Dagboka onsdag 9. januar 2008

Stadionsaken er i fare. SSFVKSD skjermes, og de unge blåses ikke som før. Dagboka er klar. Faen! Stadionsaken i fare for å være valgflesk? VPN har erhvervet referater fra behandling av noen stadionrelaterte forslag i de ledende fora av vår by. Det vi leser som sak 10 hadde overskriften: ”Tomt til Vålerenga Idrettsforening for 1 … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. januar 2008»

Stadionsaken er i fare. SSFVKSD skjermes, og de unge blåses ikke som før. Dagboka er klar. Faen!

Stadionsaken i fare for å være valgflesk?
VPN har erhvervet referater fra behandling av noen stadionrelaterte forslag i de ledende fora av vår by.
Det vi leser som sak 10 hadde overskriften:
”Tomt til Vålerenga Idrettsforening for 1 krone”

I det forslaget var det Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og SV som foreslo i samferdsels- og miljøkomiteen:
– Bystyret gir byrådet fullmakt til å gjennomføre eiendomsoverdragelse av nærmere spesifisert tomt til Vålerenga Idrettsforening, til kostnad kroner 1.

Resultat etter Finanskomiteens behandling:
FrP trakk seg fra fellesforslaget. Ved votering fikk Ap og SVs forslag fem stemmer (A og SV). Og resultat etter Bystyrets behandling: Votering:
A og SVs forslag ble forkastet mot 24 stemmer (A og SV).

Dernest har vi sak 11: ”Valle Hovin”
I samferdsels- og miljøkomiteen foreslo Ap, SV og Rødt:
– Byrådet bes prosjektere nytt fotballstadion for Vålerenga Idrettsforening og ny skøytehall på Valle-Hovin
Og Rødt foreslo:
– Bystyret ber byrådet fremme sak om bygging og drift av fotballstadion på Valle Hovin. Som en del av saken utredes mulig samordning med ombygging av skøytebanen til innendørsanlegg.

Finanskomiteens behandling ga følgende votering: Rødts forslag fikk 1 stemme (R). Ap, SV og Rødts forslag fikk 6 stemmer (Ap, SV og Rødt).
Og resultat etter Bystyrets behandling ved votering: Rs forslag ble forkastet mot 3 stemmer (Rødt). Ap, SV og Rødts forslag ble forkastet mot 27 stemmer (Ap, SV og Rødt).

For Dagbokas vedkommende er det ikke klinkende klart hva som har skjedd. Vi trodde dette var komitebehandling og ikke bystyret. Men det ser ut som noe har skjedd i bystyret også. Selv om det så vidt vi har skjønt skal være en behandling i bystyret i februar/mars.

FrP, SV og AP har jo sagt at de vil stemme for stadion, men det interessante her er at FrP trakk seg fra fellesforslaget ser det ut til.
Betyr det at de i politisk hestehandel med Høyre har forkastet sitt valgflesk?
Og hva med KrF, Sp og Venstre. Var de ikke så positive til stadion allikevel?
SV og Ap står tilsynelatende på sine løfter så langt iallefall, kred for det.

VPN skal i alle fall ikke la denne saken ligge, er du politiker vet du vi tar kontakt snart. Er du leser skal du få vite mer.

Hilsen innbitte, skeptiske og lettere irriterte supportere.

SSFVKSD
Spellern Som Før Var Kjent Som Doffen skjermes fra media, ifølge Aftenposten.

– Jeg har fått beskjed om å være utilgjengelig for media denne uken, sier SSFVKSD.

– Det har vært veldig mye styr og spekulasjoner rundt han den siste tiden, og vi vil at han skal få ro nå, sier Aalbu til avisen.

Vi registerer det at man skjermes er sak nok stor til at man lager en sak av at man skjermes. Slik at man må svare på spørsmål om sin skjerming. Da kanskje det er en ide å skjerme spilleren mot spørsmål om skjermingen?

De unge
Når Vålerenga leder rustningskappløpet før krigen starter i april blir det selvfølgelig stilt spørsmål ved hva som skjer med de unge og lovende. Ikke rart, når man fyller midtbanen med landslagsspillere.
Aftenposten har hatt flere artikler på temaet. Og fra den siste tar vi med følgende svar på tiltale fra Aalbu:

– Vi vil egentlig ikke snakke om juniorene i år. Forrige sesong blåste vi dem opp, og det ble en skikkelig nedtur.

Aalbu er positiv til utlån, uten at han vet hvem og hvor de skal.

Dette er dessverre name of the game, sånn jeg ser det. Selv ønsker jeg som alle at vi skal se et Vålereng-lag med 24 ektefødte Vålerenga-gutter oppalet lokalt som tar gullet. Men det er ikke en realitet – ennå.

Så mye penger som er i fotballen nå må man anskaffe spillere som er stabilt på høyt nivå. Brann skaffet det i fjor, vi er i ferd med å gjøre det nå.

Det som er Vålerengas utfordring på dette området nå er å holde oppe troen blant de unge om at noen av dem VIL klare å slå gjennom til slutt, selv om avstanden opp kan bli lenger. Klarer man det vil man klare å gi dem noe å jobbe for, samt at rekrutteringen inn til de yngre holdes oppe fordi man kan tro på en fremtid i Vålerenga Fotball – også A-laget.

Kanskje man slipper å blåse i fremtiden da, bare mate hesten.

Vi tar med oss følgende småsnacks
– Bardh Shala er tatt ut på G17-laget som skal møte Ukraine, Tsjekkia og Nederland på La Manga i februar. VPN gratulerer, og er litt misunnelige.

– Klaus Pettersen er ansatt som spillerutvikler i Vålerenga for 9-12åringene. Du husker han kanskje som Thorstvedts assistent i Heia Tufte. Flink fyr som kunne forveksles med deltagerne. Vi ønsker deg velkommen i familien. Man kan lese mer om Klaus på de offisielle sidene.

– Vålerengasjappa selger noen søte små lamper (nei, ikke lysfontener) som er en Vålerengadrakt og en shorts sammensatt. De kan bare bestilles via vsjappa@online.no – 450 spenn ink frakt. Send mail med tlf nummer + visakort/eurocard nummer om du er keen. Til Sjappemailen nevnt altså, ikke oss. VPN kan ikke penger.

Vålerenga i dag
Mistenk en politiker. Eller elsk en. Men ikke glem dem.

Legg igjen en kommentar