Dagboka mandag 8. oktober 2007

Dass i går. Litt bedre i dag. Men det er bare fordi idag ikke er igår. Dagboka er klar: Sprakk som en gammel dong – Det er skuffende at vi ikke klarer å komme opp på nivå, og selv om vi hadde litt tak på kampen i starten av andre omgang, går lufta litt ut … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. oktober 2007»

Dass i går. Litt bedre i dag. Men det er bare fordi idag ikke er igår. Dagboka er klar:

Sprakk som en gammel dong
– Det er skuffende at vi ikke klarer å komme opp på nivå, og selv om vi hadde litt tak på kampen i starten av andre omgang, går lufta litt ut av oss utover omgangen. Slik oppsummerer Freddy kampen greit på klubbens sider.

Freddy, Thorvaldsson (knallmål, Gunnar!) og Grindheim var vel blant de som faktisk orka løpe hele kampen. Mens andre falt av etter 15 minutter. Og tok seg riktignok opp igjen litt på slutten av omgangen før de var tomme 5 minutter inn i den neste omgangen.

Vålerenga var rå i 15 minutter og bøfla var på kanten av stupet da ballen gikk i stolpa deres på 1-0. Men så sprakk vi. Og skal man vinne mot motiverte saueskjendere må man løpe og jobbe som galeislaver i 90 minutter. Vi gjorde det ikke, og da får vi kort og godt fortjent bank.

Hvorfor gjorde vi det ikke?
Vel, Aabrekk legger skylda på for lite hvile etter Austria Wien-kampen.

– Jeg kjenner spillerne såpass godt at jeg vet hva de tåler. Og to dagers hvile siden sist kamp er ikke nok. Vi hadde håpet å spille denne kampen mandag, men det ville ikke fotballforbundet tillate oss, sier han til Nettavisen.

Kanskje har han rett, selv om jeg som ikke vet bedre lurer litt på om det var spillere som kunne orket mer.
I såfall burde man trene mer kondisjon?

Kanskje var det i såfall noen som manglet motivasjon.
I såfall burde man ikke spille i Vålerenga?

Nei, jeg vet ikke. Men mot Lillestrøm skulle jeg tro jeg så mer gutsing. Om Aabrekk har rett i at Austriakampen lå for tett burde NFFs og internasjonale standarder revurderes da. Med tanke på at kampprogrammer faktisk er for tette, selv om dette lå innenfor de såkalt akseptable.

Rent taktisk kan vi også stille spørsmålstegn ved å sette Jørgen Horn på banen mot Occean og Sundgot. Jørgen har tatt ansvar denne høsten, og levert bra. Og han kommer til å bli enda bedre. Men mot kampesteinsfotballen til LSK kunne det kanskje vært en ide med Ronny sammen med Dan i stedet, til tider så Jørgen akkurat et knepp for svak ut mot bøfla. Det er i såfall trenernes ansvar, ikke Jørgens.

En siste ting om å være sliten. Joda, vi hadde Wæhler, Lange og Holm ute, samt Daniel på karantene. Men det er et spørsmål som må stilles: er stallen for liten?
Dersom man forutsetter at spillerne var slitne etter torsdagen hadde det vært fint om vi hadde nok spillere til å bytte ut de som var mest slitne fra start.

Og siden vi snakker om spillere
VG Nett har minnet Aabrekk på at dersom han vil beholde Zajic må Vålerenga snart (et par uker) benytte seg av opsjonen sin. Aabrekk visste ikke det, men sier han vil beholde serberen. Men Aalbu har kontroll:

– Bojan får spilletid og har gjort en veldig bra jobb. Men selv om kjøpesummen er relativt lav, må slike ting avklares med styret i klubben først. Derfor kan jeg ikke si noe ennå.

Vi for vår del håper dette er en formalitet, omtrent. Bojan har en type fotball i seg som vi ikke ser mye av i Norge. Bare han får opp kondisen så han varer i 90 minutter, ikke 45 vil vi ha enorm nytte av han.

Når det gjelder Gunnar må man bestemme seg til sommeren. Akkurat nå er han en ekte spiss som vi trenger, spør du meg.

Kanarifansen
Kjempeflinke. Den ene sangen ruler og de trommer lykkelig i vei. Trommer oss på ræva rett og slett. Da må det jo være supporterkultur av ypperste klasse.

Som sidemannen sa: dette er som et gjensyn med Postens sommerkassett fra 90-tallet. For min del noterer jeg at sangen basert på Lambada minner meg om Team Antonsen sin figur ”Same som snakker høyt og så lavere og lavere”

De må gjerne synge oss ut hver eneste gang. For min del håper jeg at vi aldri blir som dem for det. Da kan vi begynne med klappere og gasshorn.

Dårlig dag
Ikke bare kampen. Men da jeg endelig var hjemme og skulle mekke noen ostiser til kvelds helte jeg hvitløksdressing på mobilen. Telefonen funker den, men det lukter utrolig hvitløk av øra mine nå.

Vålerenga i dag
Vålerenga 2 – Bærum. Voldsløkka

Legg igjen en kommentar