Dagboka fredag 24. august 2007

Så var fredagen her gitt. Uka går fort, og kroppsarbeiderne rundt omkring i byen vår kan vel snart ta den første helgepilsen. Vi andre kontorrottene må vente noen timer til. Så mens noen snekrer hus i sola, sitter andre inne og skriver dagbok om laget vi har felles. Reitan Ball Klubb – St. Hallvards Menn … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. august 2007»

Så var fredagen her gitt. Uka går fort, og kroppsarbeiderne rundt omkring i byen vår kan vel snart ta den første helgepilsen. Vi andre kontorrottene må vente noen timer til. Så mens noen snekrer hus i sola, sitter andre inne og skriver dagbok om laget vi har felles.

Reitan Ball Klubb – St. Hallvards Menn
Trønderne fyrer seg opp før kampen i morgen. Det snakkes om at det er en del som skal hevnes, og det er vi som skal få smake på ekte trøndersk fotball. Sånn som Åge synger i sangen:

Roootsækk, driblæ vækk, fotbajln dæn e rond, dårle spæll men likvælj får vi mang ei hærli, mang ei hærli stunn.

Før var nok dette gangbar vare i garderdoben på Lerkendal før kamp. Gutta het Brandhaug, Sørloth, By-Riise og Jacobsen. Nå heter de Kone, Sapara, Dorsin, Ya Konan og hva det nå enn er. Men dette vil RBK gjøre noe med. For RBK er et norsk lag. Og da skal man ha norske spillere.

Til NRK sier Eggen jr. det slik:

– Vi er vel i nærheten av smertegrensen med det antallet vi har nå.

Skal stallen forsterkes er Eggen junior villig til å betale mer for norske spillere enn utenlandske dersom kvaliteten er den samme.

– Hvis spilleren er mye dyrere, er det en stor utfordring for en bedrift, men sier du litt dyrere vil vi helt sikkert velge den norske.

Og da er vi vel der vi var for ti år siden. RBK kjøper de beste talentene i norsk fotball fordi de har penger. Mye mer enn de andre klubbene. Penger. Og da er jo ikke RBK noe mer enn det de andre kjøpelagene (som Jan Åge Fjørtøft sammenliknet Vålerenga med for to år siden) i Europa.

Men før den tid skal det spilles ball på Lerkendal. Vålerenga med færrest utlendinger i stallen, mot «hele Norges» RBK. Vi oversetter like godt sangen til Åge, slik at hele laget til RBK får glede av den:

Clumsy guy, drible avway, the football is round, bad play, but anyway, we get a lotta, a lotta good times.

Slår ikke den an, så veit ikke vi.

Steffen Iversen
Spiller ikke mot «gamleklubben» i morgen. VG melder dette:

Iversen tok det pent på torsdagens treningsøkt, og slo deretter fast at helgens kamp mot gamleklubben går uten ham.

– Vålerenga-kampen kommer nok for tidlig. Det kjentes bedre ut i dag, men det er ingen vits å risikere noe. Det kommer flere viktige kamper framover, og jeg tror at jeg kan være klar til mesterligakvaliken onsdag, sier Iversen til klubbens hjemmeside.

Mikael Dorsin og Miika Koppinen spiller ikke kampen på grunn av karantene, mens Roar Strand mener det er 50 prosent sjanse for at han blir klar.

Jaja, det var jo synd, for det hadde jo vært gøy for gutta å treffe glagutten når de likevel var der oppe. Men vi kan jo foreslå at Steffen blir med gutta ut på by’n og tar et par glass etter kampen. Da kan han jo stemme i på den klassiske låta: «Rosenborg er ræva, å-åå Rosenborg er ræva».

Vi regner med at gutta hever seg de nødvendige hakkene, og tar med seg 3 poeng hjem fra midt-Norge. Det skulle bety full pott mot det beste laget i Norge, 24 poeng, noe som faktisk er ett fattig poeng bak dette trønderske superlaget.

Kamp mot rasisme
Neste torsdag spiller Vålerenga returkamp mot litauiske Ekranas i UEFA-cupkvalifiseringen. Inntektene fra kampen skal uavkortet gå til arbeidet mot rasisme.

Vi klipper fra ANB/Siste.no:

Torhild Strand i «Vålerenga mot rasisme» håper å få en rekke anti-rasistiske organisasjoner med på markeringen i kampen neste torsdag.

– Inngangsbilletten blir på 100 kroner. Alle pengene skal gå til UEFA-komiteen FARE, forteller hun.

FARE (Football Against Rascism in Europe) retter sitt arbeid inn mot europeiske klubber og deres supportere.

– Barn som kommer med tegninger med et anti-rasistisk innhold vil komme gratis inn, sier Torhild Strand.

Hun forteller at Vålerenga har sendt inn en rapport til UEFA som beskriver hva som skjedde i kampen mot Ekranas.

– For det står ikke noe om det i dommerrapporten, selv om både dommeren ble gjort oppmerksom på det, og selv om fjerdedommeren sa han hørte tilropene, sier hun.

Vålerenga vil i anledning også spille i ny drakt. Hovedsponsor Hafslund har frasagt seg retten til å ha sin logo i fronten på drakta. I stedet vil det på engelsk stå: «Vålerenga against rascism».

– Dette er et helt naturlig arbeid for en klubb som har spillere fra over 50 forskjellige nasjoner, mener Torhild Strand.

Glenn Roberts er svært glad for initiativet klubben hans nå har tatt.

– Det er veldig positivt at Vålerenga vil bidra med penger til anti-rasistisk UEFA-arbeid, sier han.

Han forteller at han sjøl en gang har vært utsatt fra rasistiske tilrop i Norge.

– Men det var for noen år siden, sier han.

Hva mer kan vi si? JO:

KJENN DIN BESØKELSESTID – KOM DEG PÅ KAMP OG STØTT LAGET, OG KAMPEN MOT RASISME.

Vålerenga i dag
Noen drar til Trondheim i kveld, andre drar på Bohemen og så er det en del andre som skal til Rena for å sykle over fjellet i morgen

Legg igjen en kommentar