Dagboka torsdag 26. juli 2007

Vålerenga vil gjerne ha den nye spissen på plass så fort som mulig, men det vil antagelig koste penger. Stabæk support har lekt seg med kalkulatoren, vi kan ikke være noe verre. Og ja, det er visst kamp mot Nybergsund i kveld. Vi vil ha is NÅ! ‘Moa’ Abdellaoue har skrevet tre-årskontrakt med Vålerenga, men … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 26. juli 2007»

Vålerenga vil gjerne ha den nye spissen på plass så fort som mulig, men det vil antagelig koste penger. Stabæk support har lekt seg med kalkulatoren, vi kan ikke være noe verre. Og ja, det er visst kamp mot Nybergsund i kveld.

Vi vil ha is NÅ!

‘Moa’ Abdellaoue har skrevet tre-årskontrakt med Vålerenga, men den begynner ikke å løpe før etter sesongen. Nå kommer det fram at Vålerenga gjerne vil ha spissen i stallen så fort som mulig eler rettere sagt før overgangsvinduet lukker 31. august.

– Jeg har fulgt ham lenge, ikke minst da jeg jobbet med yngre spillere i VIF. Han er dyktig til å posisjonere seg innenfor 16-meteren. Kommer han i høst vil han konkurrere om plass på laget med en gang, sier Petter Myhre i Dagsavisen.

– Skeid har uttalt at de ikke ønsker å selge ham nå, men vi utelukker ikke at ting vil skje mens overgangsvinduet er åpent, sier Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu samme sted. VPNs dagbok tviler, for Skeid sliter voldsomt for tiden. På den annen side så løser penger mange problemer.

– Vi jobber også med å forsterke laget, og det sier seg selv at det blir ulogisk å kvitte seg med en så viktig spiller. Men dette avhenger hva vi får inn, svarer Skeids sportslige leder, Terje Martinsen til Dagsavisen.
Som videre forteller at han ikke har mottatt noe bud fra Vålerenga.

Ikke så ille?

Det blåser om ørene på både den ene og andre i Vålerenga om dagen. Noen av våre lesere synes det blåser vel hardt i retning Petter Myhre og ber oss balansere med følgende klippet fra, av alle steder, Stabæk-support:

Myhre tok over som vikar da Rekdal trakk seg på sensommeren i fjor. Siden den gang har han ledet laget i 23 seriekamper (10 seire, 6 uavgjorte og 7 tap), 7 Royal Leauge kamper (4 seire, 2 uavgjorte 1 tap (mot Helsingborg i kvartfinalen)) La Manga Cup vinteren 07 (turneringsvinner), 4 kamper (3 seire og 1 tap) 7 treningskamper (4Seire og 3 uavgjorte) og 3 strake seire i NM. Hvilket gir Myre følgende resultater med VIF (med forbehold om at NIFS statistikker er korrekte) 44 kamper, 24 seire, 11 uavgjorte og 9 tap. Han har altså tatt 83 av 132 mulige «poeng» en uttelling på ca 63%. Over en hel Eliteserie ville en slik uttelling gitt 49 poeng… Vi stiller spørsmålet igjen, har Petter Myrhe gjort det så ille som VIF trener?

– Laget trenger tross alt støtte, ikke enda mer syting, skrives det i e-posten.

Dette argumentet virker umiddelbart forlokkende, eller gjør det det?

For det første: Anta nå at Petter Myhre og Vålerenga taper cup-kampen i kveld og resten av kampene i serien, til sammen 13 kamper. Da vil Myhres resultater i følge regnestykket over være 57 kamper, 24 seire, 11 uavgjorte og 22 tap. Han ville altså tatt 83 av 171 mulige poeng, en uttelling på 49%. Over en hel Eliteserie ville en slik uttelling gitt 38 poeng – ikke gull, men ikke så verst heller…. Problemet er bare at i virkelighetens verden så hadde Vålerenga stått igjen med cup-tap for Nybergsund og 14 poeng i serien, årtusenets klareste nedrykk med andre ord. Det finnes som kjent tre typer løgn: løgn, forbanna løgn, og statistikk. Stabæk support skal tilgis, de har antagelig ikke sett kampene Vålerenga har spilt, for der kommer det klart og tydelig fram at laget spiller gudsjammerlig uinspirert fotball for tiden.

Og forøvrig, den man elsker tukter man. Vi hadde ikke giddet sitte her og syte dersom vi ikke synes det var helt tydelig at det laget og trener trenger er en god filleristing: Våkn opp gutter, dere kan så uendelig mye bedre.

Kamp mot Nybergsund

Det er cupkamp i kveld, av den typen denne skribenten hater over alt på jord, hvor alt annet en kalasseier er skaldale. Derfor kan Nybergsunds Håvard Storbæk koste på seg å glede seg til kampen

– Når vi kan slå ut regjerende cupmester (Fredrikstad) borte, kan vi selvsagt også ta Vålerenga hjemme, sier Storbæk i Dagsavisen.

Han har jo ingenting å tape.

Vi satser allikevel på en komfortabel 2-0 seier der flere av ungguttene får prøve seg. Hva annet kan vi si?

Billetter Nybergsund, billetter Stabæk

Det er fortsatt fullt mulig å ordne seg billetter til både bortekampene mot Nybergsund og mot Stabæk. Sjappa selger svingbilletter til Stabækkampen, og ikke minst billetter til cup kampen mot Nybergsund. Grunnen til at Stabækbilletter selges i Sjappa er at Stabæk for første gang har lagt begrensninger på hvor mange det er lov å ha i svingen, 1500. Skulle det bli noen billetter til overs på kampdagen så vil de selges i Sjappeboden utenfor svingen på Nadderud

Legg igjen en kommentar