Dagboka fredag 14.september 2007

Dagboka. Sandefjord. Landslag. John Holmes. God helg! Sandefjord – Vålerenga Vi møter et lag som er bånn av tabellen, ni poeng bak oss. Bare to poeng har de henta på bortebane i år. De har Fredrik Kjølner som midtstopper. Og vi har aldri tapt mot dem. På den annen side er altså Wæhler ute for … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14.september 2007»

Dagboka. Sandefjord. Landslag. John Holmes. God helg!

Sandefjord – Vålerenga
Vi møter et lag som er bånn av tabellen, ni poeng bak oss. Bare to poeng har de henta på bortebane i år. De har Fredrik Kjølner som midtstopper. Og vi har aldri tapt mot dem.

På den annen side er altså Wæhler ute for oss, og klubbens sider melder at Ronny er usikker. (Samt at Fellah og Lange har langtidsskader.) I Dagsavisen sier Aabrekk at Thomassen tar den ene plassen, mens Horn eller Førsund tar den andre.

Vålerenga burde ha gode muligheter her. Selv om det er på bortebane. Sandefjord sliter på mange måter, mens vi er i form, og har blitt forsterket med det som per nå ser ut som to kvalitetsspillere. Skader tar litt av brodden vår, men vi skal være sterke nok. På den kjipe siden plager setningen ”Og vi har aldri tapt mot dem” meg litt. Alle vet hva et omen er.

For mer forhåndsstoff kan du sjekke ”før avspark”-artikkelen linket nederst.

Landslagsslitasje
Siste halvannen uke har vi hatt 8 spillere på landslagstjeneste. Og på trening har det til tider vært 3 mot 3. Forteller Aabrekk i Dagsavisen.

Det bringer ut et hjertesukk fra Harald Aabrekk:
– Ofte kommer landslagsspillerne tilbake mentalt utladet. Når det gjelder den fysiske formen er jeg ikke redd. Disse gutta er så profesjonelle at de trener godt.

Landslaget har alltid vært et sverd med to egger. For Vålerenga som klubb er det mye godt i deltagelsen. Det viser at Vålerenga har kvalitetsspillere og et navn i Norge. Ved å vise seg fram i internasjonale kamper tiltrekker spillern seg interesse og mulige kjøpere. Som igjen kan bety penger til klubben. Og som tiltrekker seg nye spillere for oss.

Men det er jo som Aabrekk sier en slitasje når spillerne spiller kamper hele tiden. Kamper som er av betydning. Og så har man skadefaren, som i alle høyeste grad har rammet oss.

Allikevel er jeg fortsatt av den oppfatning at det er mest godt i representasjon på landslaget. Tre spillere i a-troppen, det sier sitt. Jeg tolker ikke Aabrekk som at han syter, han er tross alt en positiv person. Men vi sier det allerede nå til klubbens folk: ikke klag over landslagsuttak, det er en av malene på suksess i Vålerenga.

Thorvaldsson
Han så lovende ut sist seriekamp. På landsen la han opp til en av Islands to scoringer i deres 2-1 seier over Nord-Irland. Han spilte også mot Spania. Kan vi håpe at han ikke er utladet mentalt, og kommer til å druse inn noen goaller mot Sandefjord?

Arnar Førsund
På sporten til Dagsavisen.no finner du et bilde av Harald Aabrekk ved banen på Valle. Men det er ikke Harald som er vesentlig her. I bakgrunnen ser du nemlig John Holmes jogge ut fra banen. Med skjegg, krøller og pannebånd. Helt konge.

Restaurering og intervjuer
Vi har lagt ut to nye minnerike kampreferater fra tidligere i sesongen. Kos deg.
Og en litt spesiell sak om folk som har verre sesonger enn oss. Linket nederst.

Vålerenga i dag
Quiz. Og VPNs quiz er: gjett hvor?

Legg igjen en kommentar