Dagboka mandag 31. mars 2008

Vi tror ingen kryper gjennom overgangsviduet til Valle før det stenges midnatt. Vi tror Tromsø blir vanskelig og Lillestrøm lett. Og vi ikke bare tror at Vålerenga har et topplag i år. Men først bråker vi litt om stillhet. Stillhet Det er alltid en jævel. Snaut halvveis i markeringen av Ålesund-tragedien måtte det jo være … Fortsett å lese «Dagboka mandag 31. mars 2008»

Vi tror ingen kryper gjennom overgangsviduet til Valle før det stenges midnatt. Vi tror Tromsø blir vanskelig og Lillestrøm lett. Og vi ikke bare tror at Vålerenga har et topplag i år. Men først bråker vi litt om stillhet.

Stillhet
Det er alltid en jævel. Snaut halvveis i markeringen av Ålesund-tragedien måtte det jo være en som virre-værra tøff. Veddemål? Dritings? Han hang høyt i fruktsvingen og gaula, og fikk sine fire tilmålte sekunders berømmelse før noen kvælte apehylet uten for mye støy. Pinlig. Men opptakten til stillheten var pinlig den òg. Der vi hadde venta oss noen enkle, respektfulle ord, fikk vi i stedet en auksjonarius i fleisen. Oppgira skråling, altfor mange ord, altfor høyt volum.
Fikk meg til å tenke at jeg skal ha cheer-girls og innpiskere i min egen begravelse. Blir nok lenge til den utroperen får overta mikken i speakerbua. Den håndteres godt nok av han som er der fast, skjønt han også burde gå litt i seg sjæl. Det skulle være unødvendig å utbasunere lydreklame og dagens spiller når frispark ved 16 tas. Følg littegrann mere med, speaker, gi budskapet uten å forstyrre spillet. Spør oss gjerne om råd. Speakertjeneste er noe VPN veit alt om!

Serieåpninga
Ventetida er over. Ingen vits i å vente til Zebrakampen RBK-Lyn med å kåre rundens kamp. Den gikk i Bergen. Men det var ikke verst på Ullevål heller, selv om det hjelper å være Vålerengasuppoprter for å se det helt store. En god kamp, altfor få mål, og en dommer som ikke var blind. Jeg sto for langt unna og så ikke noe. Dommern var på kloss hold og så like lite som meg. Martin så på TV2 at det ikke var straffe. Og drøyt 14000 så at det ikke ble skutt fra straffemerket i denne kampen. Ergo..?

Mye bra på Ullevål. Landslagsarenaen så ikke ut som det vanlige potetjordet. Og Freddy så ikke ut som en potet. Freddy på landsen? Har ihvertfall danka ut landslags-bækken foreløpig. Sammen med resten av gutta imponerte han nok til å få TV2-ekspert Semb til å angre på forhåndstipset sitt om femteplass til VIF. Han mener Vålerenga er vinneren på overgangsmarkedet, og sier dette til Dagbladet.no:

– Vålerenga har nok kommet best ut av det. Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Lars Iver Strand og Bengt Sæternes – det er tre landslagsspillere pluss en spiller som har preget toppscorerlista i en årrekke. De er betydelig forsterket i forhold til i fjor. På bakgrunn av det er nok Vålerenga tippet litt lavt av TV 2 og en del andre, på grunn av det ikke fungerte helt i vinter. De har et veldig sterkt lag.

De to neste motstanderne våre
Neste motstander er Tromsø. Det blir en lei nøtt. Tap der oppe er noe vi må regne med. Gutan er sikkert proppfulle av revansjelyst etter å ha mista to poeng i tverrligger og rett utafor stolper på Åråsen i går. Laget virket lettbeint, og det er flere enn Rush som veit hvor målet er. Forsvaret virket kanskje ikke helt trygt og keepern hadde litt psykofakter. Men det har jo vår også! Mot TIL-rekka må Troy holde seg i skinnet. Offensivt keeperspill som de to kræsjene hans utafor 16 i førsteomgang lørdag, ønsker vi ingen reprise på.
Vidar Riseth fikk seg en smell i beina, jeg registrerte ikke hodeskade. Ikke noen ny, mener jeg. Den kroniske skaden hans manifesterer seg i utsagnet hans til pressen: – Vi sløser bort to poeng!
Tja, er det noe jeg ikke veit absolutt alt om, så er det fotball. Men såpass ser og skjønner jeg at LSK-poenget var heldig. Bøfla så usedvanlig tamme ut. Hvor var det blitt av knokla? Betongen? Dødballene? Om dette er årets standard, og ikke bare var en dårlig dag på jobben, da blir det lettere for oss på Åråsen enn på flere år. Og Vålerenga får en definitivt enklere tredje serierunde enn neste i Tromsø.

Studieobjekt Fotball og Plassen Min
Dagsavisens Reidar Sollie var blant mange som måtte elle-melle hvilken kamp han skulle se i beste barne-TV tid i går kveld. Han valgte Studieobjekt Stabæk. Herregud! Så nøye, alvorlig og vitenskaplig denne leiken har blitt. Går det ikke an bare å se og nyte? Eller gremmes. Er’e kamp så er’e kamp. Egentlig ikke noe å studere på. Klart du lurer på ett og annet, men studieobjekt? Jeg lot studiebøkene bli igjen hjemme når jeg pressa meg inn på Vestbredden lørdag. Men så begynte studiene av gammel vane. Jeg så meg rundt, Studieobjekt Tribune. Kanskje du også var blant dem som studerte på åffer du ikke fikk stå og sitte(!) hvor du ville uten å synge på Gamle Konge? På klanen.no finnes en velskrevet studie om plassen din. Sitat Espen Knutsen:

…….En haug med folk som ikke synger hadde kapra de beste plassene på stadion, hvor lokomotivet SKAL stå trangt og SYNGE HØYT og MYE. Om mulig enda mer sedate ektepar hadde kapra plassene midt på, og verken mannen eller kona kunne så mye som en sang. Ikke prøvde dem heller. Sure var dem. De som var nye på feltet klaga for at det var trangt, skummelt og dårlig utsikt. De som har stått der i årevis klaga for at noen de ikke har på brødskiva si, eller deler avis med, stod på plassene deres….. Flytt dere. Ikke gjør krav på å stå på midten hvis du ikke liker at det er trangt eller ikke vil synge. Dere er på feil sted. Finn plassen deres. Den er der, like i nærheten.

For egen del tilføyer jeg at småunger heller ikke har helt godt av opplevelsestur i nevnte område. Har dem ikke fått med seg at det er familietribune øst på bredden?

Neste hjemmekamp
Billettsalget VIF-RBK starter i Sjappa i dag og på nett i morgen. Klansropet med to CD-er er sendt ut. Pugg dem. Syng høyere. Syng Vålerenga. Gamle Konge skal høres så det monner mot gamle kong Rosenborg.

Vålerenga i dag
Overgangsvinduet er åpent noen timer til. Men det er for seint. Vålerenga trenger ikke flere 🙂

Legg igjen en kommentar