Helgedagboka søndag 16. september 2007

Du skal kanskje på kamp i kveld, eller du skal se matchen på TV. Vel uansett er du heldigere enn helgedagbokisten som er på jobbetur til Pattaya, så i kveld limer jeg meg til en barstol mellom tannløse bestefedre og deres leiekjærester. Hvis Gud er god og Allah vil, så vises kampen på storskjerm på … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 16. september 2007»

Du skal kanskje på kamp i kveld, eller du skal se matchen på TV. Vel uansett er du heldigere enn helgedagbokisten som er på jobbetur til Pattaya, så i kveld limer jeg meg til en barstol mellom tannløse bestefedre og deres leiekjærester. Hvis Gud er god og Allah vil, så vises kampen på storskjerm på ”Kåres partybar”, eller et av de andre norske stedene med tilsvarende klingene navn. Kamp blir det uansett.

Sandefjord
Tor Todesen må være en dyktig trener, om han ikke har klart å lage gull av gråstein, har han i hvert fall klart å lage noe som ligner på kråkesølv av den samme gråsteinen. Selv det finner jeg imponerende. En klubb med omsetning på nivå med et dårlig gatekjøkken, har klart å berge plassen i Tippeligaen ett år, og i tilegg klart å komme til cupfinalen. En må bare ta av seg hatten for Todesen. Nå ser det ut som Sandefjord er i ferd med å avslutte eventyret, og dagens kamp mot oss er på mange måter en ”Vinn, eller forsvinn kamp”. Det er riktignok 18 poeng igjen å spille om etter dagens kamp, men med tap begynner det å bli avstand opp til laga som er på trygg plass.
For Vålerenga betyr det at vi vil møte et lag som spiller for mer enn tre poeng, de spiller for karrieren sin, de spiller for sin eksistens som Tippeligalag, med andre ord, du får knapt vanskeligere kamper enn bortekamper mot bunnlag på høsten.

Sandefjord og karantener
Sandefjord mangler både Zanetti og Knarvik, to spillere som holder godt Sandefjordnivå, men aldri ville vært i en startelver hos oss. Tror ikke det betyr all verden for Sandefjord heller, spillere på det nivået er ikke umulig å erstatte uten at kvaliteten går drastisk ned. Som antydet over er det mer motivasjonen enn navna som blir vår største fiende for å fullføre den ubrutte rekken av seire mot Sandefjord i Tippeligaen.

Sandefjord og spillerne
Mange vil nok huske Langemann Kjølner og Fredrik Magic Thorsen, sistnevnte en målkåt herremann som da han var i Vålerenga terorristerte norske og internasjonale fotballbaner med sin fart. Han var fryktet for sin gudebenådede avslutningsteknikk og er fortsatt selvskreven spissmakker til Kristen Vikmae når Kjell G setter opp sine drømmelag.
Da skulle Sandefjord være behørig plassert.

Vålerenga
Hvor viktig er denne kampen for Vålerenga? Med seier i dag, er vi bare en ny seier unna å kunne drømme om topp 4 plassering, viktigere er det at vi med seier i dag i praksis slipper å se oss bakover på tabellen for en god stund. Vi vil ha 27 poeng og må bare raske med oss en 3-4 uavgjorte på de seks siste for å stå i Tippeligaen. Viktig er det også å få avslutta Tippeligabiten for å kunne konsentrere oss 100 % om Austria Wien og muligheten til å hevde oss i gruppespillet. Det bør altså ikke herske noen tvil om at kampen er viktig for oss også.

Vålerenga og svar
Forrige kamp ga oss noen spennende meldinger fra de nye spillerne, får de sjansen i hele kampen i dag, er vi tryggere på hva vi har kjøpt. Det virker lovende, forhåpentligvis kan vi etter dagens kamp lene oss tilbake og si ”Den Aalbu, den Aalbu, han veit hva han gjør”.

Vålerengas skadesituasjon
Vålerenga mangler to landslagsstoppere til dagens oppgjør. Det gjør at vi trolig må helt ned på U21 nivå for å fylle opp forsvaret. Jørgen Horn går trolig inn for Wæhler, mens røde Dan skal være forsvarssjef. På midtbanen og fremover på banen er det bare velstand, vi har ikke sett så sterke ut på flere år.

Harmeet Singh
Vålerenga har signert A-lagskontrakt med en ny lovende 16-åring. Vi håper og tror at gutten vil utvikle seg å bygge videre på platformen han har av internasjonale klamper for Norge. Talentet er tydeligvis der, de neste åra vil vise om viljen og seriøsiteten er der i stor nok grad til å bygge en voksen Tippeligaspiller. Vi ønsker lykke til, til det som en gang i fremtiden kan bli vår midtbanegeneral.

Kveldens kamp
På klubbens hjemmesider opplyser keepertrener Østby at Vålerenga vil jakte et tidlig ledermål og ta grep om kampen. I vår fotballordbok betyr det høyt press og ofte høy risiko. Sandefjord er som tidligere beskrevet også nærmest desperate etter 3 poeng. Slike kamper får ofte en karakter av enten en svært sjanserik og fartsfylt affære, eller en ren nervøs og kjedelig stillingskrig i 90 minutter. Vi håper på det første og tror kampen på stadion med det latterlige navnet ”komplett.no” blir en underholdende affære som Vålerenga vinner 3-1.

Joshua King
Aftenposten melder at hypertalentet er klar for Manchester United. Vi tar sjansen på å gratulere talentet med kontrakt med en av verdens største klubber. Veien til førstelagsfotball ble lengre for King, men samtidig er det ikke vanskelig å skjønne ungguttene som slår til på slike tilbud. Hva ville du valgt hvis du måtte velge mellom et lodd i den lokale tombolaen som ga deg 10 % sjanse på å vinne ei kake som morra di har bakt, eller ett lodd med 1% sjanse på å vinne en Porsche i det store lotteriet. Hvis morra di ikke hører deg så ville du garantert gått for Porshen. Vi ønsker uansett Joshua lykke til, og håper en dag å dra nytte av han i kongeblått.

Vålerenga i dag
Det er 30 grader i skyggen og jeg plasker rundt som en hvalross i bassenget på hotellet, hvordan er din søndag?
Gå på kampen, gi bønda tilskuerrekorden dem trakter etter, kos deg og forhåpentligvis er nedrykksfrykt et avslutta kapittel for vårt vedkommende litt før kl. 20.00 i kveld.

Legg igjen en kommentar