Helgedagboka lørdag 25. august 2007

Ja, så er det kamp igjen! VPN vet ikke helt hva vi skal forvente i kveld; begge lag har vært så ustabile i år at det er egentlig umulig å spå noe fornuftig. Dagboka er selvsagt innom kampen – og ymse saker med og uten Enga-relevans. Overgangsvinduet Steinar Strømnes er leid ut til XXX for … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 25. august 2007»

Ja, så er det kamp igjen! VPN vet ikke helt hva vi skal forvente i kveld; begge lag har vært så ustabile i år at det er egentlig umulig å spå noe fornuftig. Dagboka er selvsagt innom kampen – og ymse saker med og uten Enga-relevans.

Overgangsvinduet
Steinar Strømnes er leid ut til XXX for resten av sesongen. Han reiser altså til Hedmark for å få spilletid på et akseptabelt nivå. Aalbu kommenterer leieavtalen med et skuldertrekk (vi får dekket litt utgifter og han får utvikle seg videre), og vi aner at Strømnes, som har kontrakt ut året, kan være på vei bort for godt.
Samtidig styrkes stallen med serbiske Bojan Zajic (27), som kommer på lån fra Partizan Beograd til 15. november. Mandag denne uken sa man at han var uaktuell, torsdag er avtalen i boks. VIF.no skriver at vi har opsjon på kjøp. Han skal etter sigende være en solid midtbanespiller med en landskamp for Serbia. Så får vi se om vi får glede av han når arbeids- og oppholdstillatelsen er i boks.
For bare en måned siden var det mye snakk om å handle spillere i dette overgangsvinduet. Nå er uttalelsene annerledes (vi ønsker å forsterke, men ha tålmodighet, ref Aalbu). Vi er ikke direkte imponert over det som så langt har dukka opp av nye spillere, men la oss håpe at dette skyldes at man har tettet lekkasjene og ikke at det ikke kommer en spiss nå i sommer.
Vi registrerer uansett i Sandefjords Blad at Vålerenga er en av flere klubber som har vært i kontakt med SF angående Andreas Tegstrøm (10 seriemål i fjor, 1 i år). Og bare for å ha sagt det: Det er bare hyggelig at Lyn selger Edu til tysk 2. Bundesliga. Edu ER jo god. Da tviler jeg mer på at Karadas klarer å bli en matchvinner for Brann.

Mohammed Fellah
Fotball kan være brutalt. Onsdag ble Mohammed Fellah matchvinner mot Tyrkia, i går brakk han beinet, etter en stygg takling fra en ond tyrker i G18-landskampen. Vi kan derfor fortere enn vi aner virkelig trenge Zajic. Fellah blir i alle fall borte resten av sesongen, og landslagstrener Tor Ole Skullerud sier til NTB:
– Det var en real grisetakling med strake bein og knottene først. Det var jævlig stygt, sa Skullerud. Synderen var Aziz Serdar, som fikk direkte rødt kort i kampens 21. minutt. Fellah skal ha blitt operert for skaden i natt, og må humpe rundt på krykker i tiden som kommer. God bedring, Fellah!

Aftenposten og Lyn
Aftenpostens aftenavis, som i hele juli var så genial at den fulgte med morgenavisen, brukte i går nesten to sider på å fortelle at «Lyn nærmer seg Oslos stolthet». Siden Vålerenga i år har hatt dobbelt så mange tilskuere på sine hjemmekamper, og ikke tre ganger så mange som for tre år siden, skal visstnok Lyn «langsomt, men sikkert ha bygget seg opp en publikumsbase».
Lyn-direktør Erik Langerud får lov til å uttale seg om drømmen sin: Etter 2010-sesongen skal Lyn trekke flere tilskuere enn Vålerenga. De har riktignok klart å øke snittet, men det skulle da bare mangle når over halvparten av tilskuerne kommer gratis inn fordi det ligger Lyn-billetter i handlekurvene på Smart Club.
Ja, da, og jorden er flat og griser kan fly, er Gjermund Nortugs presise kommentar til Lyn-direktøren.

