanger kan du kjøre buss med Klanen. Silly season I England kaller man månedene mellom sesongslutt og sesongstart for silly season. Grunnen er rett … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. april 2008»

Fjerde serierrunde er gjennomført. Tabellen toppes av FFK. Til helgen spilles det bunnoppgjør mellom LSK og Brann i Bergen. Vålerenga krydrer det hele med enda en «rekord». Og skal du til Stavanger kan du kjøre buss med Klanen.

Silly season
I England kaller man månedene mellom sesongslutt og sesongstart for silly season. Grunnen er rett og slett fordi det skjer mange syke ting i denne perioden. Det er overganger, rykter om overganger, noen selges andre kjøpes, noen er ute på prøve andre sitter inne og tabloidene og paparazziene henger rundt fotballspillerne som spyfluer ved ei nylagt kuruke.

I Norge er det motsatt. Silly season starter når serien starter. Ingen eksperttips slår til, ingen av lagene presterer som forventet og tabellen ser ut som om den er satt sammen av en Dagbladjournalist på LSD.

Alt er med andre ord slik det pleier å være når fotballen har rulla i en snau måned. Vålerenga presterer som vanlig langs hele skalaen; fra nedsabling av LSK til god gammal møkkafotball mot RBK. Hvordan et lag kan spille så til de grader forskjellig på bare 7 dager er for min del helt uforståelig. Mulig at det har noe med motstanderne å gjøre – men så stor forskjell kan det vel ikke være på disse lagene.

Uansett, vi ligger på en fjerdeplass (det er vel der mange har tippa oss) og har muligheter til å komme ajour mot Viking på mandag. Med ajour mener vi da at vi har 2 poeng per kamp – noe som ifølge ekspertene skal holde til seriegull når 26 kamper er gjennomført. Med andre ord så skal det teoretisk være mulig å vinne serien med 52 poeng, men det kan være mulig at man må ha flere poeng, og man kan klare det med 46 også…

En unik rekord – dessverre
Jarle Teigøy går inn i materien og ned i tallene. Vi har fått følgende melding fra mannen med kontroll på tallene:

I sin fjerde obligatoriske kamp på rad hvor Vålerenga leder en kamp og motstanderen får utvist en spiller, roter laget bort seieren. Det må være helt unikt i fotballhistorien.

Denne tragiske rekorden begynte 1. mars i fjor i kvartfinalen i Royal League mot Helsingborg på Bislett. Vålerenga tar ledelsen ved Glenn Roberts etter ti minutter og Helsingborgs Babis Stefanidis blir utvist i første omgangs siste minutt (to gule). Vålerenga får dermed spille en hel omgang i overtall, men i en tre minutters periode 10 minutter før slutt scorer Helsingborg to ganger. 1-2 og utslått i kvartfinalen.

10. juni i seriekamp mot Odd på Ullevaal fortsatte det. Vålerenga tar ledelsen ved Rune Lange etter 39 minutter. Vålerenga får straffespark etter pause som Christian Grindheim misser. I siste ordinære spilleminutt blir Odds Espen Ruud utvist (to gule), men to minutter på overtid dukker Odds 17-årige spiss opp fra intet og klinker ballen i mål og dermed 1-1.

29. juli, på VIFs fødselsdag, får Harald Aabrekk sin ilddåp som trener i seriekamp mot Stabæk på Nadderud stadion. Vålerenga tar ledelsen, 2-
1, på et omdiskutert straffespark etter 62 minutter. Fire minutter før slutt får Stabæks Pontus Segerström rødt kort (to gule), men minuttet før ordinær tid får Stabæks Daniel Nannskog en flott pasning som han scorer sikkert på.

20. april 2008 fortsatte altså marerittet da Moa først scoret etter 26 minutter på et stappfullt Ullevaal. Ni minutter senere blir RBK´s Koné utvist. 8 minutter før slutt skjer det igjen. RBK scorer og det som i utgangspunktet skal være en fordel ble snudd, for fjerde gang på rad!!! Vi bør vel ikke håpe på flere utvisninger av en motstanders spiller, i hvert fall ikke dersom Enga leder når spilleren får rødt kort.

VPN sier: touché.

Buss til Oljebyen
Klanen setter opp buss til Stavanger mandag 28. april:

Avreise fra bohemen kl. 07:00, retur etter kamp.
Pris: 600,- pr. pers.
Påmelding og betaling i sjappa.

NB: For at det skal bli busstur må folk melde seg på så tidlig som mulig, det blir busstur med minimum 40 påmeldte.

Bussturer i regi av Klanen er røykfrie.

Vålerenga i dag
Sola skinner på Valle.
Der må alle
kjempe.

Legg igjen en kommentar