Dagboka torsdag 28. februar 2008

Vinteragurkene bugner. Vi tar for oss landsmenn hjemme og ute. Synger gamle sanger. Og gleder oss til at gutta snart blir å se på Valle eller Kadettangen. Så vi kan drøye tida med noe vettugt. 28. februar 1901 Rudolf Nilsen blir født på Vålerenga. Blir ikke kjent for drakt nr 13. Han blir derimot vår … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. februar 2008»

Vinteragurkene bugner. Vi tar for oss landsmenn hjemme og ute. Synger gamle sanger. Og gleder oss til at gutta snart blir å se på Valle eller Kadettangen. Så vi kan drøye tida med noe vettugt.

28. februar 1901
Rudolf Nilsen blir født på Vålerenga. Blir ikke kjent for drakt nr 13. Han blir derimot vår store arbeiderlyriker, men Dagboka biter seg først og fremst merke i hans karriere som smugler:
I januar 1921 blir Rudolf Nilsen arrestert for litteratursmugling med henvisning til den beryktede paragrafen «Det skal indtil videre være forbudt at indføre fra fremmede land levende hester uten tillatelse av vedkommende regjeringsdepartement […]. Det samme gjelder indførsel av andre gjenstande og varer»
Vårt poeng er at skepsisen til utenlandsk ikke er spesielt nytt. Den levende hesteparagrafen ovenfor har klar overføringsverdi til diskusjonen for eller imot import av fotballspillere:

Flest utlendinger i avisene
Noen kalte det stridstema nummer én i norsk fotball i fjor: Utlendinger i Tippeligaen. Nå går det mot ny rekord, og i tillegg kniver avisene om å finne flest uten norsk pass. VPN har rangert aviser og fjernsyn etter hvor mange utlendinger de har funnet i eliteklubbene:

1. VG, Demokraten og Porsgrunn Dagblad 121
2. NRK nyheter og Asker og Bærum Budstikke 119
3. Drammens Tidende, Aftenposten og Dagbladet 118

Alle er skjønt enige om at Viking har flest og Godset færrest. Men det småkjekles om Godset har tre eller fire.
VPN hjelper deg: Vi fant Nashat Akram fra Irak et sted på veien mellom Drammen og Ålesund. Da står vi igjen med to som enten aldri har eksistert eller som er sporløst forsvunnet uten at noen har brydd seg med å sende ut etterlysning. VPN gidder ikke å bry seg så mye med sånne tall før overgangsvinduet stenger om en drøy måned. Vi fikk så øra flagra forrige gang vi prøvde oss med tall. For ikke å snakke om den gangen vi sendte en venstrebeint, belgisk back fra Wolfsburg rett inn i den bakre firer’n vår. Vi har mange utlendinger. Aalesund har mange. Vi forventer å se kjempemange på La Mange i TV2sport-sendt kamp i kveld klokka 19. Kampen om den viktige femteplassen. Oppgjørets time…

High Noon
Hvem får femte? Hvem blir seksløpere? Pat Noonen er en av mange med fremmed pass, men uten sikker plass. The American Midfielder of Aalesund says to our Evening Post that maybe it´s not so clever to show all the cards to the team we meet in the league next month. Vi kjenner godt til et par av billedkorta fra før: Johan, Amund og Alexander. Og blir ikke overrasket om det blir falskspill der skjulte ess ligger ubrukt igjen i ermet. Vi ser fram mot våren. Pat Boone. April Love.

No Country For Old Men
I 1966 spilte Drillo venstre ving for Vålerenga, men han spilte ikke plater. Hadde han likt musikk kunne han ha tatt signalene, ant en spådom, sett sin skjebne i Irak. Dattera til Frankie Boy sang sin slager om slagstøvler. These Boots Are Made For Walking. Og de gikk som de gikk. He’ll Have To Go.
Ørkenvandringen er slutt. Men er gamlelandet særlig bedre egnet for gamle menn? En statsminister som lover at sykehuskrisen har kommet for å bli. Sykepleiere – som i likhet med Drillo – får utbetalt sin lønn i himmelen. Syns fotballfilosofen fremdeles at det er viktig å komme til en avslutning?

Kristofer har skjønt det
En som ikke er utlending men som gjerne drar til utlandet igjen, er Kristofer Hæstad. Det sier han til Tips.

– Men først vil jeg vinne noe med Vålerenga, fortsetter han. Vålerenga har potensiale til å bli størst i Norge.

Ikke noe nytt, med andre ord, men det er så godt å høre det. Gang på gang! Mere! Og Kristofer fortsetter:

– Alle vil slå Vålerenga. I Fotball-Norge har Vålerenga kanskje det sterkeste navnet, og jeg husker fra tiden i Start at det å slå Vålerenga og Klanen var det største. Slik tror jeg det er for mange klubber. Derfor blir det ikke lett for Vålerenga, hver kamp blir en cupfinale!

Sånn ser vi det også. Vi møter alltid lag som hater. Lag som er topp gira. Lag som er lei hverdagens dvaske kamper bondetamper imellom.

– Vålerenga har vanvittige supportere og det blir spesielt å spille foran dem, er sluttreplikken fra Kristofer til Tips.

Greit nok å bli kalt vanvittig når det kommer fra en nyfrelst Vålerengasjel. La oss øse vilt av vanviddet i år. La vår vanvittige gjestfrihet få bønda til å angre hvert sekund de er borte fra ku og søskenflokk .. eh..mamma og pappa.

LIK i lasten
Med samme støtte på Jordal som på Ullevål, er det ikke sikkert håkkigutta hadde vært der de er nå. Men det er aldri for seint. Gårsdagens slakt i Kristins Hall skal hevnes på Amfi’n i morgen kveld. Bøtta er ikke tapt. Kom igjen Enga!

Vålerenga idag
Musikalsk definisjon: Vif – kvikk eller livlig
Skal vi tro på det?

Legg igjen en kommentar