Dagboka onsdag 19. september 2007

Dagen før dagen. Vi tripper smånervøst rundt på kontoret. Kaffen renner inn i et faretruende tempo. To be or not to be. Skal vi endelig klare å ta det siste steget ut i Europa? Kamp i morra Vi møter et knallsterkt lag i morgen. På papiret vel og merke. De siste to kampene har de … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. september 2007»

Dagen før dagen. Vi tripper smånervøst rundt på kontoret. Kaffen renner inn i et faretruende tempo. To be or not to be. Skal vi endelig klare å ta det siste steget ut i Europa?

Kamp i morra
Vi møter et knallsterkt lag i morgen. På papiret vel og merke. De siste to kampene har de tapt. Vi har vunnet våre to siste kamper. Vi har kun ett tap på blokka etter at Aabrekk tok over, og det var mot Rosenborg. Laget som kjempa seg til uavgjort mot Chelski i går. Egentlig en imponerende greie fra en av middelhavsfarerne i årets Tippeliga.

Vi ber egentlig ikke om så mye: Et forsvar som jobber knallhardt. Vilje til å angripe når muligheten byr seg. For mulighetene kommer. Austria spiller en ballbesittende fotball. Etter å ha lest en del om laget i østerikske aviser har vi kommet fram til at de ikke scorer mange mål, de slipper heller ikke inn så mange.

Høres ut som om det er to lag som er kappa ut av den samme meter’n som møtes. For vår polske midtbanemann blir det et gjensyn med gamle «klassekamerater». Sebastian Mila fikk ikke mye spilletid i Austria og gikk til oss. Han spilte – etter vårt synspunkt – meget bra mot Ekranas, var arkitekten bak tre av våre mål og kunne ha putta minst to mål sjøl. Vi satser på at Sebastian får hull på byllen og gir selvsikre jodlegutter en smekk på lærbuksene.

Ronny Johnsen – en Catch-22- analyse
Ronny er med i morgen, og styrker oss betraktelig. Det betyr jo at den ene halvparten av årets beste midtstopperpar i årets Tippeliga er på plass mot Austria Wien. Den andre havparten er hjemme med lårstrekken han pådro seg i kampen mot Hellas. Ronny på sin side er tilbake etter skaden(e) han pådro seg – eller rettere sagt la grunnlaget for – da han spilte treningskamp for landslaget mot Argentina tidligere i høst.

VPN syns det er OK at gutta våre aksler den røde, hvite og blå trøya. Spesielt når det er nasjonens ære det står på. Vi er ikke spesielt fornøyde med at man bruker de samme spillerne i kamper der det dukker opp et B-landslag. Selv om dette landslaget er fra Argentina. Nå skal det sies at Ronny ville spille, men spørsmålet er om han burde ha vært fornøyd med en omgang.

Grunnen er etter vårt synspunkt innlysende: Privatlandskamper gir ikke Norge bedre ranking på FIFAs liste. Dersom et lag kvalifiserer seg til UEFA-cupens gruppespill får flere norske lag muligheten til å prøve seg i neste års Champions Leaguekvalifisering og kvalifisering til UEFA-cupen. Dette fordi vi kan oppnå bedre ranking hos UEFA.

Ronny Johnsen og Kjetil Wæhler er nøkkelspillere på Vålerenga. Landslaget er satt sammen av de flere nøkkelspillerne i Norge pluss en liten tropp spillere som tjener til livets opphold i utlandet. Bør man ikke bruke disse spillerene når det virkelig teller? Så kan andre spillere, som f.eks, Frode Kippe, få prøve seg i kamper der det er åpenbart at motstanderen kommer til å stille med et B-preget mannskap?

Vi bare spør vi. Høna eller egget, lissom.

This is not a joint – den ultimate guiden til Østerike del 2
I 1998 kjøpte jeg ei skive med den – dengang – nokså ukjente DJ-duoen Krüder & Dorfmeister. The K&D Sessions ble referanseskiva til alle med hang til sløye søndager på sofaen etter en heftig helg med mange oppturer i extacyens, kokainens, amfetaminens eller GHBens grep.

Søndagene gikk med til å «røyke seg ned» og «chillen» – lade batteriene til uka på reklamekontoret, web-designbutikken, ved meglerbordet eller i den halvt idealistiske organisasjonen med hovedkontor på Grünerløkka.

En del fiksa det, for andre ble det kortere mellom oppturene og stadige chill-out-sessions gjennom hele uka. Så kom dot-com crashet og penga ble borte. Det samme med dopet og de som solgte. Noen holdt likevel stand, men bukka til slutt under. Kødder du for mye med hjernens mange reseptorer får det som regel nokså katastrofale og deprimerende følger.

Relevansen? Kruder & Dorfmeister spiller fortsatt setta sine. De er kanskje de mest kjente østerikerne som de færreste vet at er fra Østerike. Og de holder til i Wien. Plateselskapet deres heter G-Stone Records.

Hva så med tittelen i dette avsnittet? Med dobbeltalbumet fulgte det liten plakat i coveret. På baksida var det et Polaroidbilde med et bilde av de to DJ’ene. En av dem har en hjemmerulla i munnen. Nederst på plakaten står det: «This is not a joint»…

R.I.P. Steffen.

Vålerenga i dag
Sportsquiz på Bohemen. Mye kaldt øl i kranenen. Vi anbefaler først og fremst en øl mot frynsete nerver. Så får HI-FI være HI-FI for den som fortsatt sverger til det. Sjøl så har jeg slutta. Med HI-FI. Har iPod jeg

Legg igjen en kommentar