Dagboka fredag 3. august 2007

Kamp, Semb, Wæhler, Spetalen og Norway cup. En positiv og støttende Dagbok idag. Hvorfor? Fordi klubben fortjener det, for faen. Vålerenga – Flora Tallin: 1-0 Det finnes mange måter å se en fotballkamp på. Og hva man mener om den. I bunn for det ligger hvilke verdier man har i ryggen når man ser fotball. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 3. august 2007»

Kamp, Semb, Wæhler, Spetalen og Norway cup. En positiv og støttende Dagbok idag. Hvorfor? Fordi klubben fortjener det, for faen.

Vålerenga – Flora Tallin: 1-0
Det finnes mange måter å se en fotballkamp på. Og hva man mener om den. I bunn for det ligger hvilke verdier man har i ryggen når man ser fotball. Noen snakker om underholding og prestasjoner. Jeg havner heller i kategorien ”resultater er alt som teller”. Jeg forstår at man kan synes at kampen i går ikke var noe vakkert skue. Men for å være helt ærlig, med den sesongen vi har hatt driter jeg lang marsj i det. Vi møtte et av de vanskeligste lagene vi kunne møte i denne runden. Et lag som slo ut Lyn i fjor og som har levert 3-4 tippeligaspillere. Ikke det samme som Kaerjaeng, for å si det sånn. Vi er videre i Europa og har nå to kamper uten tap på rad. Det betyr alt, hvordan vi spilte betyr mye mindre for meg. I Fredrikstad spilte vi fantastisk, men vant ikke. Ingen tvil ikke hva jeg vil se helst.
Det var nesten verdt inngangspengene å vente 90+ minutter på avslutningen av kampen. På overtid kommer det svake utspillet til Floras keeper. Freddy har ballen og hører klanen rope ”skyt”. For en gangs skyld er det noe intelligens bak ropet og Freddy sender av gårde et nydelig bananskudd fra egen banehalvdel. Keeper rekker akkurat tilbake for å dytte ballen i tverrligger, og det er synd. Men Morten Berre har lukta mål og han har giddi å ta et langt 40 meters løp på overtid. Floras forsvarer får ballen i beina og aner ingen fare. Og da kommer kobraen Berre og snapper ballen før han banker den inn bak keeper. To herlige prestasjoner fra Freddy og Berre. Som gir oss en seier, ikke bare avansement. Seier betyr forresten mer enn uavgjort for koeffisienten i Europa.

Målet kan for øvrig lastes ned fra klubbens sider. Riktignok med Rønsens noe overentusiastiske kommentarer vedlagt, men verdt en tier, for å si det sånn.

Greit, det var ikke vakkert. Men Vålerenga spilte seg til en seks-sju bra sjanser i løpet av kampen, Flora hadde vel tre-fire. Vi scora ett, de ingen.
Vi spiller dårligere enn det vi kan på vårt beste. Og da sier mange at derfor kommer vi til å få så nissehatten passer mot Brann på søndag. Det litt rare med denne argumentasjonen er at man sier at vi senker oss til et svakere nivå mot en svakere motstander, men man sier ikke at man hever seg til et høyere nivå mot en bedre motstander – når man ser det andre veien. Vi kan i den argumentasjonen bare bli dårligere, ikke bedre igjen. Pisspreik.

”Vi kan – hvis vi vil” står det på banneret øverst på siden. Vålerenga kan fint være bedre på søndag enn vi så i går. Det betyr ikke at vi vinner kampen mot fiskera, men det betyr at vi kan hvis vi vil. Om ”alle” maser om hvor ræva spillerne er tror de nok på det selv til slutt. Kan hende at de mest sytete av oss burde holde kjeft litt nå? VPN er også hissige på å klage. Men ærlig talt – man skal ikke syte og klage bare for å gjøre det. Og har vi noe som helst å tjene på å klage mer nå – så lenge ting faktisk går fremover? Det er greit å være i opprør så lenge det tjener en nytte. Men det er ikke greit å være i harnisk dersom det hindrer helbredelse.

