Dagboka tirsdag 18. september 2007

Dagboka i dag ser framover mot årets viktigste kamp. Vi tar en titt på Austria Wien, og gir deg del 1 av den ultimate Østerrike-guiden. Dessuten har vi en gladnyhet på lur. Dagen etter dagen derpå Vi smiler i dag også. Det er ikke hver dag vi får servert festfotball på bortebane. Vi anbefaler alle … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. september 2007»

Dagboka i dag ser framover mot årets viktigste kamp. Vi tar en titt på Austria Wien, og gir deg del 1 av den ultimate Østerrike-guiden. Dessuten har vi en gladnyhet på lur.

Dagen etter dagen derpå
Vi smiler i dag også. Det er ikke hver dag vi får servert festfotball på bortebane. Vi anbefaler alle å lese vår manns observasjoner fra søndagens kamp mot Sandefjord.

I kjølvannet av ølboksen som traff Nhelko i hodet har det versert en rekke rykter. Noen mener at boksen var full, andre sier at den var halvfull/halvtom og noen andre sier at den var tom. Nhelko fikk i alle fall vondt. Og falt sammen ved dødlinja. Noen har prøvd å vinkle dette som et rasistisk angrep. Andre mener at løkrullen som kasta var så drita at han trodde at han fortsatt satt i en grøftekant og bælma øl.

VPNs fraksjon for ballistikk har i alle fall konkludert med at dersom boksen av typen 0,33 var full og hadde truffet Nhelko i hodet hadde den gjort betydelig mer skade. En gjenstand på 330 gram som kastes vil over 20 meter oppnå en stor fart, og alle som har fått en ølboks kasta i hodet vet at det gjør vondt. Dersom boksen var tom hadde vedkommende sannsynligvis ikke klart å kaste den spesielt langt i og med at en tom ølboks veier under 10 gram. Vi antar derfor at boksen hadde en slump med øl som vedkommende ikke ville ha. Han så en gressplen og brukte vel de få hjernecellene han hadde igjen til å konkludere med at dette var et egnet sted å kvitte seg med skvipet og tomgodset.

VPN mener at vedkommende brtyer to vesentlige punkter med denne oppførselen: Man kaster ikke øl. Man kaster ikke tomme ølbokser når man får pant for dem – ei krone her og ei krone der…

Gjermund Northug mener at selvjustisen fungerer innad i Klanen. I og med at mange tok affære og banka opp fyren. De som var mest ivirge etter å dele ut slag var selvfølgelig en gjeng med hvite kapser, pene jakker, dyre bukser og hvite sko… Merkelig logikk fra Northug der gitt.

VPN syns uansett att Klanen bør vurdere å sile ut de som til stadighet skal drikke seg møkkings på alle kamper. Dette gjorde man i alle fall for noen år siden. Sjøl så har jeg vært med på turer land og strand rundt, og aldri opplevd den «russekulturen» som tydeligvis hersker i Klanen for tiden. Mulig at jeg var for bedugget til oppdage det, men de som til stadighet ble møkkfulle, kranglete og lite sympatiske ble nekta etterhvert. Og det funket.

Så herr Northug: Er det på tide å ta seg sjøl litt i nakken, evt. trekke huet opp av sanda og finger’n ut av fukteren?

Wir fahren nach Österreich
Vi skal til Wien. En del reiser nedover, noen starter allerede i dag slik at de kan «fyre» seg opp til kamp der nede. Det syns vi at er et bra. Dra ned med egen bil, husk å fylle bilen med øl, sett inn en CD med Vålerengamusikk og bytt på å sitte bak rattet. Konge! En del andre drar med fly på torsdag, og noen stikker sikkert nedover i morra.

Felles for alle er at de skal ned og heie på Vålerenga og sørge for at vi kan ta i mot Østerike Wien på hjemmebane om seksten dager i visshet om at vi kan gå videre til gruppespillet i UEFA-cupen. Da kan vi få en del kremlag å bryne oss på, for ikke å snakke om de borteturene vi da kan reise på.

Vålerenga stiller med en tropp som har spilt på seg selvtillit under Aabrekk. Dessverre kan vi ikke bruke Bojan i denne kampen siden han tydeligvis har spilt for Partizan Beograd i Europa i år.

Austria Wien – et rart navn egentlig. Østerike Wien. Nesten så vi kan regne med at laget fra Oslo Vest tenner på ideen og døper om klubben sin til Norway Oslo. Klubben er kjent for å hente norske spillere i fleng. Hvorfor må gudene vite. Det har sannsynligvis noe med penger å gjøre.

Austria Wien har hatt en bra sesongstart, men heldigvis for oss tapte de på søndag mot Klagenfurt. Vi sakser fra Die Presse:

«Fußball-T-Mobile-Bundesliga-Match in der Hypo Arena zwangen die Klagenfurter mit viel Leidenschaft Tabellenführer Austria Wien verdient 2:1 (2:1) in die Knie. Bereits nach 54 Sekunden stellte Kollmann vor 22.045 Zuschauern auf 1:0, den Gästen gelang durch Kuljic der Ausgleich (32.), doch Ortlechner (35.) stellte noch vor der Pause den Endstand her.»

Klagenfurt slo Austria Wien 2-1. Saken handler om at de tvang serielederen i kne.

Vi vant og de tapte. Det kan slå begge veier. Austria Wien er alle fall et lag som antar at de er bedre enn oss. Smilet på fjesene til trener og ledelse viste i alle fall at de var fornøyde med trekningen. Vi sier som Ibsen: Hovmodet staar nu alltid for fald…

Rock me Amadeus – Østerikefakta fra VPN del 1
Mange tror at Wolfgang Amadeus Mozart var fra Wien. Det er feil. Han ble født i Salzburg. Filmen Amadeus er uansett en suppe av en annen verden, og sangen av Falco et av høydepunktene i Østerikes pop-historie.

Falco hadde jo en del andre hits. Blant annet sangen Jeanny som handler om en mann og en pike og voldtekt/drap. Det ble jo et ramaskrik av dette, men Falco mente seg misforstått.

Falco døde i en bilulykke i 1998. Han kræsja med en buss i byen Puerto Plata på den Dominikanske Republikk. Obduksjonen viste at Falco hadde store mengder alkohol og kokain i blodet.

Sjøl så digga jeg Falco på den tida. Han var og er et 80-tallsprodukt som får meg til å tenke på ungdommen. Fritidsklubben, cho-san, tungekyss, pupper og hemmelige lapper til Beate som satt foran meg på vindusrekka. Hvor er du nå «Bibbi»?

Juniorlaget ga Kippe & Co. kokos
Juniorlaget slo i går LSK 2 med blant annet Frode «Hallo-jeg-er-egentlig-ikke-en-grisespiller-det-bare-blir-sånn» Kippe på laget.

Unggutta spilte til tider karusell med LSK. Plassen i 2. divisjon er sikra. Les mer på klubbens sider. Smil for deg sjøl og skjønn hvor vi er på vei.

Vålerenga i dag
dag slepper Bjølsen Valsemølle sin nye skive «Over Elva». Slippet fiiner sted på Parkteateret. Arrangementet er delvis lukka. (Aner ikke hva det betyr.) Les uansett vår anmeldelse av bandet som ga oss Vålerenga Kjerke

Legg igjen en kommentar