Kveldens kamp
Vi er for så vidt ute av den verste krisa, det virker ikke lenger som veldig sannsynlig at vi rykker ned. Men med et par tap kan gufset plutselig være tilbake. Samtidig betyr seier i kveld et sjumilssteg i form av mer selvtillit og faktisk reelle muligheter til å gjøre en anstendig sesong. Harald Aabrekk sier at dette er en nøkkelkamp, og det er helt riktig.
Jeg tror ikke det får betydning for kampen, såpass nervøs er jeg alltid, men Steffen Iversen (skadet), Mikael Dorsin (karantene), Miika Koppinen (karantene) og sannsynligvis Roar Strand (skadet) er uaktuelle i kveld. Thomas Holm (karantene) og Rune Lange (skadet) spiller heller ikke.
Rosenborg offentliggjorde laget i går, og «overraskelsen» er vel at kantspilleren Traore dras ned som venstreback. Vålerenga vil ikke røpe laget så tidlig (et faktum jeg alltid har undret meg over, er det virkelig en fordel ikke å si hvem som begynner, for hvor lurt er det egentlig å planlegge utfra om det er Strand eller Traore som spiller back, jeg har virkelig min tvil, men jeg er jo en fyr som også tviler på at Stabæks Tchoyi spiller bedre fotball fordi han har spist poteter og ikke ris før kampen), men særlig mange overraskelser skal det være vanskelig å hoste opp for Aabrekk i laguttaket.

– Det blir krig
Hvis du finner frem skoleatlaset og trekker en strek fra Sentral-Afrika til Afghanistan, så har du vært innom nesten samtlige kriger i verden. Likevel er det et faktum at Knut Tørum sier til VIF-TV at det blir krig på Lerkendal i kveld. Han mener det selvsagt ikke bokstavelig, for da ville han snakket om en våpenkamp mellom to eller flere stater, men jeg tror jeg skjønner han:
– Det blir knallharde dueller og kamp om hver eneste ball. Vi må holde et høyt tempo og ikke bli fanget i Vålerengas tette og kompakte forsvar. Eller som Tørum sier til rbkweben:
– Det blir fighting, og vi må fighte mest, og fighte best.
Harald Aabrekk har klart å legge alt presset på seg selv før kampen, og det er selvsagt bevisst:
– Vi har en bedre førsteellever enn Roseborg. Vinner vi ikke er det fordi Rosenborg har en bedre trener, sier Aabrekk.
VPN innrømmer å ha sans for den type uttaleser.

Fotballsitater
Hvilket får meg til å tenke på noe helt, helt annet, fullstendig uten Vålerenga-relevans. Det finnes utrolig mange raringer som har vært involvert i fotball. Kampen starter forresten klokken 19 i kveld, og vises på TV2 Sport:

«He (Newcastle manager Graeme Souness) has just gone behind my back in front of my face.» (Craig Bellamy).

«I was surprised, but I always say nothing surprises me in football.» (Les Ferdinand).

«[Egil] Olsen should have gone six games ago. He was totally useless. I’d like to give him a right-hander!» (Vinny Jones).

«I will do nothing for 89 minutes, but score in the 90th!» (George Weah).

«I think this could be our best victory over Germany since the war» (John Motson, BBC-reporter).

«We all speak English, but (Jamie) Carragher talks very strange English!» (Stephane Henchoz).

«I don’t read the papers, I don’t gamble, I don’t even know what day it is!» (Steve McClaren).

«Good player (Jens Jeremies), unfortunate face.» (Ron Atkinson).

«I couldn’t settle in Italy… it was like living in a foreign country. (Ian Rush).

«I wouldn’t be bothered if we lost every match this year as long as we win the league!» (Mark Viduka).

«From now on, I want to be known as Captain Sensible. I’m known for being a fool and they called me Trigger. I once bought a pizza and was asked if I wanted it sliced into four or eight. I said just four because I couldn’t manage eight slices!» (Jason McAteer).

«England have the best fans in the world and Scotland’s fans are second to none.» (Kevin Keegan).

«I think Sheffield Wednesday are a very poor football team. They are like a man who’s got diarrhoea who can’t get his trousers down!» (Rodney Marsh)

Legg igjen en kommentar