Jeg kjente også en viss irritasjon da Freddy og co skulle drøye tida ved cornerflagget på slutten. Men man kan også si at det er rutine, rett og slett. Hadde man jubla dersom Flora kontra på corneren og scora istedet? Jippi, vi spilte offensiv fotball, men tapte kampen?

Jeg er veldig glad for at Vålerenga etter en bedriten vår viser stadig nye tegn til bedring. Og jeg stoler på at selvtilliten til spillerne vokser. Ved at vi ikke står tomhendt igjen etter at kampen er ferdig. Kan vi nå få tre kamper på rad uten tap, Harald?

«Rockin in the free world» ?
I ni av ti tilfeller treffer EngaTIFO blink med sine herlige bannere. Men den igår, og den i Tallinn var rett og slett for harry.

Trekning idag
Hvem vi møter i andre kvalikrunde til UEFA-cupen blir trukket i dag kl 1330.
Vi bringer deg resultatet så snart det er klart, eller du kan sjekke www.uefa.com. Hvem vi kan møte finner du ut av gjennom artikkelen som er linket nederst på siden, men vi kan ikke få svenske lag eller Dinamo Minsk etter at UEFA har satt opp trekningsgrupper. Dvs at vi kan møte:

– Myllykosken Pallo-47, Finland.
– HJK Helsinki, Finland.
– SK Liepájas Metalurgs, Latvia.
– FK Ekranas, Litauen.
– Drogheda United FC , Irland.

Høres ut som vi kan fikse dette – måtte det bli Irland.

Rune Lange skadet
– Det ser ut som han har fått en alvorlig kneskade, men vi kan ikke gi noen eksakt diagnose før vi har sett på bildene fra MR fredag, sier Schwabe til klubbens side. Med andre ord kan det hende han er lenge ute. Dagboka krysser fingrene for Rune.

Dette kan medføre at man ”intensiverer spissjakten”, sier Sportsdirektør Aalbu til VG. For mitt vedkommende kan man gjerne intensivere den uansett om Lange er skadet eller ikke. Nei, det betyr ikke at jeg tror Aalbu sitter på en myk pute inne på sitt kontor og vanner pelargoniar. Det betyr bare at jeg håper klubben bruker alt som kan brukes av ressurser til å finne en bra spiss, rett og slett.

Du kan forøvrig lese hva Aalbu sier om dette og mer i intervjuet linket nederst (..også utenlands osv)

Nei fra Semb – igjen?
VG forteller at de vet at Semb har sagt nei til Vålerenga – igjen.

– Ingen kommentar, sier Semb til VG.

Ei heller fra Aalbu.
Skal man da tro VG har Vålerenga fått nei fra Eggen jr og sr, Baxter og Semb.
Uten at noen har kommentert eller bekreftet noe av dette, forøvrig.

For Dagbokas vedkommende noterer jeg meg to ting. At dersom VG har rett i alt dette så jobber Aalbu og co faktisk med å finne en trener. Og de har funnet alternativer som de har spurt. Blant navn som antagligvis er gode nok. At de sier nei er ikke nødvendigvis våre folks feil, det kan finnes mange grunner til å la vær. F.eks den jobben de nå har. Jeg smører meg med tålmodighet, og venter med ro så lenge Aabrekk fortsetter framgangen med laget imellomtiden.

Den andre tingen er at lekkasjene fortsetter. Det virker som om det er samme person, for fire treneravslag kommer vel ikke fra fire forskjellige løsmunnede jævler? Så mange plaprefolk finnes det ikke selv på Valle. Når vi finner ut av hvem det er setter vi Spettis på deg. Du kommer ikke til å se pen ut med en halvliter gin inn i luka foran og et kilo kløpulver opp luka bak.

