– En god dialog med Høyre

Vålerenga Fotball møtte fredag byrådsleder Erling Lae (H) og Bård Folke Fredriksen, gruppeleder i Oslo Høyre. Odd Skarheim forteller oss åssen det gikk. Hva kom ut av dette møtet? – Vel, det viktigste var bekreftelsen på at Høyre faktisk ikke har tatt noen konkret beslutning i forhold til stadion på Valle. Vi opplever dem som … Fortsett å lese «– En god dialog med Høyre»

Vålerenga Fotball møtte fredag byrådsleder Erling Lae (H) og Bård Folke Fredriksen, gruppeleder i Oslo Høyre. Odd Skarheim forteller oss åssen det gikk.

Hva kom ut av dette møtet?

– Vel, det viktigste var bekreftelsen på at Høyre faktisk ikke har tatt noen konkret beslutning i forhold til stadion på Valle. Vi opplever dem som positive, faktisk. Videre handler det for Vålerenga mest om en økonomi som er levedyktig og det er dette vi må snakke mer om. Slik at vi kan presentere våre planer og slik at de har noe mer konkret å forholde seg til. Det sa de sa villig til, og Vålerenga skal møte hele byrådet på slutten av måneden. (For de av leserne som ikke er drillet i Oslos parlamentariske struktur så tilsvarer byrådet «regjeringen» i Oslo. VPN anm.)

Skjer det noe i Oslos byråkrati da?

– Planskisseprosessen er igang, og E-BY (Eiendoms- og byfornyelsesetaten) har fått oppdraget. De avholder møter med veivesenet for å se på avkjøringen fra motorveien, samt at de er i dialog med Plan og Bygningsetaten. Vålerenga er også med i disse møtene. Nå er det annenhver uke man har møter fast fram til den endelige rapporten leveres i november. Planskisseprosessen er en del av det man kaller for omreguleringen. Så selv om det ikke er gitt noe klarsignal til bygging av stadion er dette en del av jobben som må gjøres, og ved at denne prosessen er igang allerede sparer man endel tid. Området er ikke omregulert i november, men dette er en del av det som må gjøres fremover.

En prosess som er igang, men ikke er klar. Hva nå?

– Det er lite som er klart ennå. Og det viktigste av alt er hva man får bygge på tomta, og det har jo partiene ikke vært klare på ennå. Hvilket ikke er så rart, de må jo få presentert hva det er vi planlegger og ønsker. Men ting går fremover, og møtet var viktig for å komme i en positiv dialog, hvilket jeg føler vi hadde, sier styreleder Skarheim til VPN.

Legg igjen en kommentar