Dagboka mandag 11. juni 2007

The heat is on. And the spirit is dead. Bokstavlig talt. Vålerenga – Odd Grenland Her skulle det egentlig stått et avsnittet der vi jublet over 3 poeng. Poeng som skulle være anskaffet i en slags poetisk rettferdighet der vi mintes kampen mot FFK der Vålerenga herjet og allikevel tapte kampen, kontra denne kampen mot … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. juni 2007»

The heat is on. And the spirit is dead. Bokstavlig talt.

Vålerenga – Odd Grenland
Her skulle det egentlig stått et avsnittet der vi jublet over 3 poeng. Poeng som skulle være anskaffet i en slags poetisk rettferdighet der vi mintes kampen mot FFK der Vålerenga herjet og allikevel tapte kampen, kontra denne kampen mot Odd der vi var småslappe og ikke spesielt imponerende, men allikevel dro inn tre lekre, feite poeng.

I stedet blir det to nye poeng tapt fire minutter ut i overtid. Og da gremmes vi også over straffen som Grindheim svir. Hvorfor tar han straffer forresten?
Uansett: Bånnlaget Odd var virkelig ikke bra, men selv med ti mann på banen klarer de å klore seg til et poeng. Kanskje var det virkelig varmt, og kanskje var det mesteparten av grunnen til at Vålerenga også så ut til å være på krabbegir gjennom store deler av kampen. Men det var vel likt for gjestene fra den sjarmerende og sjelfulle bygda. De tålte det jo bedre – til slutt.

Kanskje kan man legge noe av skylda på hei og hå med for mange på landslagene og for dårlige treninger som resultat. Eller kanskje ikke.

Man får vann på den mølla som genererer kraft til utsagnene: Hvem tror de egentlig de er? Og hvor lite tror de at de trenger å gjøre for å vinne kamper?
Aalbu sier på de offisielle sidene at noen varsellamper burde begynne å blinke for noen nå. Godt sagt.

Med fire kamper igjen til det er tre ukers sommerpause bør noen og enhver se seg i speilet og spørre om man ikke burde være litt flau over innsatsen man legger ned for stifta-logoen. Eller kanskje det ikke er den man egentlig spiller for?

Fra statistikken:
Og fra Jarle Teigøy:

– Historisk dårlig kamputvikling:
For aller første gang i Vålerengahistorien skjer følgende to ganger i obligatorisk kamp i samme sesong: VIF leder, motstander får utvist en spiller, og VIF taper eller mister poeng. Det har i år skjedd i kvartfinalen i Royal League mot Helsingfors (1-2) og mot Odd (1-1).

– Historisk landslagsuttak:
Det har aldri tidligere skjedd at Vålerenga har ligget så dårlig plassert på tabellen og fått uttatt fire spillere til det norske landslaget. (Forøvrig i tillegg fem med Arason for Island).

Det morsomme avsnittet
Her skulle vi harselere litt med morsomme reklamer og sånn på Ullevaal. Men vi lar det være.

Du skjønner, det er så varmt, og da tror jeg ikke helt jeg orker. Og siden det ikke kreves av meg gidder jeg heller ikke. Jeg er nemlig ikke motivert nå.

Vålerenga i dag
Forhåpentligvis bedre enn i går. (søndag).

Og Kristiansund – Vålerenga 2 kl.18 på bortebane, om vi ikke tar helt feil

Legg igjen en kommentar