Dagboka tirsdag 8. april 2008

Vi takker farvel til Lene Carr, vi sier takk og farvel til denne ukens straffe, og vi sier på gjensyn til Glenn Roberts og Amin Nouri. (ferdig med) Straffen Ennå et døgn er gått og vi begynner så smått å riste av oss skuffelsen etter bortetapet mot Tromsø. Men det er sevlsagt en situasjon som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. april 2008»

Vi takker farvel til Lene Carr, vi sier takk og farvel til denne ukens straffe, og vi sier på gjensyn til Glenn Roberts og Amin Nouri.

(ferdig med) Straffen

Ennå et døgn er gått og vi begynner så smått å riste av oss skuffelsen etter bortetapet mot Tromsø. Men det er sevlsagt en situasjon som nekter å slippe taket, ikke minst siden VG har fått sjansen til å leke svensk TV i VM 98 med billedbevis på holding og det hele. «Vanskelig å snakke seg bort fra det» er det lett å mene. Jeg har halvannen kommentar:

a) Hele Norge (også jeg) mente at Tore André Flo fortjente straffe i kampen mot Brasil, men jeg har ennå tilgode å treffe en eneste fotballinteressert utlending som sier annet enn «blåser man for det, så må man blåse på hvert eneste frispark/corner som går inn i 16-meteren».

b) Hovedpersonen selv, Mika Koppinen, synes ikke det var straffe. Og her siterer vi Reidar Sollie i Dagsavisen.

Det var altså duellen Dan Thomassen mot Mika Koppinen. Thomassen holdt Koppinen i trøya. Ingen av dem syntes det var straffespark. – Det er mulig han dro meg litt i trøya. Men jeg har opplevd verre situasjoner, sier Koppinen. – Han var sannsynligvis preget av alt mediefokuset om at dommerne må bli flinkere til å dømme for holding, tror Freddy dos Santos. Og er sannsynligvis i nærheten av en tolkning. Martin Andresen var innom de samme betraktningene, før han dro seg inn og ikke ville kritisere dommeren. I forrige kamp var det VIF som var heldig og unngikk straffespark mot seg. Nå fikk Tromsø sitt ene som Sigurd Rushfeldt scoret på.

Bilde meg her og bilde meg der. Legg sammen så er det 20 straffespark i hver eneste kamp framover.

Men, greit nok, Vålerenga tapte på en dårlig dag. Det kan vi leve med.

Det vi ikke kan leve med er dommere som forleser seg på VG/Dagbladet samtidig som de ser for mye TV2 – og mistanken om at det nettopp det som har skjedd i denne saken er sådd.

Glenn og Amin i Nybergsund

Vi nevnte i går at Glenn Roberts var frigitt for utlån til 1. divisjon. Det viser seg å stemme: i følge vif.no er både han og Amin Nouri utleid til Nybergsund den neste måneden. Grunnen til at dette kan skje nå er at både Roberts og Nouri er aktuelle for Norges ungdomslandslag, og dermed har dispensasjon til å bli utleid utenfor overgangsvinduet for å sikre spilletid.

– Jeg har opplevd noen sterke reaksjoner når det ble kjent at vi kanskje ville leie ut flere unggutter, spesielt Glenn Roberts. Jeg setter stor pris på engasjementet men vi er helt sikre på at dette er det beste for spillerne vi leier ut i forhold til at de får en riktig kamparena i den utviklingsfasen de er i nå, sier Aalbu til vif.no og fortsetter.

– Det skal heller ikke være noen tvil om at vi har trua på disse gutta, hvis ikke vi hadde hatt det ville vi aldri forlenget kontraktene til både Nouri og Roberts tidligere i vinter. Dette er heller ikke snakk om noen lang periode, men går utleieperioden bra kan en forlengelse være aktuell.

Inntil videre kjøper VPN denne forklaringen uten innvendinger.

Lene Carr

Lene Carr forlot Vålerenga i forrige uke etter et snaut 10-år i klubben. Hun kom til klubben omtrent samtidig med Kjetil Rekdal og har vært godt kjent i miljøet for sitt engesjement for branding av klubben i forskjellige former, kanskje mest kjent for den mosegrønne stripen hun fikk plassert på bortedraktene. En ivrig Vålerengasjel. Hvorfor forlater hun skuta nå?

– Vel det sikkert flere grunner, men jeg har tross alt vært i klubben i 8 år, og det i en jobb hvor det er høyt trykk hele tiden. En må fornye seg. Men jeg må innrømme det ble felt noen tårer da jeg tok avgjørelsen. For jeg har hatt det veldig bra i Vålerenga, sier Lenen til vpn.

Hva skal du finne på nå?

-Det passet veldig bra at en venninde av meg har startet opp et firma som driver med design og salg av rideklær. Hun har nettopp fått innpass på det amerikanske markedet, firmaet vokser og trenger en som har nettopp den typen brandingkompetanse jeg har. Jeg tror det blir kjempemorsomt å være med å bygge opp noe nytt.

Utvilsomt tenker vi. Og takker jenta med det sicilianske temperamentet for mange gode års tjeneste for Vålerenga.

Legg igjen en kommentar