Dagboka mandag 27. august 2007

Ikke helt bra, men kanskje det riktige stedet og tiden allikevel. Psykologi, serbere og barbering av marsvin. Dagboka mandag. Nesten uten et defensivt fiber. Rosenborg – Vålerenga: 2-0 Det startet lovende. I første omgang hang Vålerenga helt med, og det så ut som en kamp der vi skulle kunne ta poeng. Men så fikk Tettey … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. august 2007»

Ikke helt bra, men kanskje det riktige stedet og tiden allikevel. Psykologi, serbere og barbering av marsvin. Dagboka mandag. Nesten uten et defensivt fiber.

Rosenborg – Vålerenga: 2-0
Det startet lovende. I første omgang hang Vålerenga helt med, og det så ut som en kamp der vi skulle kunne ta poeng. Men så fikk Tettey drømmetreff, og derfra ut vokste problemene for oss. Ronny gikk ut i pausen, Grindheim kom inn uten å prege kampen nevneverdig. Kone la på til 2-0 ved å være litt kjappere og litt mer bestemt enn våre i forsvaret. Wæhler måtte ut etter en smell i en hodeduell og da Freddy ble skada i ankelen hadde Vålerenga ingen bytter igjen og måtte avslutte kampen med 10 mann. Mye og mer oppoverbakke utover kampen, rett og slett. Vi skaper sjanser, og som Aabrekk sier var vi ikke langt fra å få kampen i vårt spor, men vi omsetter ikke sjanser. Og dermed holdes det liv i marerittet som skaper en drøm om en ny spiss.

Irriterende, kjipt og leit at det butter imot etter mye fremgang. Men sett med håpefulle øyne var det best at det skjedde mot et Rosenborglag i en viss medgang på bortebane, ikke hjemme mot et bånnlag. Kanskje det ville vært verre. Samtidig var det et bartelag uten noen av sine beste spillere, og med en fersk backrekke. Med andre ord, på papiret noe lettere. Fullt kampreferat kommer når VPNs mann er våken igjen, bussen var forsinka hjem.

Aabrekk var offensiv før kampen, men han var også i denne skribentens øyne en slu psykolog overfor sine spillere. Han sa at Vålerengas lag var bedre enn Rosenborg og at dersom man tapte var det fordi treneren til bartene var bedre. Med tanke på at vårt lag endelig har gjenfunnet en skjør selvtillit er det nok ikke dumt å si det sånn. Et tap ville jo kunne rive vekk det lille fundamentet Vålerenga nå har å stå på for å redde sesongen. Heldigvis kan det synes som om så ikke er skjedd.

– Vi skal ikke grave oss ned etter dette resultatet. Med marginer kunne det gått annerledes, og vi må ikke la denne kampen få oss til å spore av igjen, sier kaptein Dos Santos til klubbens egne sider.

Det er det vi vil høre. Så spørs det hva vi får se. Vi var på vei mot å se oppover tabellen, Aabrekk snakket om fjerdeplassen og nå er vi stivna på niende plass. Fem poeng unna kvaliken, fem poeng unna sjetteplassen, ni (evt ti poeng om Stabæk slår Sandefjord) fra fjerdeplassen. Det spørs nok om ikke fjerdeplassen røyk lørdag.

Ellers tar vi med Aabrekks kommentar til TV2 i pausen på spørsmål om hva som var det han var minst fornøyd med i førsteomgang av kampen. Med et smil svarte Harald: «at den lompa av et skudd gikk inn»…

Dagboka innrømmer at Aabrekks måte å takle situasjonen på virker ganske klok. Og litt morsom. Kanskje det bidrar til at vi beholder troen på oss selv. Som den midlertidige treneren sa til VG før kampen:

– I alle lignende situasjoner jeg har vært i tidligere, er det spillerne som har snudd det.

Da må de vel tro de klarer det. Det er ikke over ennå, nei. Det skjønner selv furtete folk som oss.

Men stadionsaken var ikke død
Midt oppi det sportslige som opptar oss alle skulle man nesten tro at den viktigste delen av klubbens fremtid var glemt, nemlig et eget stadion.

