Dagboka mandag 17. september 2007

Vi har fått oss en klassespiller. Vi har slått Sandefjord. Vi har 27 poeng. Vi er glade, men også forbanna. Dagboka har resten. Bojan Jeg aner ikke hvor du var i går. På kamp. På pub. Hjemme foran TV’n. Hjemme foran PC’n. Foran radioen og 4-4-2. Uansett hvor du var eller hva du gjorde: Vi … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. september 2007»

Vi har fått oss en klassespiller. Vi har slått Sandefjord. Vi har 27 poeng. Vi er glade, men også forbanna. Dagboka har resten.

Bojan
Jeg aner ikke hvor du var i går. På kamp. På pub. Hjemme foran TV’n. Hjemme foran PC’n. Foran radioen og 4-4-2. Uansett hvor du var eller hva du gjorde: Vi har fått oss en klassespller. En spiller som rett og slett avgjorde kampen for oss i løpet av de 25 minuttene han var innpå. Bojan Zajic er rett og slett en komplett spiller. Sterk. Rask. Driblersk. Innleggersk. Smart. Offensiv. Defensiv. Nonchalant. Elegant. Rett og slett en spiller som kommer til å bli høstens store HIT i norsk Tippeliga.

Jada. Vi skal ikke la oss blende av et innhopp, men jeg kan ikke komme på en spiller som til de grader har avgjort kamper for oss på egenhånd siden 1997. Da snakker jeg selvfølgelig om John Carews inntreden på Vålerengas lag. Det er kanskje ikke riktig å komme med sammenlikninger her, men mine tanker går faktisk i retning av store internasjonale midtbanespillere som har herjet i de største ligaene i Europa.

Og det er jo helt fantastisk. Men også litt kjipt. Vi vet jo at Norge ikke akkurat er Europas fotballsentrum. Bojan er på lån ut sesongen, men vi har opsjon på kjøpe han. Så spørs det om vi kan klare å realisere denne opsjonen dersom de store klubbene der ute begynner å sirkle over hodet på mannen.

Jeg håper uansett at alle som har mast på spillerkjøp, klagd på at det ikke skjer noe, og stort sett vært i det klassiske vålerengske humøret når det butter, jeg håper at dere har fått svar på tiltale. Fortsetter dette er vi på vei mot noe som kan likne på Royal League (og nok en medalje).

Resten av gutta
Dere skal ha deres fortjente kred for gårsdagens kamp. Det kunne imidlertid gått riktig galt. Sandefjordspillerne gikk ut som om de var en flokk med hamstere på syre. I løpet av de tre første minuttene hadde de tre gedigne muligheter til å sjokkere oss og glede sitt eget publikum. Men Daniel på streken ordna opp. Og jeg må få lov til å sende en liten takk til Daniel. Du er jaggu på vei til å bli en komplett spiller. Regn med telefon fra Åge dersom du fortsetter slik.

Morten Berre skal også ha ros for sin innsats. Mest fordi han er der han skal være, men også fordi han er en grepa kar. Og alle som hater deg Morten (av grunner vi ikke kan forstå) de fikk sikkert et par bøtter med vann på mølla da du ramla litt for lett da du kom alene mot Sandefjords keeper i andre omgang. Vi aner ikke om det var bevisst å ramle der, men det ga deg et gult kort. Og dermed blir det ikke noe møte med FFK for din del.

Nå er det ikke så prekært at Berre er ute. Vår mann fra Island viste at han vet hvor målet står. Litt mer fart i headingen og kampen hadde vært punktert etter 35 minutter.

VPNs kampinntrykk er ankommer i løpet av dagen. Vi tar en kaffe. Sier TJO-HEI og smiler videre.

IQ-prisen 2007
Vi vinner fortjent, men en forbanna idiot klarer å ødelegge for alle oss andre. Hva som farer gjennom hodet på en person som kan finne på å kaste en ølboks i hodet på en av motsanderlagets spiller aner jeg ikke. Mye kan det uansett ikke være.

Vedkommende ble i alle fall raskt tatt hånd om av KOT (Klanens OrdensTropp). Han har tilbragt natten i kasjotten og kan vel vente seg en aldri så liten bot. Hadde det bare vært han som hadde fått problemer så hadde vi latt det ligge. Men denne saken får garantert etterspill. Sandefjord får sikkert kjeft fordi de slipper inn folk med øl. Vålerenga har jo lite med dette å gjøre, men vi skal aldri si aldri når det gjelder NFF. Klanen derimot. Har et problem.

Ikke nok med at denne løkrullen av en amøbe kasta en ølboks. Noen minutter senere fyres det opp bluss på Vålerengas tribune. Smart. Skikkelig smart. Og dritfett lissom. VPN har ikke delt ut årets IQ-pris, men vi har jo et par opplagte kandidater.

Veien til Europa
På torsdag spiller vi mot Austria Wien i første ordinære kamp i årets UEFA-cup. Her møter vi et lag som ikke har tapt i hjemlig serie. De har scora jevnt og trutt, og er vel et hinder som vi kan forsere på en god dag. Og gode dager det har vi Vålerenga for tiden. Vi følger opp med mer stoff om Østerike, Wien, Strudel, Tyrol, Glühwein, Lederhosen und zu weiter.

Billetter
Sjappisimo Veie melder følgende:

Vi er tildelt 294 billetter til kampen mot Austria Wien og disse selges i Sjappa. Det er rundt 60 billetter igjen.(eventuelt resterende billetter vil bli tatt med til Østerike og solgt der) men vi oppfordrer flest mulig til og forhåndskjøpe.

Rekker du ikke Sjappa så ta kontakt med Frode på veie[AT]online[DOT]no – slik at han kan reservere enn billett til deg.

Billetter til bortekampen mot Odd-Grenland er i salg (vi får 1000 billetter). Sesongkortinnehavere har forkjøpsrett fra til og med lørdag 22 september. Deretter for medlemmer av klubb og Klan.
21. oktober er det igjen klart for Byderby, denne gangen spiller vi borte, vi er tildelt halve vestbredden (inn mot cola) samt hele cola svingen. Billettene legges ut for salg tirsdag 25 september kl 10.00 – Ingen forkjøpsrett for sesongkortinnehavere.
Siste serierunde går av stabelen i Stavanger, billettsalget starter 8. oktober.

Vålerenga i dag
Smil til verden og spesielt til folk fra Balkan

Legg igjen en kommentar