Helgedagboka søndag 22. juli 2007

Det er søndag. Våkna til fuglekvitter og 32 varmegrader. Sola skinner, jeg er brunere en folka som bor her nede. Magan er fin. Men jeg har et sug. Kall det galskap, kall det hva du vil – jeg savner deg Vålerenga. I morra er det kamp, og jeg er tusenvis av kilometer fra Ullevål. Brune … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 22. juli 2007»

Det er søndag. Våkna til fuglekvitter og 32 varmegrader. Sola skinner, jeg er brunere en folka som bor her nede. Magan er fin. Men jeg har et sug. Kall det galskap, kall det hva du vil – jeg savner deg Vålerenga. I morra er det kamp, og jeg er tusenvis av kilometer fra Ullevål.

Brune nordlendinger på besøk
Hørt på stranda i Tyrkia:

– Æ har nettop snakka med han Leif på Senja.
– Ka sa han?
– Han sa at no fikk det faen vær nok sol. No sku han honen tute mæ flytte sørpå slik at han kunne få litt skikkelig skitvær!
I kor: HØHØHØHØHØHØ!

Jaja. Viddet når nye høyder der oppe i sollandet. Men som den gode gamle dikter (og Vål’engasupporter) Henrik Ibsen så ofte hevdet så står hovmodet alltid for fall.

Tromsø kommer nedover med en tropp som mangler en nøkkelspiller. Ole Martin Årst. Men Tromsø ligger ikke på latsida. De vurderer tidligere Molde og Vålerengaspiller Bernt Hulsker som erstatter. Jøss? Bernt Hulsker? Hørt om han på Valle? HVORFOR gikk han til AIK? Har det noe med selvgode trenere, lite spilletid og det faktum at mannen hadde farten og målteften som alle i laget synes å være blotta for? Passet han ikke inn i spillestilen din Kjetil?

Vi lar det ligge. Det er kamp for alle penga i morgen. Et tap betyr at hele gjengen med migbolter, suppehuer og sjølgode rævdiltere kan ta baggene sine og pakke for godt.

For å sitere fra Pulp Fiction:

– So pretty please with sugar on top: La oss sende Tromsø hjem som nysløyd torsk uten føling i fjæra.

Fra Skåne til Vålerenga
Så er det altså Stuart Baxter som er tilbudt jobben som trener i Vålerenga. Ifølge VG. Hvor har det det fra? Vi sakser fra VG:

– Det har ikke vært kontakt mellom meg og Vålerenga. Og det er det jeg kan si. Alt annet vil bare skape spekulasjoner, sier Baxter.

Men flere kilder bekrefter at det er nettopp Baxter som tar over for hardt pressede Petter Myhre i nær fremtid. De økonomiske betingelsene skal allerede være i boks. Det som gjenstår er enighet med Helsingborg om en frikjøpsavtale.

– Jeg vet ikke hvor dette stammer fra. Men sånn er det i fotballen. Det er mye spekulasjoner. Men Vålerenga er jo en fin klubb, sier Stuart Baxter.

Hemmelige samtaler? Hvem snakker med hvem? Hvilken agenda er det som settes i klubben? Hvem er ansvarlig?

Hvis du leser dette, du som snakker med alle som tydeligvis vet mer enn det vi får vite? Vi kommer til å kreve ditt hode på et fat.

Jøss!
Vi har fått litt info fra Vålerengas eget statistikkorakel. Jarle Teigøy melder:

For første gang i historien har VIF vunnet en europacupkamp i Øst-Europa etter ordinær tid.

VIF vant også i Krakow,Polen mot Wisla i 2003 (4-3) men det var etter ekstraomganger (0-0) og straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvem som skulle avansere.

1-0 over Tallin var VIFs 8 seier i e-cup-sammenheng av 41 kamper (inkl. intertoto som var kval. til e-cup). Og det var bare Vålerengas tredje seier på bortebane.

For å sitere Mr. Godfoten himself: There is hope in the hanging snore…

Vålerenga i dag
Det fins et lite drømmested et shangri-la for meg.
Dit lengter jeg dit strever jeg.
Jeg glemmer aldri deg.
Vål’enga.

Ferie i syden er fett – men det er litt kjipt også….

Legg igjen en kommentar