Dagboka tirsdag 11. september 2007

Valget gikk så som så, men stadion skal det bli. Wæhler er ute, og vi spekulerer igjen i Hagen. For da får vi vondt i magen. Dagboka er klar: Valg 07 Så gikk det vel ikke helt optimalt. For Arbeiderpartiet og Venstre var det fremgang, men Høyres fremgang og SVs tilbakegang gjorde at Høyre som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 11. september 2007»

Valget gikk så som så, men stadion skal det bli. Wæhler er ute, og vi spekulerer igjen i Hagen. For da får vi vondt i magen. Dagboka er klar:

Valg 07
Så gikk det vel ikke helt optimalt. For Arbeiderpartiet og Venstre var det fremgang, men Høyres fremgang og SVs tilbakegang gjorde at Høyre som det minst «stadionvennlige» partiet blir sittende. Sannsynligvis.
For nå starter en prosess der det skal finnes ut av hvem som støtter hvem og for å få støtte må man love tilbakeytelser. Høyre har hvilt på FrP før, men KrF og Venstre er også med i det spillet. Og Venstre vil ikke være sammen med FrP, forklarte Venstre-leder i Oslo, Ola Elvestuen på NRK i går. FrP er også for stadion, og næringseiendom til den, mens SV var for stadion, men skeptiske til næringseiendommen.

Og så skal vi ikke glemme at Høyre er ikke imot at Vålerenga får bygge stadion, de vil bare ikke gi Vålerenga tomta for en krone. Som jeg ser det er de ikke negative til næringseiendom, hvilket klubben har satt som et absolutt must for at stadion skal bygges. Prisen på tomta er også viktig, men nå dukker spørsmålet opp om hvorvidt man er villig til å betale noe mer enn en krone for tomta.

Det er på ingen måte game over for en stadion til Vålerenga. Fortsatt er det flertall for en tomt for en krone, så vidt jeg skjønner. Og ingen vil nekte Vålerenga, det bare handler om prisen som må betales, og tillatelsen til næringseiendom. Det som heller bekymrer meg er tiden som kommer til å gå. Forhandlingene som må gjøres og samtalene som må snakkes.

Vil et Høyre i lederposisjon bety at prosessen blir tregere, og vanskeligere?
Vi får se. Styreleder Odd Skarheim i Vålerenga Fotball har i alle fall troen på at det blir stadion ennå. Han begrunner det med både Aps fremgang og FrPs posisjon:

– FrP lovte på Vallhallmøtet at de skulle stå sammen med Ap i denne saken selv om de går i Byråd med Høyre. Vi forventer at de leverer som lovet, sier Skarheim til VPN på morrakvisten.

Det blir nok noen tusen Vålerenga-supportere som kommer til å følge opp politikernes valgløfter etter valget. Vi skal i alle fall det.

Wæhler
Klubbens SMS-tjeneste melder at Wæhler har pådratt seg en strekk i baksida av låret og mister minimum fire uker med fotball. Argh. Vi ønsker god bedring til Kjetil og syns veldig synd på han nå når han var inne på landslaget og sånn. Selv om det igjen kunne betydd salg av han. Som på en annen side kunne betydd penger til Vålerenga. Og da er vi over på neste sak.

JuleHagen
Panzer på landsen har snakka med VIF-tv. Og han hinter på en måte om en tilbakekomst til Vålerenga. Så da er vel spekulasjonene i gang igjen. Om han skulle komme hjem og Wæhler drar ut må vi vel si at bordet er snudd, flisa er ute av øyet og tarmtottene er vrengt. Og så er det litt rart om Wæhler er god nok til å dra ut i verden, (og det er han) mens Hagen ikke er det? Om han kommer tilbake er det nok noe hjemlengsel i det også. Fotballspillere kan være mennesker også, ikke bare kronetellere.

Rekruttseier
Rekruttene vant 4-1 over Levanger i går. Jan Derek goalla to, mens Bojan ifølge klubbens sider viste gode takter. Les mer på nettopp de nettsidene.

Vålerenga i dag
Sjekk VIF-TV. (men hvorfor intervjue Gamst Pedersen?)

Legg igjen en kommentar