Dagboka mandag 21. april 2008

Det ble en merkelig forestilling på Ullevaal igår. Vålerenga hadde full kontroll på Rosenborg, og det var bare et tidsspørsmål før Moa fikk score. Alt gikk etter oppskriften helt til Kone fikk rødt kort etter nedsparking av Wæhler. Med en mann mer på banen burde Vålerenga lagd trøndersådd av RBK. Ballen er rund Og den … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. april 2008»

Det ble en merkelig forestilling på Ullevaal igår. Vålerenga hadde full kontroll på Rosenborg, og det var bare et tidsspørsmål før Moa fikk score. Alt gikk etter oppskriften helt til Kone fikk rødt kort etter nedsparking av Wæhler. Med en mann mer på banen burde Vålerenga lagd trøndersådd av RBK.

Ballen er rund
Og den satte Moa så utrolig pent inn i buret bak Jarstein. Før dette hadde han vist hvorfor han ER spissen vi har lett etter siden Pål Jacobsen var toppscorer i 1. divisjon for Vålerenga på begynnelsen av åttitallet. Moa er kald, han er der han skal være når han skal være der, og han er en avslutter. Ikke alt han gjorde var i ultraklasse, men han inviterer medspillere med løp, han posisjonerer seg riktig og han er der han skal være når ballen blir slått inn fra kantene.

En annen spiller som også ser ut til å være i form er Daniel Fredheim Holm. Han er tilbake der han var da Hareide mente han kunne spille fotball i smoking. Martin var også god, men gjør en del ekstratrekk som faktisk stopper svært gode overgangsmuligheter.

Men så var det dette med å holde trøkket oppe mot en motstander som får tenning av de hele Rosenborg mener er en feilaktig utvisning. Selv så jeg kampen på TV (mer om dette senere) og nedsparkingen til Kone er faktisk et overfall. På toppfart kaster han seg inn i beina på Wæhler, som på sin side hopper opp i det «trønderen» kommer horisontalt inn mot beina hans. En del «forståsegpåere» mener at det ikke var så farlig fordi han ikke kommer med knottene først, han sparker ikke i knehøyde (Dagbladet) og det var flere liknende episoder både før og etter dette.

Noen kommentarer er på sin plass:

1: Takler man en spiller bakfra skal man ha gult kort.
2: Bruker man mer kraft på å takle mannen enn det man bruker for å få tak i ballen skal man ha gult kort.
3: Opptrer man direkte hodeløst er det rett i dusjen.

Hadde ikke Wæhler hoppet opp er jeg stygt redd for at Kone hadde sparket leggbeinet til Wæhler tvert av. Men det er vel kanskje ikke så farlig? Et leggbein kan faktisk brekke ganske lett, eller hva Henke?.

Og til Dagbladet: Fotballspillere har mer enn knær som kan ryke. Men det er vel kanskje ikke så lett å forstå når man selv er relatvit bevisstløs fra knæra og opp?

Så hvorfor vinner vi ikke. Og hvorfor lar vi Konan Ya få muligheten til å score det målet han stort sett er komplett uskikka til å score i alle de andre løpene han tar. Tor Ole Skullerud mente at vi ikke var i nærheten av det vi har prestert tidligere denne sesongen. Vi regner da med at han også «strammer» opp kapteinen litt og ber han om å spille ballen din den skal spilles når hele Rosenborg har gått fullstendig opp i liminga.

Vi antar at spillerne få beskjed om at dersom man leder 1-0 og får utdelt spiker og kiste så tar man dette i bruk. Man gir ikke motstanderen aktiv dødshjelp, man kaldkvæler han, legger han i kista og banker naglene så hardt og langt ned som mulig.

I historisk ånd vil vi i VPN legge til at dette var en kamp vi hadde vært strålende fornøyd med for noen år siden. Heldigvis for oss så er den tida over. Vi tapte to poeng mot Rosenborg – vi berga ikke ett poeng mot dem slik som før.

Jeg har nå sett to kamper på TV. To kamper jeg kunne og burde ha kommet meg på. Problemet er bare det at når jeg går på «toppkamper» med Vålerenga har laget en lei tendens til å tape. Nå er jeg ikke spesielt overtroisk, jeg har for eksempel ikke vært på trommereise med min samiske sjaman i på noen uker og jeg sitter ikke i timer og analyserer kaffegruten, nå bruker jeg bare noen minutter. Spørsmålet er jo om jeg bør komme meg på kamp dersom laget taper, eller om jeg skal holde meg hjemme i kjelleren og titte fram når vi taper en kamp uten at jeg er på stadion. For da er jo forbannelsen brutt – er den ikke?

Ung debut
Harmeet Singh startet i Vålerengas førsteellver i går. Han var direkte involvert i 1-0 målet. Dagbladet lager et poeng av at han er nesten ung nok for Klanen. Vi sakser fra nettutgaven av kulturavisen fra Akersgata:

– Jeg fikk vite det på treninga om formiddagen før kampen. Det første jeg tenkte da jeg fikk vite at jeg skulle spille, var at jeg skulle bite godt fra meg og spille som jeg alltid gjør.

Han var noe anonym til tider, men gode gud for et blikk den gutten har, for noen smarte trekk han gjør og raske stikkere han slår. Kombinerer du dette med gode løp og en evne til spille andre gode, har du en komplett spiller.

Trenerne sier det slik:
– Han løper og jobber og gjør alt han kan for å bidra i dag, så det var absolutt en god debut av Harmeet, sier Skullerud til Dagbladet. Martin sier det slik:

– Jeg syns han tok godt tak i kampen, han var rolig med ballen og klarte seg godt.

Vi håper at Harmeet får mer spilletid, og at han viser at han er god nok til å takle å spille med menn som kunne vært faren hans.

Resten av uka
Det er en uke til vi skal over til Oljebyen for å møte Üwes menn. En mandagskamp mot Viking gir oss vel ikke akkurat muligheten til å dra på bortetur, men noen blir det vel. Fram til det så skal vio fôre deg med dagbøker slik at du kan sette deg ned foran TV’n neste mandag god og stappmett på VPNs ukemeny.

Legg igjen en kommentar