Dagboka mandag 14. april 2008

En herlig kveld igår på Åråsen. En fin artikkel på Klanens sider. Og litt sånn ved siden av. Dagboka er klar. Kvalitet i nesten alle ledd Det der må vi vel kunne si var ganske deilig, Arne? Frustrerte Lillestrøm kommer ikke til målsjanser i første omgang. Og egentlig ikke i andre heller. Det var mye … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. april 2008»

En herlig kveld igår på Åråsen. En fin artikkel på Klanens sider. Og litt sånn ved siden av. Dagboka er klar.

Kvalitet i nesten alle ledd
Det der må vi vel kunne si var ganske deilig, Arne? Frustrerte Lillestrøm kommer ikke til målsjanser i første omgang. Og egentlig ikke i andre heller.

Det var mye vakkert å se fra våre menn i blått på den ekle gule arenaen:

Troy Perkins klinker ned Occean og Tøffen FreddyBoy tar gult for takling. Hva med dette? Vålerengas offsidefelle er perfekt, er det David Brocken-effekt? Selv om det ikke ble goal for Sæternes var han igjen veldig nære og bidro mye. Ikke minst med å matche Kippe på fysikken, kilo på cm. Utrolig godt å se de gulsvarte måtte motta sin egen medisin. Også Moa da. Hva kan man si? Egentlig ikke annet enn at her må man bygge på selvtilliten, ikke forvandle den til arroganse. Jeg tror Andresen sammen med Moa klarer den oppgaven. Av personlige inntrykk jeg fikk likte jeg best når Kjetil Wæhler står opp for sin keeper på beste hockeyvis. Det er lagfølelse man ser da.

Vålerenga så solide ut i første omgang, i andre omgang eide vi banen. Moa skapte stadig problemer for hjemmelaget, og straffen som vi fikk var temmelig på tide all den tid LSK slapp unna to tidligere i kampen.

Vi kommer til å ha en veldig fin arbeidsuke nå, og det er med mye stolthet man er Vålerenga. La oss ta med to finfine sitater i sakens anledning:

– For en som ikke er spesielt glad i Lillestrøm var dette en seier jeg er godt fornøyd med. Martin Andresen til NTB.

For en som er enda mindre glad i Lillestrøm er dette en seier som frembringer halvkramme wurster og godvarme grøsninger vil jeg si.

– Dette er ikke bra nok, og vi er en gjeng blottet for selvtillit akkurat nå. Nordlie til VG.

Vel, Tom. Da har du fått oppleve hvordan den bygda du nå representerer har det sånn generelt. Men du skal få kred for måten du takla Norges minst fotballkunnskapsrike journalist, Harald Bredeli fra TV2, etter kampen. Tipper du får flere sjanser til syrlige kommentarer sånn som laget ditt spiller.

Vålerenga har starta sesongen ganske godt, må vi bare konstatere. Oppskriftsmessig seier mot Aafk og et surt tap mot TIL der vi allikevel ikke så fortapte ut. Og så en solid seier mot LSK på deres hjemmebane. La oss nå endelig huske på at de er ute og kjøre, og lettere å ta nå enn ellers. Kanskje. Men en sterk prestasjon fra vårt lag allikevel. Og da er det retoriske spørsmålet serverbart:

Noen som husker forsesongen og treningskampene nå?

Forøvrig anbefaler vi en titt på klubbens rapportering fra kampen. Det er lissom bare å nyte alt det gode i dag.

Historisk, faktisk
Vålerengas statistikkgud Teigøy setter gårsdagen i perspektiv for deg:

– Søndag satte Vålerenga klubbrekord da de slo Lillestrøm 3-0 på Åråsen. For aldri tidligere har Vålerenga vunnet en så stor seier borte mot Lillestrøm i obligatorisk kamp. Den tidligere rekorden lød på 3-1, som ble resultatet i 1975,1978 og i 1995.

– Og ikke nok med det; Moa er den eneste spilleren som har klart å score to spillemål på Åråsen for Enga gjennom tidene. Riktignok scora Harry Karlsen 2 mål i 3-1-matchen i 1975, men da ble ett av målene satt inn på straffe. Begge rekordene gjelder obligatoriske kamper gjennom tidene, melder Jarle til VPN på denne deilige mandagsmorgenen.

Boxern og fiskern
Hæstad måtte ut med strekk, og det er usikkert hvor alvorlig det er:

– Akkurat nå kjennes det ikke så steingalt. Men vi skal vel ta litt bilder i morgen, så da får vi se, sier han til VG.

