Dagboka tirsdag 24. juli 2007

Vålerenga hentet opp Tromsøs tomålsedelse i går. Hvorfor er vi ikke glade for det? 2-2 2-2 mot Tromsø hjemme, og 11. plass etter 14. serieomganger. Kunne det vært verre? Vel, ja, det må innrømmes at Vålerenga faktisk hadde intatt (om det er riktig ordet) kvalikplassen med tap i går. Det hadde vært verre. Men uansett … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. juli 2007»

Vålerenga hentet opp Tromsøs tomålsedelse i går. Hvorfor er vi ikke glade for det?

2-2

2-2 mot Tromsø hjemme, og 11. plass etter 14. serieomganger. Kunne det vært verre? Vel, ja, det må innrømmes at Vålerenga faktisk hadde intatt (om det er riktig ordet) kvalikplassen med tap i går. Det hadde vært verre. Men uansett så er det ikke overraskende at alle avisene har mulig treneravgang som hovedoppslag om kampen. Man er tydeligvis lei av å spørre Aalbu om dette for nå er det spillerene som må svare om Myhre har tillit. Jeg skulle likt å se den spilleren som svarte «nei» offentlig og Dereks svar er vel typisk i så måte:

– Vi har full tillit til Petter som trener. Det er kalr at det blir snakket om dette blant spillerene, men vi har gitt vår støtte til Petter. Ikke gjennom noe møte, men mer ved at vi har gitt ham et klapp på skulderen eller slengt en kommentar, sier han i Aftenposten.

Mer interessante er kanskje Freddy dos Santos og Jørgen Jallands kommentarer. Freddy først:

– Petter gjør en god jobb. Det sier seg selv at pressen begynner å spekulere rundt treneren når vi ikke presterer. Hadde tabellsituasjonen vært snudd på hodet, hadde det ikke vært noen som hadde sagt noe. Det er god stemning i laget, i Aftenposten.

Jøss. Dette fra mannen som regnes som Vålerengaspillerenes intellektuelle alibi. Dersom det hadde vært sol hele sommeren er det ingen som hadde sagt noe om dårlig vær. Og dersom alle hadde vært rike som Krøsus så er det heller ikke vært noen som klaget på dårlig råd. Men god stemning i laget, det er det heldigvis. Eller? Over til Jørgen:

– Det virker ikke som om alle spillerene er interessert i å vinne kampen. Det var ingen god stemning i garderoben etter kampen.

Wow! Her er vi kanskje ved sakens kjerne. De første 40 minuttene er noe av det verste jeg har sett av Vålerenga på hjemmebane noensinne. Ikke fordi det så så dårlig ut teknisk, og pasningene til Vålerenga satt minst like bra eller dårlig som Tromsøs, men det var overhodet ingen driv eller plan over angrepetspillet. Vi trodde det var nettopp angrepsplan som skulle være Myhres forse framfor Rekdal. Og manglende driv tar vi som et tegn på at spillerene faktisk ikke har tro på hverken seg selv eller laget de spiller for, holdningen minnet faktisk mye om cupkampen mot Fredrikstad i fjor da spillergruppen essensielt ga Rekdal avskjed på grått papir. Si hva du vil om klapp på skulderen, men spillere viser tillit til treneren først og fremst gjennom å vise vinnervilje på banen. Og det viste ikke Vålerengaspillerene i går.

Det var først da Vålerenga fikk en heldig corner mot slutten av 1. omgang med påfølgende scoring at man begynte å gidde å spille fotball. En tok seg i synes synd på Dan Thomassen, hva i all verdens elendighet er det han har rotet seg opp i ved å komme til Vålerenga? Og mens jeremiaden er i gang. Hvorfor i all verden starter ikke Rune Lange?? Han åpnet forsvaret opp til flere ganger med den ene pene flikken etter den andre. Hadde Jan Derek vært i form hadde Vålerenga scoret både ett og to mål til. Vi kan ikke fatte å begripe hvorfor Vålerengas eneste fullblodsspiss må starte på benken.

Tromsøledelsen så i hvert fall tydelig hans kvalifikasjoner, og kom med klare lokkemeldinger etter kampen. Så langt svarer Rune Lange høflig nei.

– Så lenge det er uaktuelt, spiller det ingen rolle. Jeg har sagt fra at jeg ikke har lyst til å flytte på meg. Jeg har lyst til å være i VIF, og snu dette.

– Hvordan gjør man det?

– Ved å score flere mål enn man slipper inn.

Sier han i VG på nett. Mens en er i gang kan vi jo ta med et sitat til fra Tromsøhold

– Jeg er litt overrasket over at de ikke var mer aggresive og angrepsvillige, sier Steinar Nilsen i Aftenposten.

Og for å avslutte kampen: både NRK-sporten og nevnte Aftenposten gjør et poeng av at John Fredriksen var på kampen i går. Kanksje han kan spe på med litt gryn til spillerkjøp? Gjerne det, men ærlig talt så er det vel ikke der skoen trykker. Vålerengastallen har vist i år at den kan vinne kamper, mot de antatt beste lagene i Norge, ikke ved å overprestere men ved å spille opp mot normal styrke. Da er ikke problemet «manglende spiss», men noe helt annet. Jeg gjentar ordene fra Jørgen Jalland

– Det virker ikke som om alle spillerene er interessert i å vinne kampen.

Litt kosestoff

OK, nok klaging i denne omgang. Hva med denne gladnyheten?

For første gang i historien har VIF vunnet en europacupkamp i Øst-Europa etter ordinær tid. VIF vant også i Krakow, Polen mot Wisla i 2003 (4-3) men det var etter ekstraomganger (0-0) og straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvem som skulle avansere. 1-0 over Tallin var VIFs 8 seier i e-cup-sammenheng av 41 kamper (inkl. intertoto som var kval. til e-cup). Og det var bare Vålerengas tredje seier på bortebane.

Føler du deg bedre nå? En til:

Jan Derek Sørensen kommer antaglig til å forlenge kontrakten.

– Jan-Erik Aalbu og jeg har snakket sammen. Jeg håper og tror at vi blir enige, sier han i Aftenposten.

Og så, med litt bedre humør inne, legger vi til at vi trekker tilbake mange av de stygge tankene vi har hatt om Jørgen Jalland i det siste samtidig som vi syntes Morten Berre var Vålerengas beste i går; han ser ut som om han faktisk har lyst å vinne kamper

Legg igjen en kommentar