Dagboka onsdag 17. oktober 2007

Midt i uka. En midt i trynet. To tette og badehette. En kort, en lang og en knipetang. Hva er det Lyn egentlig bruker penger på? Hvem er det som er flokkdyr? Og hva med dem som kommer etter oss? Flokkdyr… I en relativt dårlig reklame framstiller veskantsklubben oss som flokkdyr. En trehodet tegnet (et … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 17. oktober 2007»

Midt i uka. En midt i trynet. To tette og badehette. En kort, en lang og en knipetang. Hva er det Lyn egentlig bruker penger på? Hvem er det som er flokkdyr? Og hva med dem som kommer etter oss?

Flokkdyr…
I en relativt dårlig reklame framstiller veskantsklubben oss som flokkdyr. En trehodet tegnet (et troll?) Vålerengasupporter (eller Klansmann) snakker med seg selv medsløv (dønkeprega) stemme. Så kommer det en hånd og slår supporteren i trynet. Budskapet er at vanligvis så slår man jo ikke flokkdyr, men på søndag skal Vålerenga få bank av Lyn…

Jeg vet ikke om jeg skal ta dette seriøst eller ikke. Reklamebyrået som har laget dette, har tydeligvis ikke skjønt en dritt. Det snakkes om flokkdyr. Så kan man spørre seg om Klanen består av flokkdyr eller ikke. Greit nok at vi er like, at vi har den samme lidenskapen for Vålerenga, at vi går med Vålerengadrakt på kamp, vi har Vålerengaskjerf og vi synger sanger om Vålerenga. Men vi er en samling av folk fra alle samfunnslag. Her er Jørgen Hattemaker og her er Kong Salomo.

På den andre siden så har vi Bastionen. En samling vestkantsgutter som har lik frisyre, like pannebånd, like piquetskjorter, like dunvester, like bukser, like strikker nederst på buksene (hva er dette for noe egentlig) og like sko. De har damer i Bastionen også. De har lik frisyre, like tørkler i håret eller i halsen, like bluser, like vester og jakker, like vesker, perler i ørene, store solbriller med YSL på siden, lik sminke, like bukser og like sko. (Pene er de også…)

Så kan man jo spørre seg om hvem som er flokkdyra her. De som flokker seg rundt vannhullet (fotballaget Vålerenga) der de utfører en rekke ritualer som gjør at de føler et fellesskap til hverandre – selv om de forskjellige. Eller de som flokker seg rundt vannhullet for å se hvor like de kan bli.

Å stigmatisere en så uensartet gruppe som Klanen, når man selv har en tilhengerskare som til de grader er nesten pinlig homogen, hadde det vel vært greit å ta en en annen vinkling på reklamen for årets siste byderby.

På søndag er det TV-aksjon – del 1
Det skal samles inn penger. Blant annet til arbeidet for HIV-smittede barn i Afrika. En av VPNs skribenter meldte forleden følgende om HIV:

Problemet ved HIV (human immunodeficiency virus) er at det blokkerer for det menneskelige forsvarsgenet ( CEM15 ) vårt . Dette gjøres ved at HIV-viruset produserer et lite protein kalt VIF. Det er dette som setter forsvarsgenet vårt ut av spill. Forskerne tror en ny innfallsvinkel på å få overtaket på HIV er å finne en metode for å blokkere funksjonen til VIF. Det vi må finne ut nå, sier forskerne, er hvordan vi så å si kan sette håndjern på VIF, slik at forsvarsgenet vårt (CEM15) kan gjøre jobben sin. (Opplysninger er hentet fra www.forskning.no juli 2002.)
VIF står for Virion Infectivity Factor. Et protein som øker infeksjonspotensialet til HIV-viruset.

Og vi som trodde I’en stod for ineffktivitet!

På søndag er det TV-aksjon – del 2
En av hovedattraksjonene til Bergen (et sted på vestlandet) er Akvariet. Her har de pingviner. En av pingvinene skal få navn og den som donerer flest penger (gjennom en auksjon på QXL) får lov til å gi fuglen navn.

Byrådet i Oslo har dermed kastet seg inn i kampen. Det ble budt 20.000 kroner, og Erling Lae vil kalle Pingvinen St. Hallvard dersom Oslo vinner. Herman (jeg smiler med øynene) Friele kastet seg inn i kampen og vil kalle fuglen for Edvard (etter bysbarnet Edvard Grieg).

Vi syns heller at den bør kalles Mons Ivar. Men det hadde nesten vært verdt å dra til Bergen for å hilse på Pingvinen St. Hallvard. Så har du en del grønks til overs så kan du kaste deg inn i kampen her.

Det hadde vært to tette og ei badehette i retning av Bergens befolkning i det de står der med kjeften full av fråde over endelig å ha tatt gull i serien etter 43 år.

Unge Enga
Nei vi snakker ikke om Ultrasfraksjonen som gikk i oppløsning og over i merkeklærnes vold. Vi snakker om Vålerengas satsning på unge talenter. NRK fulgte opp med et innslag i går der det ble fokusert på at vi plukker opp talenter allerede i 8-årsalderen.

Andreas Holter ble intervjuet, og jeg ble faktisk så stolt av klubben min at jeg sa til meg selv at dette skal jeg ta med i dagboka i dag. Man kan spekulere i om NRK prøvde seg på å vri dette mot en sak der man kun var ute etter å plukke de beste spillerne foran andre klubber. Det slo faktisk feil, i og med at breddeansvarlig i NFF mente at dette var svært så positivt.

Og det kommer vel egentlig ikke som noen bombe at man tar dette steget. De store klubbene har talentjegere som reiser rundt for å kartlegge talenter. Har du milliarder du har stjælt i Russland, kan du jo bruke noen millioner av dem på å stjæle unge talenter i Norge. Vi nevner ikke navn eller klubber, men alle vet vel hvem vi snakker om.

Vann
Vi som bor i Ytre Oslo Øst kan drikke vann fra springen. Kan dere på Oslo Vest det?

Vålerenga i dag
Landskamp med flere av våre spillere i aksjon. Har du ikke billett til kampen søndag kan du kjøpe den i Sjappa. Og er du redd for å få parasitter kan vi anbefale et snitt øl på Bohemen i stedet

Legg igjen en kommentar