Dagboka mandag 6. august 2007

Lunsjtempo fortsatt her. Men det er fordi vi har mye å melde, og mye glede. Kampen igår og trenerjakten som ikke har kommet så langt som VG skal ha det til er hovedtemaet i ukas første Dagbok. Vålerenga – Skarrepakk: 2-0 Etter kampen mot Flora kom vi i skade for å si følgende: ”Vi spiller … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6. august 2007»

Lunsjtempo fortsatt her. Men det er fordi vi har mye å melde, og mye glede. Kampen igår og trenerjakten som ikke har kommet så langt som VG skal ha det til er hovedtemaet i ukas første Dagbok.

Vålerenga – Skarrepakk: 2-0
Etter kampen mot Flora kom vi i skade for å si følgende:

”Vi spiller dårligere enn det vi kan på vårt beste. Og da sier mange at derfor kommer vi til å få så nissehatten passer mot Brann på søndag. Det litt rare med denne argumentasjonen er at man sier at vi senker oss til et svakere nivå mot en svakere motstander, men man sier ikke at man hever seg til et høyere nivå mot en bedre motstander – når man ser det andre veien. Vi kan i den argumentasjonen bare bli dårligere, ikke bedre igjen. Pisspreik.”

Og hvor deilig er det ikke å ha rett? Vålerenga hevet seg mye. Da SMSen med laget kom før kampen fikk jeg (og sikkert mange andre) hjertet i halsen. 4-3-3 med Førsund som ving. Freddy sentralt. Så fikk jeg en litt deilig iling i lavere sentrale regioner. Aabrekk kjører en gambling. Det var tross alt serielederen vi skulle møte, og i stedet for å si at vi er dårlige og må prøve å karre oss til ett poeng sa han at vi skulle kjøre over dem. Ta sjansen på det i alle fall.

Det gjorde vi. – Men det er litt pinlig at det skulle et trenerskifte til for at det skulle bli mer guts, sier Berre til VG Nett.

Jepp. Aabrekk er kanskje ikke noe vassere enn Myhre på det faglige. Men han har tydeligvis noe å by på når det gjelder å motivere og skape entusiasme. Uten å få uttelling var Vålerenga det førende laget i den første halvtimen før Brann lagde problemer for oss på slutten av omgangen. Og etter litt tid i annen omgang på å finne rytmen kom vi oss til mål. Morten Berre mottar i dag panegyrisk hyllest fra de fleste – med full rett. Han var en djevel i blått i går, giftig og hardtarbeidende. Samtidig ble han lekkert servet av Freddy på førstemålet og Mila/Sørensen på det andre. Legger du til Arnar Førsunds oppofrelse og gode innlegg har du mye av grunnen til seieren i går. Strengt tatt gjorde nesten alle en god jobb, rett og slett. Daniel fikk det ikke helt til og ble forståelig nok bytta. Kanskje det er det han trenger for å komme i gang igjen. For meg ble det skjellsettende øyeblikket da Wæhler måtte ut. Da tenkte jeg og noen tusen andre at Aabrekk skyver ned Johnsen og setter inn Jalland. Men nei, Aabrekk ville holde seg til gameplanen. Så han lar Jørgen Horn få tippeligadebuten sin. Som han forklarer kjølig slik på klubbens sider:

– Jørgen er kaptein på U21-landslaget, og da er det ikke noe problem å sette han innpå.

Og Harald legger til at Horn har noe i tippeligaen å gjøre. Oh yes, selv om han ble snurra rundt med av Helstad den ene gangen. Aabrekk bør ikke gå med annet enn sånn passe slappe treningsbukser. For sånne baller som det der får han ikke plass til i jeans. Strengt tatt er det rart han klarer å gå.

Man skal ikke ha noen illusjoner om at det ikke kunne gått galt, Brann hadde store sjanser og kunne rett og slett vunnet kampen. Men det gjorde de ikke. Og det er fasit. Samtidig som vi vinner fordi Aabrekk hadde traff blink på det taktiske, og spillerne ga alt.

Da har Vålerenga tre kamper på rad uten tap med Aabrekk. Berre sier det veldig godt i VG i dag: – I neste kamp mot Godset får vi vite om vi har hevet oss.

For det er jo den kampen der vi ettersigende kommer til å senke nivået igjen. Eller?

Ny trener kommer nå. Eller?
Med resultatene kommer også spørsmålet – forståelig nok: Vil Harald Aabrekk bli fast hovedtrener? Svaret er nei, ikke fast. Aabrekk har selv sagt både i Aftenposten og andre medier at han ikke vil være en permanent trenerløsning i Vålerenga. Det har klubben akseptert og de leter etter ny hovedtrener. Men så er oppfølgingsspørsmålet: hva med ut sesongen da? Da blir det mer utydelig. Berre sier i VG at han håper Aabrekk tar ut sesongen, han. Hva skjer da?

Mens VG ikke er snauere enn at de legger et sitat som overskrift:
– får ny trener denne uken.