Siden vi er der…
…tar vi med at Stordalen tar sin kompis Spetalen i forsvar i Dagbladet – ref gårsdagens sak om ”amok” på Odeon. At episoden er overdramatisert og at Spetalen er ”en fredelig fyr og absolutt ingen voldsmann”.

Vi har sett Spetalen på rekruttkamper med Vålerenga da han var inne tungt som investor. Han er definitivt ikke fredelig da. På den annen side, det er ikke vi heller, og vi liker engasjerte folk.
Dagboka er ikke i tvil om at Dagbladet nok har tatt i ”litt” når det gjelder denne saken. Et veltet ølglass har blitt en sprengt høne. Saken skyldes heller at det er agurktid for avisene ennå. Agurktid finnes for øvrig ikke, det finnes bare late journalister.

Vi er Spetalenfans allihopa!

Wæhler vil vekk?
VG kjører videre med saker som nesten er plukket fra et krisemaksimeringsscenario. Omtrent som når informasjonsfolk plasserer ”drittpakker”. Vålerenga er i trøbbel ja. Sånn sett er det kanskje ikke så rart at VG snoker i sivet omtrent som en litt illeluktende gjedde. Uten at jeg egentlig vet åssen en gjedde lukter, jeg bare gjetter på at den stinker litt. Og jeg gjetter på at gjedda gjerne utnytter muligheter for å gjøre ting verre for offeret.

Avisen melder i alle fall at ”Kjetil Wæhler vil vekk fra VIF”. Foranledningen er at han spilte mot Flora i går, noe som gjorde meg glad. For da er vel sjansen mindre for at han selges, spesielt ikke til RBK som har prøvd seg et par ganger. I avisen sier den nye trønderdirektøren Eggen jr at det ikke er aktuelt å kjøpe Wæhler nå. Kjetil selv siteres på at han syns han prises for høyt. Ifølge VG skal klubben ha 8 mill for han.

– Jeg har hele tiden vært klar på at jeg ønsker nye utfordringer, sier han og.

Og at han ”primært” ønsker seg til utlandet, selv om det virker som om RBK var aktuelt for han. Men ikke nå lenger:

– Jeg tror nok ikke jeg er aktuell for Bartehelvetet lenger, siterer vi han litt fritt på. (Ok da, han sa Rosenborg.)

Det er jammen ikke hyggelig å forholde seg til dette. Kjetil virker jo faktisk litt lei av å være i Vålerenga. Og ser ut til å ønske seg vekk. Tydeligvis har det ikke gått utover motivasjonen hans, han er fortsatt en av våre beste. For en supporters vedkommende er det gledelig at han ikke ser ut til å gå til en direkte konkurrent. Jeg håper at Kjetil ser verdien av det for oss på tribunene. Om han kan akseptere at det er viktig for oss kan jeg akseptere at han på femte sesongen i Vålerenga og med en alder på 31 år begynner å bli rastløs.

Dagens fotballspillere har jo ikke klubblojalitet som før, dessverre. Men RBK er ikke en utfordring for deg, Kjetil. Du er bedre enn det, uansett om din kjærlighet for Vålerenga står i fare for å kjølne. For du har vært forelska, har du ikke?

Kommer det et tilbud fra utlandet og Vålerenga får nok penger for han skal jeg ikke felle en tåre om Kjetil drar. Sånn er fotballen, og så lenge Vålerenga går videre og ikke forfaller som resultat av en sånn avgang skal jeg tåle det.
Kunne jeg valgt ville jeg hatt han her for resten av karrieren. Men det er ikke supportere som velger, vi bare tar imot det vi kan få.

Er det forresten da rart jeg er glad i Freddy – og setter ekstra pris på at han har funnet en ny giv på en skute som har en smule slagside?

Norway Cup
Vålerenga G13 vant sin semifinale og møter Mathare United kl.1915 i finalen i dag. Gratulerer og lykke til! For mer info sjekk klubbens sider.

Vålerenga i dag
Norway Cup, kom deg på kamp kl 1915!

Legg igjen en kommentar