Men det stemmer ikke, og nå stemmer Klanen og Klubben i. Slik at du skal kunne vite noe før du skal stemme.

2. september kl 1300 er det vorspiel i Vallhall før Start-kampen. Vi siterer Klanens egne sider: «Det blir Vålerenga-underholdning, grilling av trenere og politikere og solid oppladning til Start-kampen. Vi serverer det du vil ha, og sørger selvfølgelig for busser rett til Ullevål.»

VPN oppfordrer flest mulig til å ta turen til Vallhall den dagen. Er vi mange som møter opp blir dette det største valgmøtet under valgkampen. Og er vi mange vi signalet være tydligere til politikerne: vi vil har vårt hjem, gjør det mulig. Følg med på Klanen.no for mer info i løpet av uka.

Ellers henviser vi til linken nederst som igjen viser til hva partiene har sagt om sine standpunkt til stadionsaken. Mye ja, heldigvis. Så langt.

Bojan Zajic klar for Vålerenga
Jepp, du visste det kanskje, men du kan lese navnet og trene på uttalen en gang til. Midtbanespilleren kan riktignok ikke spille for oss i UEFA-cupen siden han har spilt for Partizan Beograd tidligere i sesongen. Selv om Aalbu snakker varmt om han på klubbens sider, må jeg innrømme en viss skepsis. Vålerenga har rent historisk sett ikke hatt stor suksess med spillere fra land i Øst-Europa. Og jeg lurer både på hvorfor vi ser der igjen, samtidig som jeg lurer på om dette kan være den spilleren som skiller seg ut. Man har i alle fall hatt han på prøvespill så man har en anelse om hva slags spiller han er, samt at det er en låneavtale i første omgang, så stor risiko løper man ikke. Og dessuten gir ikke Aalbu inntrykk av at spillerjakten er helt over ennå.

Vi ønsker Bojan hjertelig velkommen til Vålerenga. Måtte han være mannen som innfrir alle forventningene vi har til han.

Musa er gift
Jarle Teigøy følger ikke bare med på statistikk, han har også et våkent blikk for kjærligheten. Han sendte oss denne meldingen, slik at vi har noe hyggelig eller humoristisk å melde på en mandag morgen.

– Lørdag 25. august ble styremedlem i Vålerenga Fotball Per Espen Musæus gift med sin utkårne Anette Moen Bleikelia. Den tidligere Enga-spilleren som inntil nylig også var elitestyrets leder giftet seg i Olberg kirke ved Noresund i Buskerud og festen ble holdt på Ringnes Gård. Espen Musæus spilte i klubben i 7 sesonger i perioden 1995-2001 og scoret 23 toppseriemål på sine 96 eliteseriekamper. Vi gratulerer.

VPN gratulerer også. Med ekteskapet altså.

Fem ting å si til en trønder i dag
Jepp, du har sikkert en av dem på jobben, skolen eller det andre stedet du er på nå. Her er våre forslag til hva du kan si til han idag. Ikke alt vi syns funker like bra, men det er ikke avhengig av deg eller linja, det er avhengig av hvor lavpanna og selvgod trønderen in question er. Mao har du gode forutsetninger til å lykkes:

– Jeg så søstra di på byen lørdag, tror hun klina med en bergenser. (bytt tema-teknikk)

– Hæ? Var kampen på lørdag? Jeg trodde den var idag. Følger ikke med så mye på Vålerenga, skjønner du. (Judas-teknikk)

– Jada, bra det trønderlaget ditt gitt. Gidder du foresten stave navnene på de seks utenlandske spillerne som var på banen for RBK? (rein teknikk)

– Synd den lompa gikk inn, ellers ville Vålerenga ha tatt kampen (Vålerengabreial-Aabrekkteknikk.)

– Har ikke så lyst til å snakke om noe som helst idag, du skjønner marsvinet mitt døde da jeg prøvde å barbere det. (Sympati-teknikk, trøndere er empatiske overfor smådyr med bart).

Vålerenga i dag (dvs på en blåmandag)
Vålerenga 2 – Strindheim, kl 1800

Legg igjen en kommentar