Dagboka fredag 11. april 2008

Kamp mot Lillestrøm, et par ord om ungdommen fra Kristian Brix og enda flere ord om stadionsaken. Det er dagbokas innhold denne fredagen. Kamp mot Lillestrøm Det skal innrømmes at denne skribenten ikke helt har fått fotballsesongstemningen inn i kroppen ennå, årstiden og ikke minst været innbyr ikke til det. Tross det er det ikke … Fortsett å lese «Dagboka fredag 11. april 2008»

Kamp mot Lillestrøm, et par ord om ungdommen fra Kristian Brix og enda flere ord om stadionsaken. Det er dagbokas innhold denne fredagen.

Kamp mot Lillestrøm

Det skal innrømmes at denne skribenten ikke helt har fått fotballsesongstemningen inn i kroppen ennå, årstiden og ikke minst været innbyr ikke til det. Tross det er det ikke til å komme ifra at vi allede nå skriver 3. serierunde og at Vålerenga allerede nå på mange måter spiller sesongens indrefilet, med kamper mot Tromsø, Lillestrøm, Rosenborg og Viking på løpende bånd. Vi får trøste oss med at det, i prinsippet, blir enklere når våren først kommer.

En annen sak er at gulloppskriften ikke går på å slå lagene som er antatt sterkest, men heller å konsekvent slå de dårligere lagene, så kan man godt tape en og annen kamp mot medaljerivalene.

En defensiv holdning foran bortekampen mot Lillestrøm? Ja kanskje. Men det går ikke an å nekte for at Lillestrøm har mye mer å bevise og mye større behov for poeng enn Vålerenga har i skrivende stund. Dårlig spill i begge kampene med kruttønna Tom Nordlie i garderoben, samtidig som Kanarifansen og klubbledelsen såvidt fikk avverget en tillitskrise, sørger for at Lillestrøm nærmest spiller med ryggen mot veggen. En ypperlig situasjon for Vålerenga til å rolig forsvare 0-0 den første halvtimen for deretter å slå grusomt tilbake, alternativt score hurtig og nådeløst og bare vente på at Lillestrøm går i oppløsning for egen maskin.

Men for guds skyld, la ikke LSK begynne å vinne 2. ballene. Det er en svakhet en gjerne skulle se Vålerenga har rettet fra kampen mot Tromsø.

Ungdommen

I denne omgang er vi egentlig ferdig med diskusjonen om tenåringenens plass i Vålerenga, men kan ikke dy oss for å sitere Kristian Brix i dagens Aftenposten og VG nett.

– At ambisjonsnivået er lavere der enn hos Vålerenga. Det gir Lyn mer rom for å slippe til 17-åringer.

– Hvis jeg bare skulle tenkt på min egen utvikling, burde jeg kanskje gjort det [gått til Lyn]. Men det har jeg ikke hjerte til. Lyn er hatklubben for meg som har vokst opp på Vålerenga. Det samme er Lillestrøm.

Mao, det er farmerklubbens rolle å slippe til de unge talentene. Du kan få sagt det Kristian!

Skøyter og EØS

Det er mange hindringer i veien for Vålerengastadion på Valle. For tiden er det skøyterhall og EØS-reglene pressen er opptatt av. Her Rune Gerhardsen i Dagsavisen.

– Det er allerede vedtatt at en skøytehall skal bygges på Valle Hovin. Det var klart allerede da Oslo søkte om å bli OL-kandidat i 2018. Derfor er det en forutsetning at en slik hall skal innlemmes i et nytt stadionanlegg. Faller en slik skøytehall bort, blir det heller ingen fotballstadion.

Vi kan ikke huske en øl-drikkende Rune nevne det i Vallhall. Var hele vitsen med din og Arbeiderpartiets opptreden at du og dine 70-80 skøytevenner skulle få hall gratis der dere henger på Vålerengas skjørtekant?

Og så, i anledning Brynes EØS blemme, så har hovedstadspressen oppdaget at norge er med i EØS. Nå ønsker byrådet å utrede spørsmålet om salget av fotballtomta på Valle Hovin fra Oslo kommune til Vålerenga for én krone kan være i strid med EØS-reglene.

Interessant å høre dette nå, i og med at Vålerengaledelsen faktisk tok utgangspunkt i dette problemet når de begynte med stadionplanene for mange måneder siden. Se egen artikkel om saken på VPN. Vi bare konstaterer at pressen og spesielt sportspressen ikke kan være spesielt vanskelig å lede. Og opplyser forøvrig at Bryne har henvendt seg til Vålerenga for å få kunnskap om hvordan best tilpasse seg EØS reglementet.

Legg igjen en kommentar