Dagboka valgdagen 10. september 2007

Den viktigste dagen i Vålerengas historie. Og den viktigste Dagboka noensinne. Les den. Vålerengas viktigste dag noensinne Alt henger sammen. Og der starten på nøstet er finner vi denne dagen. Valgdag 2007. La oss nøste litt videre: Dagens Næringsliv skriver i dag om at det skal bygges fotballstadioner i Norge for 2,5 milliarder kroner. De … Fortsett å lese «Dagboka valgdagen 10. september 2007»

Den viktigste dagen i Vålerengas historie. Og den viktigste Dagboka noensinne. Les den.

Vålerengas viktigste dag noensinne
Alt henger sammen. Og der starten på nøstet er finner vi denne dagen. Valgdag 2007. La oss nøste litt videre:

Dagens Næringsliv skriver i dag om at det skal bygges fotballstadioner i Norge for 2,5 milliarder kroner. De forteller om Hamar der kommunen støtter HamKam med byggingen. Om Time kommune som enstemmig har klubbet igjennom tillatelsen til å bygge ny stadion på Jæren. Bryne-patriot Aarbakke legger penga på bordet og man planlegger endog egen togstasjon ved stadion.

Vålerengas planer om egen stadion nevnes ikke, bare utbyggingen av Ullevaal.

I dag er den viktigste dagen i Vålerengas historie. Den er større en CL-deltagelse, større enn seriemesterskap og større enn all verdens landslagsdeltagelse. I dag kan du bestemme om Vålerenga får sin egen stadion. Om hva slags fremtid klubben skal ha. Som herre i eget hus med økonomi til aldri mer å frykte degradering eller fratagelse av profflisens. Eller som leietager og sponsor av andres budsjetter. Og uten annen trygghet enn en stor supporskare og en betydningsfull merkevare. Begge deler kan utvannes, selv om det kan ta tid. En stadion derimot er en verdi som sikrer fremtiden.

I dag kan vanlige Vålerengasupportere selv påvirke Vålerengas mulighet til å få den beste fremtiden. Gjennom vår egen stadion. Ikke bare teller din stemme, men med utsikter til lavere valgdeltagelse enn ved forrige kommunevalg (59%) vil din stemme veie mer enn før. Om du bruker den da.

Dagsavisen skriver forøvrig i dag om at valgdeltagelsen på vestkanten kan være på opp mot 80%. Mens det østpå ligger på rundt 50%. Med tanke på at de fleste vestpå ikke bryr seg så mye om en stadion til Vålerenga sier det seg selv at du som bor østpå, der kjernen av Vålerengas supportere faktisk er fra, må ut av sofaen for at ikke de uinteressertes stemmer skal veie for tungt. Og mot stadion.

Nøkkelpunktene for at stadion skal realiseres er:
– at vi får lov til å bygge på Valle
– at vi får tomta billig nok (for «en krone”)
– og sist, men defintivt ikke minst: at man kan bygge en stadion med næringseiendom som gir Vålerenga mulighet til å drive stadion med forsvarlige økonomiske rammer.

Det er sannsynligvis flertall i bystyret uansett for at Vålerenga skal få lov til å bygge. Men det er ikke like klart om hva vi skal betale for tomten. Og partiene har forskjellig syn på finansiering av stadionbyggingen, samt hva de mener om næringseiendom. Hvis du ikke har partienes meninger om hele saken klart for deg kan du lese mer under linken til venstre om stadionsaken. Eller kikke f.eks på denne.

Klubben har også en oppsummering og den finner du her.

Les og lær. VPN har ikke tenkt å si til deg at du må stemme sånn og sånn. Du er oppegående nok til å lese hva de sier og gjøre deg opp din egen mening. Det som er essensielt at du som elsker Vålerenga bruker din stemme i dag. Det er faktisk ikke hvert år det er valg og man kan være med å bestemme klubbens fremtid. Og det koster deg ikke store anstrengelsen å levere din stemme.

Godt valg.

Landslag
Tre av våre spilte i seieren mot Moldova. Imponerende. Dessverre ble Wæhler skadet, og pr nå ser det stygt ut for sesongen videre.

I følge Dagsavisen sier Wæhler før skikkelig undersøkelse at det kan ta 4-6 uker før han er tilbake. VPN avventer Schwabes endelige dom.
Det ser i alle fall ut til at Kjetil da ikke spiller mot Hellas, og så spørs det om han spiller noen av de seriekampene som er igjen. Det er i såfall både bittert for han og ikke minst Vålerenga.

På VG Nett forteller Wæhlers agent Simonsen at Kjetil var veldig nær en overgang til en utenlandsk klubb rett før han måtte melde frafall til Argentina-kampen: ”Det var ganske nær. Det var flere som skulle ta en «siste sjekk» i Argentina-kampen. Kjetil hadde forhåpninger om å spille, men i og med at det skar seg, hentet disse klubbene andre spillere”, sier agenten. Men videre ligger fokus nå på Vålerenga og landslaget, sier både agent og spiller.

Tre av Vålerengas karer spilte også for U21 i deres tap mot Nederland. Førsund, Horn og utleide Strømnes. Jørgen ble utvist etter 70 minutter da han lagde straffespark. Hvilket vi ikke tror betyr noe for den talentfulle midtstopperen som nå vil få muligheter til å etablere seg i Wæhlers skadefravær.

Ny trener?
Benny Lennartson tar jobben med Start. Så da kan du stryke den småenergiske gullsvensken fra lista di. Next?

VPN restaureres
Vi er så gamle og så treige. At av og til fikser vi det bare ikke. Kall det demens, impotens eller bare rein latskap. Men vi har misset noen kampreferater i løpet av sesongen. Nå restaurerer vi oss selv, og mens vi venter på neste kamp kan du jo lese de referatene vi har manglet. Vålerenga – Mo er ute, Viking og Aalesundskampene kommer snart. De er jo morsomme å minnes…

Freddy på TV
I NRKs program Tid for regn i dag kl 1725 dukker vår kjære Freddy opp.
Vi siterer fra NRKs sider:

– Julie er en jente på åtte år. Av og til sier hun ting før hun tenker og havner derfor i vanskelige situasjoner. Hun har to hemmelige hjelpere, en rosa prinsesse og en dame som ikke liker at Julie forstyrrer henne. De to dukker opp når Julie bruker en mystisk rosa mobiltelefon. I dette første programmet må Julie ha hjelp av fotballspilleren Freddy dos Santos.

Freddy er en gem fyr, tipper han fikser saken.

Vålerenga i dag
Valgdag – stem for stadion.

VIF2 – Levanger starter kl 1700, ikke kl 1900 som vi skrev i går. Tror vi. Se Bojan spille, men husk å stemme før eller etter.

Legg igjen en kommentar