Dagboka onsdag 12. september 2007

Dagboka er klar. Vi sneier innom landslaget, tilskuertall og Bjølsen Valsemølle. Og vi viser litt respekt. Landslaget og Vålerenga VPN i tabloidmodus: Hemlighetsfulle, taktiske og Vålerenga-aktuelle Åge Hareide vil ikke røpe masterplanen og laguttaket av de elve norske jernmenn til dysten med antikkens og sivilisasjonens syndefulle arvinger ledet den tyske displinens mester Rehagel. Eller på … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 12. september 2007»

Dagboka er klar. Vi sneier innom landslaget, tilskuertall og Bjølsen Valsemølle. Og vi viser litt respekt.

Landslaget og Vålerenga
VPN i tabloidmodus:
Hemlighetsfulle, taktiske og Vålerenga-aktuelle Åge Hareide vil ikke røpe masterplanen og laguttaket av de elve norske jernmenn til dysten med antikkens og sivilisasjonens syndefulle arvinger ledet den tyske displinens mester Rehagel.

Eller på godt norsk: vi har ikke peiling på hvem som starter mot grekera.

Men vi tipper vi i alle fall ser Jarl Andre Storbæk fra start. Så er heller Grindheims deltagelse åpen. Kampen er i alle fall utsolgt ifølge pressemelding fra NFF. Kan bli litt stemning da, selv om det ikke er bølgen som teller, Åge.
Lykke til, Norge – la det bli tabelltopp.

Hvordan man teller i by og i bygd
Vi lot denne ligge litt (oppi all valgviraken), men 100% fotball og Sunnmørsposten forteller om hvordan tilskuertallene telles forskjellig i Oslo kontra stråka utafor.
Mens Vålerenga (og Lyn) teller tilskuere som er tilstede, teller Brann de solgte billettene. La gå at det ene er jo mer riktig, men hvorfor teller ikke Vålerenga sine tilskuere feil vi også da?

Skylden er NFF sin, faktisk.
– Vi betaler cirka 28 kroner pr. tilskuer i avgifter til eierne. Derfor opererer vi kun med det antall tilskuere som er inne på stadion, sier Lyns billettsjef Solvang til SMP. Da regner vi at det samme gjelder for Vålerenga. Så siden vi ikke har vår egen stadion kan vi ikke pynte på tallene våre, og dermed lander man lavere på tilskuerlista. Som ikke bare er skryt, men også et slags barometer for sponsorene når de skal vurdere hvor populært Vålerenga er.

Akkurat som om du trengte flere argumenter for egen stadion…?

Bjølsen Valsemølle er tilbake
Det legendariske Oslobandet er tilbake, de som Raga.
Vi siterer fra pressemeldingen:

– Undere skjer stadig. Oslobandet fremfor noen, Bjølsen Valsemølle, er oppstandne fra de døde, og skal utgi ikke bare en ny CD, men en dobbelt-CD ved navn ”Over Elva”. Den ene CD’en består av et knippe Bjølsen-klassikere som ”Soria Moria” og ”Vålerenga Kjerke” i ny og moderne digital tapning, mens den andre består av helt nytt materiale forfattet av bandets maestro Trond Ingebretsen.

Tirsdag 18. september feires dette på Parkteateret.
Både med en lukket liten intimkonsert og videoslipp, samt åpen konsert fra kl 2100.

Dette er Oslo-kultur på sitt beste, og Dagboka anbefaler deg som bryr deg om å ta en tur dit. Før konserten kommer VPN med anmeldelse av den nye skiva.

Vi tenker på dere
Thomas Holm var på NRK1 tidligere i uka. I forbindelse med datteren som han mistet i vinter. Han går nå til sak (så vidt vi skjønte) mot sykehuset, da han føler datteren kunne vært i live om det ikke hadde vært for at legene forlangte å koble fra respiratoren. Legene ga han beskjed om at jenta kom til å leve max 2 timer etter at de koblet fra respiratoren, mens hun kjempet for livet i 17 timer.

At mannen (og kjæresten hans) i det hele tatt står oppreist etter en sånn opplevelse sier noe om karakteren hans. Alle som har barn kan skjønne hvor forferdelig dette har vært, og alle som ikke har det kan allikevel ane det.

Dagboka håper Thomas og frua får de svarene de søker, og den lykken de fortjener. Og at vi får anledning til å se han spille på sitt beste for Vålerenga igjen.

Vålerenga i dag
Ikke så mye i dag, men i morgen starter hockeysesongen. Det er knallkult, faktisk

Legg igjen en kommentar