Dagbok onsdag 9. april 2008

Legetime og annen faenskap har forsinket og dermed forkortet dagboka i dag. Men det er ingen grunn til å avstå fra å lese: Vi har en krass kommentar til Aften Aftens hovedoppslag om Vålereengasstadion på Valle i går. 600 MNok? Et av de beste rådene jeg noensinne har fått i anledning offentlige opptredener og uttalelser … Fortsett å lese «Dagbok onsdag 9. april 2008»

Legetime og annen faenskap har forsinket og dermed forkortet dagboka i dag. Men det er ingen grunn til å avstå fra å lese: Vi har en krass kommentar til Aften Aftens hovedoppslag om Vålereengasstadion på Valle i går.

600 MNok?

Et av de beste rådene jeg noensinne har fått i anledning offentlige opptredener og uttalelser er at man alltid skal fortelle en historie. Desto større slagkraft dersom man i tillegg kan knytte historien man skal formidle til en populær myte.

Økonomiavdelingen i Aftenposten har lært samme lekse. I gårsdagens Aften Aften fortelles en historie «Byrådet planlegger å gi Vålerenga 600 Millioner kroner i form av en tomt på Valle» som samtidig knyttes til myten «Vålerenga er styrt av skrupelløse turbokapitalister som har profitt, gjerne på skattebetalerenes bekostning, som eneste ledestjerne».

Godt gjort journalistisk arbeid. Alt passer så godt sammen at man begynner lure på om det er noen som trekker i trådene der bak.

Nok om det, og tilbake til historien. Det som påstås i oppslaget er at dersom Vålerenga får Valletomten fra Oslo by for én krone, så overføres verdier tilsvarende 600 MNok til klubben, eller rettere sagt til klubbens investorer. Vi ringer Odd P. Skarheim og ber om en kommentar.

– For det første så er det klubben som kommer til å stå som eier av stadion. Ikke investorene. Enn videre, så er det vanskelig nok å få tallene til å gå opp slik at vi kan få prosjektet til å gå rundt i det hele tatt. I den situasjonen kan jeg ikke skjønne at noen er tjent med å slenge rundt med fantasitall. Valle er en fin tomt den, men det er en grunn til at skolen blir stengt: nemlig for høye konstentrasjoner av svevestøv, sier Skarheim til vpn.

For egen del kan vi legge til at eindomsmarkedet på vei ned akkurat nå. Da er det ikke sikkert man kan sette inn en hvilken som helst kvadratmeterpris i regnearket og allikevel avspeile virkeligheten.

Herrene som uttlaler seg i Aftenposten er økonomer som tilfeldigvis tilhører skøyteklubben på Valle Hovin. Det er en klubb som består av ca. 70 medlemmer. Inntil nylig la de sine planer for utviklingen av Valle i samarbeid med Vålerenga som utvekslet informasjon fritt med dem. Men de siste månedene har de tydeligvis fått blod på tann: Så vidt vi kan forstå så er deres endelige mål å få flyttet nasjonalanlegget for skøyter fra Vikingskipet til Valle Hovin. Og for å nå det målet synes det tydeligvis oppurtunt å fiske i rørt vann. Blant annet gjennom desinformasjonskampanjer i en overraskende villig Aften Aften.

Det er ikke fritt for at vi kommer tilbake til denne saken.

Legg igjen en kommentar