Frokostintervju med Jan-Erik Aalbu

I dag tidlig var VPN i kontakt med Jan-Erik Aalbu, for å få litt kommentarer om tingenes tilstand i Vålerenga. Vi snakket om overgangsmarked, ferier, spillere, trenere og bitte litt om Vidar Riseth. La oss først konstantere at Jan-Erik Aalbu må gå på en svært sterk og oppkvikkende frokostblanding, vi forsikrer at han i løpet … Fortsett å lese «Frokostintervju med Jan-Erik Aalbu»

I dag tidlig var VPN i kontakt med Jan-Erik Aalbu, for å få litt kommentarer om tingenes tilstand i Vålerenga. Vi snakket om overgangsmarked, ferier, spillere, trenere og bitte litt om Vidar Riseth.

La oss først konstantere at Jan-Erik Aalbu må gå på en svært sterk og oppkvikkende frokostblanding, vi forsikrer at han i løpet av intervjuet på ca ti minutter ikke trakk pusten en gang. Engasjement er viktig og Aalbu har tydeligvis fått utdelt en rundhåndet porsjon.

Forhandler Doffen og Panzer med seg selv?
Martin Andresen er i Dubai og Aalbu på Amfi Del Mar, vi lurer på hva som skjer her hjemme? Aalbu vil ikke gi oss noen navn, men forteller at det snakkes og per telefon, SMS(!) og eventuelt faks, slik verden er i dag spiller det ingen rolle lenger hvor man er, man kan holde seg oppdatert og ta de viktige telefonene uansett hvor man er.

Spesielt for Martin tror Aalbu det var viktig med en ferie nå, etter en lang sesong og med mye mediekjør nå på slutten. VPN minner han på at han selv og Breen ikke hadde ferie i sommer og lurer på når han selv skal ha ferie. Aalbu opplyser at han blir igjen en uke på Amfi del Mar og at han også får sin sønn nedover den uka.

Deadline for forhandlingene
Aalbu forteller at det ideelle er å få på plass en komplett stall til treningene er i gang rett over jul, men dette er ikke noe must. Vålerenga må forholde seg til at det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. januar, mens det norske vinduet stenger 31. mars. Vålerenga ser etter spillere både på det norske, nordiske og internasjonale markedet, men legger mye vekt på at spillere som hentes må passe godt inn i kulturen i klubben og kunne tilvenne seg raskt.

Hva slags spillere er aktuelle nå
Vålerenga ser etter spillere i alle ledd, altså alt fra ny keeper til en målkåt spiss. Samtidig er det ingen tvil om at midtbanen begynner å bli godt besatt med Martin Andresen og Lars Iver Strand på plass. Lars Iver Strand kan også spille på kanten, men midtbanen begynner som sagt å se sterk ut. Det er lettere å finne vann i Sahara enn å få Aalbu til å røpe navn, det eneste vi får er det selvfølgelige at Vålerenga er på utkikk etter spillere som kan gå rett inn å styrke laget. Selvsagt er det selvfølgligheter og vi skulle gjerne hatt mer åpenhet, men fornuftig ville det neppe vært. Kasserere over hele landet får jo en halvkram en bare dem hører Vålerenga blir nevnt rundt en av spillerne deres.

Vidar Riseth og forholdet til Vålerenga
Når vi nevner Riseths overgang til LSK blir Aalbu alvorlig. Ja, jeg så det var en del oppstyr rundt Vålerenga og Riseth. På spørsmål fra VPN om Riseth har vært i kontakt med Vålerenga svarer Aalbu: ”Jeg har ingen kommentar knyttet til dette”. Vi lar saken ligge, en sak som er langt viktigere for småkårsfolket fra Romerike enn for Oslos Stolthet.

Trenerkabalen
Jeg hadde aldri forutsett at jeg skulle jobbe med tre forskjellige trenere på under ett år i klubben. Nå var jeg riktignok ikke med på å ansette Harald og Petter, men ble overrasket når Petter trakk seg i sommer. Når det gjelder Harald, så var jo han ansatt for en begrensa periode. Aalbu tar ikke æren for at Martin Andresen kom til Vålerenga. Jeg uttalte vel i sommer at Martin var en veldig bra fotballspiller, men tror ikke VIF tjente noe på at jeg kjente Martin fra tiden i Stabæk. Martin har alltid hatt et positivt forhold til Vålerenga og det husker jeg han ga uttrykk for når vi var i Stabæk også. Er du fra Ski som Martin Andresen, så er det naturlig at man får et forhold til Vålerenga.

De nye trenerne
Det er viktig at de trenerne som kommer er personer med pondus, som tør å stå opp å være en motvekt og sparringspartner for Martin Andresen. Vi vil ha en trenergruppe med god dynamikk og stor takhøyde. Samtidig må det være trenere som er dyktige nok til å lede klubben når Martin er på landslagssamlinger. Vi ønsker at Martin skal fortsette å være landslagskaptein, det er jo en bekreftelse på at han holder seg i form og får spille på høyest mulig nivå.

Spillere på veg ut
VPN spør litt om prosessen med å selge/slippe andre spillere. Aalbu forklarer at man er opptatt av å være ryddige å gi tidlig beskjed til spillerne om at de slik det ser ut nå ikke vil bli satset på, eller ikke vil bli satset på i en bestemt posisjon neste sesong. Det er altså ikke slik at det dukker opp en ny spiller i din posisjon på treningsfeltet og at du først da får beskjed om at du er ferdig. VPN tolker dette til at det kan være flere som har fått beskjed og jobber mot nye klubber, slik at vi må belage oss på flere avskjeder i tiden som kommer.

Moa, Bojan, Lars Iver og Martin
Når VPN maser videre om overgangsmarkedet, minner Aalbu om at vi allerede har henta fire nye spillere. Det er lett å glemme at Martin Andresen faktisk er henta som spiller også. Ellers gleder Aalbu seg til å se Moa i 2008, en svært spennende spiller som fort kan slå igjennom direkte å få mye spilletid. Vålerenga henter aldri spillere for å fylle opp stallen, når vi henter spillere er det fordi vi mener at de har noe å tilføre klubben, enten direkte eller litt inn i fremtiden.

VPN drømmer videre om harde pakker til jul og ønsker Aalbu en høyst fortjent ferieuke.Legg igjen en kommentar