Lyn – Vålerenga 3-1

Exit Aabrekk? – Et slags kampreferat Nå er endelig derbykampene over for i år og vi slipper å være vitne til et lag som overhodet ikke tar disse kampene seriøst mer – for i år. Vi kan vente helt til neste sesong med å se at vi blir ytterligere ydmyket av et lag uten de … Fortsett å lese «Lyn – Vålerenga 3-1»

Exit Aabrekk? – Et slags kampreferat
Nå er endelig derbykampene over for i år og vi slipper å være vitne til et lag som overhodet ikke tar disse kampene seriøst mer – for i år. Vi kan vente helt til neste sesong med å se at vi blir ytterligere ydmyket av et lag uten de store evnene, spille oss ut etter noter, men noe kan man dvele ved allerede nå.

Lyn – Vålerenga 3-1 (1-1)
Tippeligaens 24.runde, Ullevaal Stadion, 21.oktober, 20.152 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:


Ta for eksempel Harald Aabrekk. Mannen var assistenten til assistenten, men har nå havnet i sjefsstolen. Han liker seg sikkert der, men det gjør ikke jeg.

Før han kom til oss klarte han å gjøre seg uspiselig for resten av fotballnorge ved å opptre mer liggeklar enn Tanya Hansen i det nordlige ”lokalderbyet”. På tross av dette ender han opp hos oss, en klubb og en organisasjon som de siste år har strebet etter å tilegne seg kompetanse. Kompetanse på andre ting enn å leke død på tartandekk forhåpentligvis.

De som har i oppdrag å ansette en hovedtrener for laget bør kun stille aktuelle kandidater ett eneste spørsmål; Har du til hensikt å bruke Freddy dos Santos i hver eneste kamp? Hvis svaret ikke er et ubetinget nei bør og skal personen anses som ikke skikket til jobben.

Ikke misforstå meg nå. Jeg har ikke noe i mot Freddy som person, han er artikulert, belest, har sjarm og gjør en meget god jobb for klubben ut mot media, samt at han er en viktig bidragsyter i spillergruppa. Det betyr ikke dermed at han bør spille for førstelaget. Gode defensive løp og lange innkast kamuflerer ikke at han løper rundt med svømmeføtter og mister ballen i stort sett hvert eneste angrep han involverer seg i.

Harald skal visstnok ha sagt ”Først tar jeg ut Freddy – så resten av laget”. Greit nok at Freddy løper mye og tar en del drittjobber, men utsagnet havner i samme gate som ”Først tørker jeg meg i rompa – så driter jeg”. Det bærer preg av åpenbare feilprioriteringer og burde ikke bli tatt seriøst dersom det ene ikke hadde vært sagt av den, forhåpentligvis, midlertidige sjefen på Valle.

Byttene på søndag var i beste fall et resultat av at tre spillere måtte ut med skade – dette på tross av at alle løp av gresset. I verste fall så var det en gal manns verk. Var det ikke pga skader er det horribelt bl.a. pga to ting. 1) Freddy dos Santos stinket og fremstår som en evig bremsekloss for angrepsspillet og 2) Ronny Johnsen hadde løpt seg fullstendig tom på midtbanen og maktet ikke å ta defensive løp. I klartekst hadde vi ikke en sentral defensiv midtbane og Lyn hadde en firefelters motorvei å boltre seg på, ettersom også dos Santos ble dyttet inn sentralt for å gjøre plass til Førsund.

3-1 målet kunne vi med letthet ha unngått. Farten til denne rytmiske gymnastikkutøveren til Lyn burde være kjent fra før av og det burde være en enkel sak å nevne dette mulige scenarioet på spillermøtet før kampen. ”Kommer han med talkum på hendene inn på slutten, sånn som i forrige kamp, så setter vi den raskeste midtstopperen på ham”. Hva skjer? saltstøtten Storbæk blir satt til å passe på ham. Et kjempetrekk! Like gjennomtenkt som å ansette pyromaner på fyrverkerifabrikker. Lærte der ingenting av Eggen mot Vieri i 1998? Kanskje vært litt lettere å ta ut Vieri om Johnsen hadde tatt ut rommet og Eggen hadde tatt duellen der?