Så måtte Strand av og skal vi tro fysio Johansen på klubbens sider vet man heller ikke pr i går kveld hvor alvorlig det er. Vi avventer spent.

Men hva sier det om Vålerenga som et lag i dag: Landslagsspiller Hæstad blir skada og må av. Da kommer Lars Iver Strand inn. Og så når han må ut kommer Ronny Johnsen inn… Noen som vil hevde vi har en svak stall?

Ta et oppgjør?
Alsaker kommenterte det under kampen. At LSK har tatt et oppgjør. Med fotballpøbler mente han vel. Avisene og media skriver om det med positivt fortegn – at LSK har vært tøffe og sterke. Og den vanlige avisleseren og tv-seeren kjøper nok den historien.

Jeg syns faktisk synd på bøffelbarna. Ikke fordi vi tramper på dem på banen, men fordi de har en klubbledelse som i dag, og NFF sitt blikk på seg. Vakkert var det da når Klanen i går dro opp de bannerne som KFL ikke får lov til å bruke. EngaTifo leverte igjen, og irriterte nok både Frank og Sondre. Fint det.

Det som nå skjer er skummelt. Ikke fordi disse ”pøblene” er så fryktelig skumle, men fordi noen klubber og media velger konfrontasjonslinjen. De velger å lage et trusselbilde som til syvende og sist kommer til å gå utover langt flere supportere og bidragsytere til den ”herlige stemningen” som journalistene gjerne forteller om enn de få sjelene som faktisk tar det for langt. Det blir polarisering og mer konflikt av det, ikke mindre. Det er altfor lett for dem, og jeg som stående, syngende, ikke-drita og ikke-voldelig supporter kommer til å lide for det.

Det har alltid vært noen som havner i bråk, overlagt eller uforskyldt. I prosenter av publikumsmassen er det sannsynligvis ingen endring i hvor stort problemet egentlig er. Derimot er det langt flere kameraer, mikrofoner og penner der. Som skal ha valuta for investeringen sin. Og da er en kar med skjerf foran ansiktet eller uberfasjonable sko på beina selvfølgelig lett å bruke.

Det er i det hele tatt ikke så jævla vanskelig. Vålerenga som klubb har skjønt det. Man fører dialog og er inkluderende samtidig som man setter tydelige grenser. Les Klanstalsmann Knutsens redegjørelse på Klanen.no i kjølvannet av episoden på Gamla. Et utmerket stykke som også Norges Frank Grønlunder burde lese.

Man kan nemlig si som Knutsen sier uten at det betyr at man er ukritisk til folk som kødder med klubbens navn og rykte. De fleste er jo faktisk oppriktig glad i klubben sin, selv de som havner i fokus her. Noe er allikevel ikke greit uten at det betyr at alle skal skjæres over en kam.

Det eneste langt yngre menn enn meg bør huske på er at dersom man vil være en av gutta som ser tøffe ut må man ikke være overrasket over oppmerksomheten fra øvrigheta og media. Nettopp fordi de har egeninteresse i å gjøre deg til en skummel fyr.

Knutsen garanterte at det ikke ble bråk fra Vålerengas side. Og så vidt jeg har registrert ble det intet. Kanskje dialog er veien allikevel da, kjære fotball-Norge?

Stadionsaken
29. april er det nytt møte i finanskomiteen. Og kanskje begynner Agerbak-Jensens trenering av saken å nærme seg slutten. Vi følger nøye med og oppfordrer dere alle til å bry dere om å få et nytt stadion. Det er viktigere enn gull i år. Faktisk.

Solgt oss som en hore
Bare så det er helt klart. Dagboka har også sett oppslaget på nett. Det er heldigvis ikke stort. Men vi avkrefter på det sterkeste at VPN har en slags uniformering der vi går med sopp på hodet og hvite frakker. Vi tar sterk avstand til den slags oppførsel. Derimot må vi bare konstatere at vi i VPN er noen horer vi og. I det ene øyeblikket kritiserer vi media for hva de gjør. Men i det øyeblikket de ringer stiller vi ukritisk opp. Forøvrig er redaktøren er naken under den frakken, men de bildene ville ikke VG publisere, selv om han insisterte.

Vålerenga i dag
Allo`allo:
Når våronna står for døren skyller Vålerenga ut odøren,
for av råtnende bøffellik lukter det slik:
Nedrykk.

(lag en t-skjorta av den, du)

Legg igjen en kommentar