Uten at noen er sitert på det, selv om de har snakket med direktør Breen.

I det som etter hvert begynner å bli en vanlig øvelse når det gjelder VGs informasjon (se intervju med Wæhler linket lenger ned) sjekket Dagboka med klubben om dette stemmer:

– VG slutter jo ikke å overraske med hva slags slutninger de drar ut av det vi sier, konstaterer en oppgitt Pål Breen til VPN.

– Det som skal skje i løpet av en ukes tid er at vi skal finne ut av hvorvidt Harald skal være trener ut denne sesongen. Det skylder vi omgivelsene å ta stilling til. Dersom Harald skulle ta det kortsiktige ansvaret må han jo få bygge sitt team rundt seg. Nå er han jo både hovedtrener, spillerutvikler og assistenttrener. Men en permanent løsning blir han ikke. Dermed fortsetter vi å lete etter ny trener, og vi ønsker ikke å gjøre noe overilet. Vi skal finne en kapasitet som skal være langsiktig.

Med 10 kamper igjen av serien er dette en berettiget problemstilling. Det er lett å se at en helt ny trener nå innebærer en stor risiko i forhold til å ivareta den flyten som Vålerenga tross alt ser ut til å ha. Kanskje er det for mye å kreve av en sånn trener og, uansett hvor god han er. Derimot virker jo saken klar for sesongen 2008 – det er ikke Aabrekk som blir hovedtrener da. Om Harald tar ansvaret ut de 10 kampene nå vil han nok gjøre ting mye lettere for mange. Forutsatt vi fortsetter med prestasjonene.

Og VG da? Dynamisk avis ja. Men er det ikke litt irriterende at man stadig må lure på om det de sier er riktig?

Spillerjakten
I VG sier forøvrig Breen at man ser etter en spiss og en midtbanespiller. Og hvorfor er det Breen som snakker i stedet for Aalbu? Jo, fordi Aalbu er ute og ser etter nye spillere. Dermed kan det synes som om det faktisk jobbes med det på Valle. For Dagbokas vedkommende er det ikke overraskende at de gjør det, men det er kanskje andre som lurte litt. Akkurat nå i dag ser også det ut som vi har en spiss som har scora fem i år. Han trenger fem til for å bedre sesongrekorden fra 2005. Men ja, vi trenger nok en spiss til, en enslig svale bringer ikke vår. Eller noe sånt.

Flyjakten
Vålerenga skal til Litauen. Og da snekra Sjappa sammen et reiseopplegg som allerede er utsolgt. Sjappekaptein Veie er overrasket over hvor fort det gikk:

– Vi fikset to charterfly på under 3 timer. Det er ny rekord, sier han til Dagboka. – Det er lenge siden charterflyene har blitt fylt på så inni gampen fort skikkelig opptur. Det tyder på stor interesse for å følge Vålerenga i Europa.

Men de som ikke har meldt seg på må bli hjemme da?

– Det er fullt, ja. Og det er nå allerede ventelister. Men vi kan få ett fly til, noe vi må bestemme oss for i løpet av tirsdagen. Dersom folk nå ønsker å være med må de melde sin interesse i løpet av mandagen. Vi bør ha ett anseelig antall før vi tør takke ja til nok ett fly, konstaterer Sjappesjefen.

Dermed er det bare å ta mailen fatt dersom du er interessert: veieATTonline.no Samme priser, men avgang for dette eventuelle flyet vil være kl ca kl 0800.
Resten av den originale reiseinfoen er under:

”Vi flyr til Vilnius den 15 august morgen, overnatter i Vilnius, torsdag 16 tar vi buss fra Vilnius til byen vi skal spille kamp.(ca 2 timers busstur)
Rett etter kamp er det igjen buss, da fra stadion og til flyplassen og rett hjem til Norge. Pris pr person i dobbeltrom er kr 3100,- Enkeltrom kr 3400,-
Prisene inkluderer busstransport i Litauen,fly tur/retur og overnatting i minimum 3 stjerners hotell. PS: Kampdagen/tidspunkt er ikke bekreftet, men signalene vi har fått tyder på at vi spiller borte i den første kampen.
Alle påmeldinger er bindende. Betaling må skje innen lørdag 11. august.”

Sjappa ønsker seg også en logo for KLANEN AIRWAYS. Har du et forslag kan du sende det til samme mailadresse.

For øvrig har Vålerenga 1000 billetter igjen til kampen mot Godset. Åpent salg til medlemmer av Klanen og klubben.

Norway Cup
Dessverre ble Mathare for sterke og slo Vålerenga i finalen. Men vi ser ingen grunn til ikke å gratulere alle som bidro til Vålerengas deltagelse i Norway cup. En fin presentasjon av Vålerenga, vi er stolte av dere.

Vålerenga i dag
Averøykameratene – Vålerenga 2. Kl. 1800 på bortebane. Kan rekruttene komme i flyten de også?

Legg igjen en kommentar