Dagboka tirsdag 4. mars 2008

Vi henger i stroppen og bryr oss lite om landslagstroppen. Vi avdekker mineralrikets hemmeligheter. Pakker ny La Manga-koffert og rekker ikke håkki-kampen fordi vi drømmer oss bort. En søvnig dagbok. All You Have To Do Is Dream Landslagstroppen Martin og Jarl-André er Vålerengas representanter i troppen til Podgorica i Montenegro 26. mars. Kristofer Hæstad er, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 4. mars 2008»

Vi henger i stroppen og bryr oss lite om landslagstroppen. Vi avdekker mineralrikets hemmeligheter. Pakker ny La Manga-koffert og rekker ikke håkki-kampen fordi vi drømmer oss bort. En søvnig dagbok. All You Have To Do Is Dream

Landslagstroppen
Martin og Jarl-André er Vålerengas representanter i troppen til Podgorica i Montenegro 26. mars. Kristofer Hæstad er, uten begrunnelse fra landslagssjefen, vraket etter en svak kamp mot Wales sist.
– Det var ikke godt nok sist, men da var jeg langt fra i god form etter en lang skadeperiode. Det er selvfølgelig kjedelig å ikke være med nå. Jeg føler meg i god form og føler det har gått bra i treningskampene i vinter, sier Vålerenga-spilleren til Fædrelandsvennen på nett.

At han ikke blir med Fedrelandslaget til Balkan er vi strålende fornøyd med, med tanke på å være skadefri og kampklar mot AaFK tre dager seinere. Men vi ser at Hareide har latt være å se på et eller annet under La Manga Cup. Der synes vi Kristofer var mere kampklar enn de to VIF-spillerne som er veiet og funnet tunge nok. Fett nok.

A-lagstroppen
Vålerengas første-ellever 29. mars er i det blå, hva annet? VPN har så smått starta med laguttaket. Troy – Kristofer og Moa er klare. Fortsettelse følger, følg med.

Troppen til La Manga
roar@tanga.no melder at det er plass til flere i den foreløpige 15-manns store tanga-troppen som følger laget neste uke.
Flybilletten koster ca. 1500 kroner, hotell får man for 250 kroner per døgn per person i dobbeltrom. Kontakt roar snarest, så får du sikkert plass. Se info på Klanssidene. Her er litt av opplegget:
– Ankomst Alicante og bli kjent med Santa Pola mandag 10. mars. Hotellet er norskdrevet, se michel.no
– Kamp mot Sandefjord tirsdag og mot Moss palmesøndag. Buss til La Manga. Norske pølser med lompe. Spansk øl. Sennep står det ikke noe om.
– Handletur på Europas største skofabrikkutsalg. Sol, sand, sommer. Stor markedsdag lørdag.
– Fjelltur til Fontana, bading i fjellvann med sjuk kroppstemperatur: 39 grader i et av verdens beste mineralbad.

Og med mineralbadet avslutter vi tirsdagsboka med drømmer. Drømmer som brister og drømmen som brast. Men i den første REM-søvnen dykker vi dypt i mineralrikets gleder til drømmen om gull.

Edelt metall

Gull har kjemisk tegn Au, som igjen er en forkortelse for Au da, et uttrykk som gjerne brukes om gullet som glapp. Den engelske gullvarianten, seagull, er den du finner på Brann- og Viking Stadion i år. Mye skrik og lite gull. Måking.

Gull blir lagd av gråstein. I det periodiske systemet i Rekas tid, ble oppskriften av og til lest baklengs. Da ble det lagd gråstein av gull. Gull har fått sitt navn fra sanskrit: jval betyr å skinne. Jval er ikke forkortelse for juvel, men for javel. For oss som har skjønt det, blir det derfor sånn: Gull, javel. For dere andre: Gull farvel. Rop gjerne til oss: Gull jævell.
Gull er rangert etter sølv alfabetisk. Sølv har kjemisk tegn Ag, en forkortelse for nederlAg. Nytteverdien av edelmetallene er medfødte gaver som hell og lykke. Sølvskje i munnen. Eller enda bedre, dritflaks, gullhår i raua.

Drømmen som brast
Vi harselerer ikke med folk som blir skadet, selv om de i utgangspunktet er fiender. God bedring, sier vi til Lillestrøms Espen Søgård som er langtids skulderskadet og ikke er fit for fight før langt utpå sommeren. Han hadde en solskinnsdrøm, som han fortalte om til Dagsavisen i snøvær i januar:
– Vi skal få VIF ned på jorda. Dette handler ikke om misunnelse, kun hat. Motivasjonen til disse kampene ligger i mitt eget blod.

Nå har han blødd fra seg. Men hatet gror. Som om det bryr oss. Alle hater oss. Du er ikke aleine om dét, Espen. Men litt dumt at en aktiv konkurrent og profesjonell spiller dyrker sånne mørke sider i seg selv.

Drømmen som brister?
Vi klarer ikke å fordøye artikkelen i Aftenposten søndag om pengemaskinen Norsk Fotball a/s. Derfor venter vi til midten av måneden med eventuelle dypsindige kommentarer. Da kommer de offisielle nøkkeltallene for eliteserieklubbenes samlede omsetning i 2007. Vi leser:
Nå tenker norsk fotball stort. Veldig stort.
– Våre analyser og kalkyler viser at det er fullt mulig å firedoble omsetningen i løpet av de neste ti årene, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Nils Røine. Det tilsvarer drøyt fem milliarder i 2018.

Direktøren fortsetter med ord som folkebevegelse.
– Vi ønsker å få et enda nærere forhold mellom de som går på kamp og klubben, og at klubben i enda større grad enn i dag skal være en del av hverdagen til folk

Toppfotballsjefen blir revet med av egen entusiasme:
– Mer eksport, mindre import. Moderne arenaer. Mange. Og 18-lags eliteserie innen fem år.

Foreløpig gjør vi oss disse tankene om direktør Røines tanker:

At Norge blir en talentfabrikk der det selges flere fotballspillere til utlandet enn det kjøpes utlendinger inn, må være basert på nødvendig talentutvikling som alle klubbene har råd til med de inntektene de vil få. Inntektene? Det som ikke forsvinner i stadionbygging, eller det den nye folkebevegelsen har lyst til å gi? Kjernen i folkebevegelsen, supporterne, er vel hardt nok pressa som det er. Vi ser for oss dyrere billetter. Sammen med skyhøye spillerlønninger er det vel lett å spenne bein under den store massen av folk i bevegelse.
Strenge krav om moderne anlegg har allerede begynt å spenne bein på mindre klubber som for alltid kan skrinlegge drømmen om toppfotball.
Men 18-lagsserien kommer for å bli. Forutsetningen er kun å skru noen knepp på den globale oppvarmingsbrytern.

Den himmelstormende drømmeren har likevel litt nøkternhet i behold. Røine avslutter med en liten advarsel i Aftenposten:

– Dette er ikke et tre som kan vokse inn i himmelen og en konjunkturnedgang vil kunne slå tungt inn.

Da er vi tilbake på jorda og hverdagen…

Vålerenga i dag
Første matchpuck i Kristins Hall klokka 1830. Ultras kjører til Lillehammer, avreise fra Bohemen kl. 15:15. Pris: 140,- pr. pers. Minimum 20 pers. Påmelding snarest til Glenn: 95812223.
Kom du for seint? Synd. Det går aldri et tog.

Legg igjen en kommentar