Dagboka onsdag 23. januar 2008

Første rapport fra Kanariøyene er klar. Hagen vil ikke hjem til oss. Vi tar også en runde innom dette med fotballspillere, lønn og tanker om seg selv. Vår mann på Kanariøyene Vi har endelig fått fatt på vår mann i syden. Der nede utenfor Afrikas vestkyst er det varmt, sol og mye godt å drikke … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 23. januar 2008»

Første rapport fra Kanariøyene er klar. Hagen vil ikke hjem til oss. Vi tar også en runde innom dette med fotballspillere, lønn og tanker om seg selv.

Vår mann på Kanariøyene
Vi har endelig fått fatt på vår mann i syden. Der nede utenfor Afrikas vestkyst er det varmt, sol og mye godt å drikke på. Vår mann er av den livsnytende utgaven, men vi har klart å dra han bort fra Sangria og Senoritas. Her er hva VPNs Afrikakorrespondent meldte i går:

[start korrespondentstemme]

Vålerenga gjennomførte mandag sin andre treningsøkt på Grand Canaria. Etter å ha blitt jaget nesten rett av flyet og ut i treningstøyet så spillerne og de 8-10 fremmøtte fra Klanen frem til å ha trening på ordentlig gress og gjennomføre spilløkter.

Vel, slik skulle det ikke gå. Når Vålerenga ankom treningsfeltet hadde arrangøren dobbeltbooket treningsfeltet slik at dette allerede var i bruk av sveitsiske toppseriedommere, som trente på offsidereglene. Etter å ha brukt noen minutter til å se de svartkledde bevege seg rundt på banen mens de ropte noe ala ”Er jeg i offside nå”, gikk ferden videre til et flunkende nytt treningsfelt.

Transporten til det nye treningsfeltet ble gjennomført i kolonne, som landets fjelloverganger sikkert kunne lært mye av. Det nye treningsfeltet var så nytt at det ikke var satt opp mål der enda. Fotballkamper uten mål reduserer ideen med spillet en smule, så spilløkten ble avlyst. I stedet gjennomførte man andre øvelser av typen hoppe over hekk og lignende øvelser. For deg som lurer på om hvordan den belgiske landslagsspilleren virker, kan VPNs kilde på Gran Canaria foreløpig bare opplyse at han er god i hekken.
Den første uken hvor spillernes koner er til stede har man en treningsøkt om dagen, mens man i neste uke vil gjennomføre to daglige økter.
Det skal også gjennomføres treningskamper der nede, og VPN vil naturligvis holde deg oppdatert.

[slutt korrespondentstemme]

Linjedommere fra Sveits som øver på offside. Hallo? Hva blir det neste. Fjerdedommere som øver på å holde opp tilleggsminuttene i varmen? Speakere trener på å holde ut varmen i speakerboksen mens de roper ut navnet på Vålerengas målscorere?

Vår mann har i alle fall våknet fra dvalen, for en drøy time siden fikk vi denne meldingen over vår nokså nedslitte Telex:

[start telexmatrise]

SISTE: Konflikten med linjedommerne løst!
Fra sikre kilder har VPNs mann i syden fått opplyst at Vålerenga i dag skal trene på stadion som opprinnelig avtalt. VPN kommer tilbake med treningsrapport.

For å tilredsstille de som er opptatt av fjerdedommere og linjemenn vil VPNs mann også få med seg treningsrapport fra linjemennenes samling, ryktene sier at de i dag skal trene på å overvåke teknisk område. VPN gir deg i morgen referater og en vurdering
av vår prøvespillende belgier.

[slutt telexmatrise]

Da er agendaen satt. Vi venter i spenning.

Uten Hagen i vår hage
VG kan melde at Panzer (TM) vil bort fra Zenit, men han vil ikke hjem til Norge. Det er Torgeir Knutsen (Hagens agent) som melder følgende til tabloiden:

– I dette overgangsvinduet er ikke en norsk klubb aktuelt. En annen utenlandsk klubb må på banen hvis han skal flytte på seg.

Jan Erik Aalbu svarer slik:

– Vi har gjort det klart for Erik Hagen at hvis han vil flytte på seg, ønsker vi å vite det.

Deretter trekker VG inn det hyggelige faktum at Ronny Johnsen vurderer et år til for Vålerenga:

– Det kjennes bra og jeg er skadefri. Jeg må klarere med familien og jeg har lengre reisevei enn de andre. Men nå er jeg iallfall her [Kanriøyene].

Ronny Johnsen er forøvrig bosatt på Nøtterøy utenfor Tønsberg. Det er ifølge Googlemaps 119 km fra Valle til Nøtterøy. Godt at Ronny har fin bil da.

Hagen eller Johnsen. Det er som Cognac eller Armagnac etter en bedre treretters middag. Begge deler smaker fortreffelig, og man tar ikke skade av begge deler etter den samme middagen heller. (Det kommer jo an på hvor mye annet man har fått i seg vel og merke.)

Nok om Hagen, Johnsen og fiiint brennevin. Vi kaster oss over på en litt råere variant.

Fra Capriniha på stranda til 7 bananer på Fornebu
Stabæks lille sambagutt syns det er på tide med litt ekstra bøkks i lønningsposen. Han krever 7 millioner i lønn for å fortsette. Det tilsvarer vel ca 10 prosent av hele Tippeligabudsjettet til Stabæk i 2008.

Lars Bohinen avviser brasilanerens krav som en utopi. Stabæk vil derfor selge han. Og det spekuleres i om Vålerenga som er «kjøperlaget» i 2008 siden vi har fått penger av Fredriksen (som forøvrig tapte 1,3 milliarder på børsen på 90 minutter forleden).

Vålerenga sier ingenting, og det er vel like greit.

Vi syns oppriktig synd på Stabæk som opplever dette (Særlig). Og konkluderer med at lille Alanzinho har hjertet sitt der flere og flere fotballspillere har det – i pengesekken.

Legg igjen en kommentar