Dagboka mandag 24. mars 2008

Så er vi i dagene, timene og minuttene før det braker løs. TV2 har allerede pekt ut sitt «offer» for 2008-sesongen. Og det kommer vel ikke som noen bombe at det er Martin Andresen. Første sak på agendaen: «Er Martin Andresen skikket til å være landslagskaptein samtidig som han er spillende manager i Vålerenga?». TV2 … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. mars 2008»

Så er vi i dagene, timene og minuttene før det braker løs. TV2 har allerede pekt ut sitt «offer» for 2008-sesongen. Og det kommer vel ikke som noen bombe at det er Martin Andresen. Første sak på agendaen: «Er Martin Andresen skikket til å være landslagskaptein samtidig som han er spillende manager i Vålerenga?».

TV2 er ræva
Sangen oppsto som en reaksjon på TV2s dekning av Vålerenga – Mandalskameratene i 2001. Fram til kampen var det lite annet enn et og annet innslag om Reka, om Klanen på tur til grisgrendte strøk og om hvor kjipt det måtte være å spille i 1. divisjon for Vålerenga. (Takk Tom Nordli – nok en gang.)

Så kom kampen som Spetalen hadde omtalt som «varen». Mandalskameratene. Det svirret sommervikarer fra TV2 rundt på Ullevaal i dager før kampen. Pensjonister ble intervjuet om deres forhold til Vålerenga og Mandalskameratene. Alle sørlendingene i Oslo holdt med laget fra byen med flest sprøytenarkomane per innbygger i Norge (jepp, det er faktisk sant) og alle håpet at det lille laget skulle tråkke hardt på nøttene til bohemene fra Oslo. Slik gikk det ikke, men det var faktisk stort å høre 10.000 supportere taktfast synge «TV2 er ræva!»

Så hvorfor denne antipatien mot Vålerenga der nede i TV2. Joda TV2 holder visstnok til i Bergen – sånn på papiret. Like mye som P4 holder til på Lillehammer, og Kanal24 holder til i Fredrikstad. Det meste av sendingene til TV2 kjøres fra Oslo. Hvorfor? Fordi de som styrer landet holder til her. Og her er vi ved kimen til Bergenserenes store hat mot Oslo. Det er her agendaen settes.

Så derfor må TV2 – og spesielt sporten med Davy Wathne (Fin plasterlapp på nesa forresten – gått på trynet i påsken eller?) kjøre alskens anti-Vålerengakampanjer i beste sendetid. Nå var det altså Martin som stod på agendaen. Godt anført av han med det pløsete trynet som ikke har ført Norge til ett eneste mesterskap, og et rykte om at «krefter» innad i NFF jobber med å få Brede Hangeland som kaptein for landslaget.

Selve innslaget der Martins mange hatter ble illustrert ved at han var en utklippsfiguer som fikk forskjellige antrekk på seg ettersom hvilken rolle han hadde var jo ganske så fiffig. Vel og merke dersom man er opptatt av Barbiedukker, venninnekrangling, baksnakking og klær fra Wow eller Bik-Bok. Man kan nesten få inntrykk av at TV2s journalister stort sett er plukket ut fra en eller annen barnehage der media er gjennomgangstemaet.

Det hele topper seg når man spør Roy Hodgson om han syns at Brede Hangeland er skikket som kaptein for Norge. Hva slags tendensiøst møl er dette? Brede Hangeland på sin side har full tillit til Martin Andresen som kaptein. På spørsmålet om ha kunne tenke seg å bli kaptein på landslaget svarer han ja. Selvsagt. HVEM VIL VEL IKKE DET?

Å være kaptein på landslaget er noe alle som spiller fotball vil. Og i hvert fall i dette forblåste landet med alle de nedsnødde tullingene som har det med å sitte foran et TV-kamera i beste sendetid på en eller annen TV-kanal for å snakke om vår tids største religion: fotball.

Konklusjonen? Det kan være fristenede å tro at TV2 ikke tror at en fotballspiller ikke kan klare å ha flere tanker i hodet enn den ene som handler om å spille fotball. Og det betyr jo at TV2 mener at alle fotballlspillere er amøber. Eller?

Resten av uka
Da er vi 5 dager 6 timer og 40 minutter unna seriestart.

Denne uka vil vi kjøre på med stoff om seriestarten. Vi har blitt lovet en analyse av og sågar en ferdigtippa tabell for årets serie av VPNs svar på Max Mekker: Dr. Ball.

Det kommer også litt annet småsnadder slik at du er klar som et egg på lørdag. Så ut over det så er det bare å ta seg et lite glass Amigo og roe’n ned – det er jo fortsatt påske.

Legg igjen en kommentar