PinseDagboka mandag 28. mai 2007

Dagboka på pinsemandagen er klar. Janusansiktet er hovedtemaet. Det er mandag og regnet høljer ned. Det er en ny dag hvor jeg skjenker Vålerenga noen tanker, og nå, to dager etter tapet i Fredrikstad, har jeg kommet fram til at jeg går rundt med et Janusansikt. Jeg har et smilende og et surt ansikt. Jeg … Fortsett å lese «PinseDagboka mandag 28. mai 2007»

Dagboka på pinsemandagen er klar. Janusansiktet er hovedtemaet.

Det er mandag og regnet høljer ned. Det er en ny dag hvor jeg skjenker Vålerenga noen tanker, og nå, to dager etter tapet i Fredrikstad, har jeg kommet fram til at jeg går rundt med et Janusansikt.

Jeg har et smilende og et surt ansikt. Jeg smiler, for når jeg tenker på lørdagens kamp var det tross alt veldig mye positivt ved den. Og klisjeen, som Petter Myhre også har brukt i år, at jeg hadde vært mer bekymret dersom vi ikke hadde skapt sjansene, har på merkelig vis livets rett.

Skal være som Ajax
Samtidig har jeg all grunn til å være sur – åtte poeng på like mange kamper skjønner alle ikke er bra nok. Vi svikter jo totalt foran motstanderens mål. I tillegg er jeg litt sur fordi vi ikke satser mer på unggutta.

– Ja, vi ønsker å identifisere oss med Ajax og andre store klubber som jobber for å få frem unge talenter og som skaper gode fotballspillere, sa Harald Aabrekk, spillerutvikler og assistenttrener i Vålerenga, til VG i januar.

Vel, vi er i alle fall et godt stykke unna den ambisjonen, og det er flere andre klubber i Norge som tør å satse mer enn oss på de unge. Samtidig mener jeg at unggutta må være tålmodige, de kan ikke prate seg til en plass på laget eller true med å skifte klubb. Den slags typer trenger vi ikke i klubben.

Handle nye spillere
TV2 har ringt samtlige klubber i Eliteserien og spurt om de kommer til å handle når overgangsvinduet åpner igjen 1. juli. Det viser seg at bare Sandefjord er fornøyd med stallen sin, resten av klubbene har planer om å handle. Vålerenga skal visstnok ha to nye spillere i sommer – uten at jeg klarer å skape særlig engasjement rundt problemstillingen.

Slik markedet er etter TV-avtalen må man jo ut med millioner av kroner for halvgode spillere, så jeg ser ikke helt løsningen/redningen i å handle.

Neste kamp
Neste kamp er altså mot Odd 10. juni. Det skal i utgangspunktet være tre greie poeng hjemme, samtidig vet vi at Odd kommer til å legge seg like mye i forsvar, om ikke mer, som det Strømsgodset gjorde på Ullevaal.

Husker du serieåpningen i fjor? 0-0 mot Odd i en forferdelig fotballkamp, terningkast 1 og 1-1 i målsjanser, hvis vi er snille med lagene. Det var på den tiden Rekdal styrte skuta, all ære til han for hva han fikk til i klubben, men angrepsfotball og offensiv samhandling, det er og blir fremmedord for han.

Petter har skapt et offensivt løft i Vålerenga, vi tør å spille oss fremover med autoritet. Men det hører med til historien at etter åtte serierunder i fjor hadde vi akkurat som i år: To seire, to uavgjort og fire tap – og 6-9 i målforskjell. Da ledet Lillestrøm serien med 20 poeng etter åtte runder. Og vi havnet som kjent a poeng med dem og knep bronsemedaljene på bedre målforskjell.

Levanger
Rekruttlaget spiller klokken 1730 i ettermiddag 2. divisjonskamp på bortebane mot Levanger. Levanger ligger sist på tabellen og har ikke holdt nullen siden 5. august i fjor, det betyr 16 kamper på rad med baklengsmål. På de fem siste kampene er det blitt 19 baklengs, skriver Trønder-Avisa.

På den ene side tyder det på lett match, men vær klar over at Levanger, som med unntak av i fjor, år etter år har hevdet seg veldig bra i 2. divisjon. Det kan bety en åpen kamp i ettermiddag på Moan Gress.

Fotballskole
Inntil videre velger jeg å nyte innsatsen til dattera mi på snart seks år. Da Skeids fotballskole hadde trening sist gang ble økten avsluttet med å dele alle i to lag og spill på to mål. Kampen endte 4-4 og dattera mi scoret fire ganger.

Aj, aj, aj for en stolt far. Og vit bare at sønnen min på snart fire har et mye bedre tilslag på ballen enn storesøster, han kommer til å bli stjerne i Skeid. Det vil si, han blir oppdaget i Skeid og stjerne i Vålerenga.

Hvilket minner meg om fristen for å melde på spillere til Vålerengas fotballskole på Valle. Skolen starter på onsdag og påmeldingsfristen går ut i dag. Barn født mellom 1999 og 2002 er hjertelig velkommen.

Legg igjen en kommentar