Og dette presterte vi altså med en mann hvis eneste plan er å kjempe. Hva med å ha en back up neste gang a? Sånn som trenere har. Vi husker vel alle da Drillos listet opp forskjellige scenarioer på spillermøte før bortekampen mot Besiktas? På 0-0 gjør vi slik, på 1-0 slik, på 2-0 slik og på 3-0 slik?

Vål’enga gjorde det så inn i hampen enkelt for mediokre Lyn denne gangen. Alle vet at Hoff er klart bedre rettvendt og de fleste vet at Jo Tessem er den som kan levere ham ballene dersom han får nok tid og rom. Hva skjer? I stedet for å nekte Jo Tessem tid og rom og på den måten la han fremstå som en Freddy dos Santos, så gir Vål’enga villig Tessem nok tid og rom. Hadde man tatt ut Tessem hadde man nøytralisert Hoff også, men det gadd vi jo ikke…

En annen som fortjener en bøtte med dritt etter kampen på søndag er Daniel Fredheim Holm. Han møtte Ståle Stensaas. Ståle Stensaas er muligens den dårligste backen av alle dårlige backer i den norske eliteserien. Vår saltstøtte blir sett på som en av de beste. Det samme blir Marius Johnsen. Bare det er en klar indikasjon på at nivået blant backene er sørgelig lavt. Likevel klarer da ikke DFH å utrette en dritt mot dette snart 37 år gamle vraket. For å sette ting i perspektiv; Den eneste kampen hvor Freddy dos Santos ikke har sett ut som en tilårskommen taxisjåfør med svømmeføtter i serien i år var i forrige møte med Lyn. Ståle Stensaas ga ham nok tid og rom hver eneste gang og med like lavt press som i damefotball så blomstret Freddy på lik linje med Tessem i går. Det er den samme Stensaas som viste seg som en for stor utfordring for DFH. Skandale!

Jeg synes kun Arason, Grindheim, Wæhler og til nød Johnsen kommer fra dette oppgjøret med noe som kan ligne på med æren i behold. Resten var søppel. Søppel som ikke fortjener å spille flere kamper i år. Ettersom vi har møtt Lyn og verken kan rykke ned, ta medalje eller vinne cupen er serien nå ferdig. Den er over. Vi har intet mer å spille for. Derfor synes jeg godt at noen nå kan tuppe Aabrekk vekk fra trenerstolen og la ett eller annet overta. De tafatte spillerne våre forstår jo kun trenerbytte uansett. Hva som overtar er ikke så viktig. Selv lanserer jeg følgende alternativer; en ripsbusk, Kjell Grønningen, den isbjørnungen nede i Tyskland, Heidi Hauge, Pia Haraldsen eller telefonsvareren til Sjappa. Av disse er sikkert Hyttekjell det mest naturlige valget, men alle er i stand til å unngå føkke så jævla opp som det kjegleflytter Aabrekk presterte.

Hvem som eventuelt får spille sammen med Johnsen, Wæhler, Grindheim og Arason i de to gjenværende uinteressante kampene driter jeg i så lenge Jalland ikke er et av alternativene. Jeg er fornøyd bare jeg slipper å se de latsabbene som deltok i går. 3-1 for Lyn er skremmende svakt. De er totalt ribbet etter at Brynestad har fylt pengepungen sin og har knapt nok en spiller mellom 18 og 30 på laget. Skandale er det eneste passende ord for dette her.

Skjerp dere a jævla bønder. Nok er nok!

Her er lynbørsen:
Arason 5 BB
Jepsen 2
Horn 2
Thomassen 3
Storbæk 1
Dos Santos 2
Grindheim 4
Johnsen 3
Fredheim Holm 2
Berre 2
Thorvaldsson 2

Innbyttere:
Wæhler 5
Førsund 2
Mila For kort tid

Legg igjen en kommentar