Stadionsaken, partiene og næringseiendom

Stadionsaken er i fremgang virker det som. Men en stor del av saken dreier seg om finansieringen av stadion. I det ligger det en del spørsmål om tomta kan utnyttes for å skaffe noen inntekter også. Planene er ikke lagt fram for politikerne, men VPN tok en runde blant de partiene som har vist seg … Fortsett å lese «Stadionsaken, partiene og næringseiendom»

Stadionsaken er i fremgang virker det som. Men en stor del av saken dreier seg om finansieringen av stadion. I det ligger det en del spørsmål om tomta kan utnyttes for å skaffe noen inntekter også. Planene er ikke lagt fram for politikerne, men VPN tok en runde blant de partiene som har vist seg mer eller mindre positive til stadion så langt, for å høre hva de kunne fortelle nå.

– Vi ønsker oss et fotballstadion, ikke et kjøpesenter, konstaterer SVs Knut Even Lindsjørn. – Samtidig skjønner vi at noe næring kan være nødvendig for å finansiere bygging og at klubben selvsagt trenger arealer. Ideer om å kombinere bygging av stadion med badeland etc. er spennende, sier leder av SVs bystyregruppe.

På den andre siden av det politiske spekteret var FrP blant de siste som kom ut med positive holdninger til Vålerengas stadionplan.

– Det er for tidlig å si noe om dette spørsmålet nå, sier Svenn E. Kristiansen fra FrP til VPN. – VIF må komme med planene sine, så skal vi ta stilling til dem. Men normalt sett er FrP svært liberale på dette området. Selv har jeg en liten drøm om at det blir et fotballgymnasium i forbindelse med den nye stadion, ler varaordføreren.

Vel, akkurat den drømmen kan gå i oppfyllelse. Senest onsdag offentliggjorde Vålerenga og Wang til ABC Nyheter sine planer om en idrettsungdomsskole på Valle. Fotball blir naturlig nok en del av den skolen.

– Det viktigste for Arbeiderpartiet er at det blir noe av, sier ordførerkandidat Nina Bachke. – Sist vi gjorde et vedtak om dette var i september 2006, hvor partistyret sa at vi ønsket en fotball- og skøytestadion på Valle. Da ble det også sagt at vi ønske å gå inn for at tomta skulle selges for 1 krone. Vi har enda ikke vurdert hva et nytt stadionanlegg skal inneholde, men vi er ikke negative til næringseiendom. Det kan gjøre Valle mer attraktivt og hindre at det blir liggende dødt utenom kampdagene.

– Arbeiderpartiet fulgte opp dette i budsjettet i fjor hvor vi foreslo at byrådet skulle legge frem planer og sette i gang med reguleringsarbeid for å bygge et nytt fotballstadion for Vålerenga, forteller Bachke videre til VPN. – Samtidig mente vi det var nødvendig å regulere en skøytebane på nabotomta. Vi foreslo dette sammen med SV, men fikk ikke flertall for det. I stedet gikk Høyre, FrP, Venstre og KrF inn for å ”avklare de reguleringsmessige og finansieringsmessige mulighetene knyttet til planene om etablering av et nytt fotballstadion på Valle”. Det er mye vagere og ikke så forpliktende som vårt forslag ville ha vært.
Dessverre har vi ikke flertall i dagens bystyre, men vi har stadig tatt opp saken med byråden og lagt press på at det skal skje noe. Likevel går det altfor sakte. Får vi byrådsmakten etter valget er dette en av de første sakene vi vil ta tak i, så vi kan få et fotballstadion som Vålerenga fortjener, avslutter Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Legg igjen en kommentar