Helgedagboka lørdag 1. september 2007

Lørdag og årets første høstdag. Seriens 19. runde spilles i helgen. Vålerenga skal møte Start til et slags bort-fra-bunnen-oppgjør for oss og et slags bli-liggende-smørja-oppgjør for dem. Vi trakk som alle nå har fått med seg Austria Wien i UEFA cupens 1. runde. I morgen er det stort valgmøte i Vallhall, og du kan sikre … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 1. september 2007»

Lørdag og årets første høstdag. Seriens 19. runde spilles i helgen. Vålerenga skal møte Start til et slags bort-fra-bunnen-oppgjør for oss og et slags bli-liggende-smørja-oppgjør for dem. Vi trakk som alle nå har fått med seg Austria Wien i UEFA cupens 1. runde. I morgen er det stort valgmøte i Vallhall, og du kan sikre deg en unik Vålerengadrakt.

Har du bibel og bart…
…holder du med IK Start. Sørlandslaget er på vei opp til Oslo. I kofferten har de med seg en borteseier i årets serie, en masse salgskontrakter på spillere som ikke vil være med og ei bøtte med brylcreme.

Start er et lag som har kjørt heis i divisjonssystemet de siste tjue åra. De var en offside fra å ta seriegull i 2005. I fjor fikk de trener og havna under midten på tabellen. I år står tristessene i kø for laget med alle «profilene» fra 2005-sesongen. Mulig det har noe med klubbens forankring i bibelbeltet, der man gir og tar med samme sinn, eller så har det noe med at mange av nøkkelspillerne har forlatt klubben. Skulle det bli nedrykk er jeg stygt redd for at Start går inn i ei ny mørketid. Ei mørketid som kan likne litt på den Vålerenga hadde befunnet seg i nå hadde vi tapt mot Sandefjord en høstdag i Vallhall i 2003.

Uansett så er det ikke snakk om noe walk-over for får del. Statistikk taler i vår fordel. Aftenposten tipper 2-0. Vi håper på tre poeng og stø kurs mot ny tippeligakontrakt og en plass midt på treet.

Midt på treet? Ja, vi kan nok ikke håpe på noe annet. Vi har spilt 18 av 26 kamper i årets serie. Vi har 21 poeng. Vi kan maksimalt få 45 (3 x 8 = 24) om vi vinner de resterende kampene. Men tror vi på det? Det skal vel et lite mirakel til, men det har jo skjedd før, og skulle det skje så er vi i alle fall med blant de 4-5 beste lagene i årets serie.

Det har vært mye snakk om at vi må leve med en «mellomsesong» etter tre gode år. I VPN er vi ikke helt sikre på om det er riktig å tolerere dette. Tar vi tak i Breens postulat om at vi skal være det mest unike og blant de beste lagene i Nord-Europa kan vi ikke leve med en sesong der spillere, trenere og støtteapparat underpresterer slik som i år. Fotballnorge lå for våre føtter i fjor. Det skusla vi bort etter at vi røyk ut av samtlige europeiske turneringer på rett og slett latterlige måter.

I Vålerenga er vi stolte av klubben vår uansett hvordan det går, men torsdagens oppmøte i kampen mot Ekranas (litt i overkant av 2900 tilskuere) sier oss at ENGAsjementet ikke akkurat er det det var høsten 2004 og høsten 2005. En av de mest tydelige indikatorene på dette finnes i byens gater:

Går det bra med Vålerenga er det kort mellom folk som går kledd i supporterutstyr til hverdags – går det sånn midt på treet velger folk den trauste jakka fra Hennes & Mauritz, buksa fra Carlings og genseren fra Dressman.

Når det gjelder kleskodeks så fant vi en artikkel i Fedrelandsvennen der det ble påstått at Casualsfolket sverget til merkeklær som Hummel, Mexx, Henry Choice og særlig Von Dutch på 90-tallet. Henry Choice var vel strengt tatt et merke som ble lansert av motemann og investor Ola Mæle. At dette klesmerket skulle ha slått an i Europa er vel heller tvilsomt.

Men man skal vel aldri si aldri. Så oppfordringen til gutta i pene klær er klar: Skal du følge moten er en tur på Fretex ingen dum ide. Vi håper – selv om vi vetat det er bortkasta å håpe noe som helst om dette – at vi ikke får en tilsvarende episode i Oslo i løpet av helgen som den vi fikk bilder av i Kristiansand forrige helg. Bruk kreftene på å sloss for laget, ikke med en haug med Burberrykledde guttehvalper med bløde konsonanter og bibelsitater på innerlomma.

Noen korte meldinger

1: Du kan kjøpe draktene som gutta brukte i kampen mot Ekranas. De auksjoneres bort på klubbens sider.

2: Du bør dra til Vallhall i helga om du vil at vi skal få vår egen stadion nå. Du kommer ikke inn på Bohemen hvis det er det du tror.

3: Du bør være måteholden med alkohol i kveld. Å være fyllesjuk på kamp i morra er kjipt.

4: Vinner vi mot Start skal i alle fall jeg ta meg et par glass etter kampen. Å være fyllesjuk på jobben etter en seier på søndagen er digg!

Legg igjen en kommentar