Helgedagboka søndag 20. mai 2007

Vålerenga er på vei til Toten. Det er cupkamp i norsk stil idag. Smålag legger huet på blokka, storlaga stiller opp. En festdag for folk og fe på landet. VPN anbefaler alle som ikke har vært med på dette om å sette seg i bilen og kjøre opp for å få med seg det som … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 20. mai 2007»

Vålerenga er på vei til Toten. Det er cupkamp i norsk stil idag. Smålag legger huet på blokka, storlaga stiller opp. En festdag for folk og fe på landet. VPN anbefaler alle som ikke har vært med på dette om å sette seg i bilen og kjøre opp for å få med seg det som garantert blir en morsom dag på Toten. Vi tar også med et avsnitt om Høyre. Og så bøyer vi oss i respekt for en gammel kjenning.

Om å ville seg selv vondt – kapittel 1
Tja, hva kan man si til følgende scenario: Det kommer et lag som spiller fotball i Tippeligaen på besøk. Flere av spillerne er fast inventar på landslaget. En del av dem er sågar gode spillere. Det lokale laget somn stort sett består av unge gutter som drømmer om å spille på storlaga i bygda, dette lokale laget stiller opp i en turnering som skal kåre norgesmesteren i fotball. Og dette laget møter da St. Hallvards Menn.

Det pleier å ende i kalassifre. I fjor spilte Toten mot XXX og tapte 10-0. I år så håper de å unngå tosifra. Klubbens leder er i alle fall storfornøyd med besøket fra Oslo Øst. De forventer å tjene et sekssifra beløp på slaget på arenaen denne ettermiddagen.

Det er noe særnorsk dette opplegget her. Som alt annet. En slags 17. mai for fotballen. Og det må jo være morsomt å møte de store gutta for Totens lokale helter. Og kanskje det er en eller annen forsmådd bondesønn som har tapt dama si til coole barer og utesteder på GrünerFØKKA, som ser en mulighet til å «kjekse» en bygutt og byløve. Se opp Freddy, Christian, Morten eller dere andre som henger på Cåsmo. Det er som regel krutt i sinte bondestøvler.

Vi regner med at Vålerenga stiller med et godt lag. Bolthof får vel vokte buret. Vålerenga vinner 7-1. Målet til Toten er en perle fra 30 meter. Aalbu tilbyr det unge talentet kontrakt på stedet. Han reiser inn til byen og fester med gutta til langt på natt.

Om å ville seg selv vondt – kapittel 2
Stadionsaken. NRK har snakket med Høyrepolitiker Bård Folke Fredriksen. Han sier blankt nei til å selge Velodromtomta på Valle for 1 krone til Vålerenga:

– Nei, verken til Vålerenga eller noe annet toppserielag er Høyre villige til å gi bort kommunal tomt, noe det vil være hvis man selger for én krone. Det vil redusere kommunens mulighet til å bruke tomteverdien til for eksempel å rehabilitere skoler eller bygge sykehjem, sier Folke Fredriksen.

– Vålerenga sier de vil gi noe tilbake til byen, ved å åpne stadion for idrettslag og skoler, er ikke det bra?

– Jo, fotball, idrett og frivillig arbeid gir mye tilbake til byen, men det begrunner ikke at man skal gi bort store kommunale verdier til toppfotball, som nå er blitt en ganske kommersiell idrett, sier Folke Fredriksen.

Her kunne vi skrevet masse. Vi kunne nevnt at Vålerenga var villige til å betale markedspris for tomta på Sørenga. Vi kunne ha lagt inn noen ord om hvordan man har håndtert våre ønsker tilknyttet Bislett, og vi kunne ha sagt en masse om at dette er en sak som kan endre forutsetningene for å gå til valgurna en gang utpå høsten. Det er mange i Vålerenga som holder til på høyresida i norsk politikk. Det er stuereint og det er noe man må respektere. Det er mange på venstresida også for den sakens skyld. Vålerenga er et snitt av Oslos befolkning – på godt og vondt.

VPN spør rett og slett hva Folke Fredriksen kunne tenke seg for tomta som ligger klint inntill Ringveien. Vi spør hva kjøpesummen for tomta som ligger under Vallhall var. Og det er fristende å spørre hvilke skoler man ønsker å rehabilitere, og hvilke sykehjem man skal pusse opp.

Om å ville seg selv vondt – kapittel 3
Det var ingen som skjønte hvorfor Rekdal dro til Lierse. Etter gårsdagens kamp skjønner vi at den mannen liker å sparke nedenfra og opp. Det var vel derfor han dro da vi stod på toppen og måtte forsvare seriegullet. VPN gratulterer Rekdal med kvalikplassen. Berger Lierse plassen blir det vel satt opp ei statute av mannen der nede. Det er greit det Kjetil. Bra jobba.

Ellers…
Kom døkk te Toten!

Legg igjen en kommentar