Inneklemtdagboka fredag 18. mai 2007

En inneklemt fredag på VPN. Vi går fortsatt og nynner på Rune Lange sangen, og vi har sett målet i reprise så mange ganger at vi nesten har fått kink i nakken. Vi gir også litt kudos til Kjetil Wæhler og ser framover mot neste kamp. Og hei! Det er jo i morra… 17. mai … Fortsett å lese «Inneklemtdagboka fredag 18. mai 2007»

En inneklemt fredag på VPN. Vi går fortsatt og nynner på Rune Lange sangen, og vi har sett målet i reprise så mange ganger at vi nesten har fått kink i nakken. Vi gir også litt kudos til Kjetil Wæhler og ser framover mot neste kamp. Og hei! Det er jo i morra…

17. mai
Jeg siterer min bror fra gårsdagens 17.maifrokost:

– Det er utrolig hva Vålerengas prestasjoner har å si på humøret mitt. Her sitter jeg dagen derpå, med et kuppelhue på størrelse med begge puppa til Lene Alexandra. Klokka er ti og jeg har vært oppe siden halvåtte. Og jeg smiler!

Ja, han kan få sagt det han broren min.

Poenget er vel at en livet smaker mye bedre når det går bra med Vålerenga. Det kiler litt ekstra deilig i magen/tissen (stryk det som ikke passer) når vi er på vei oppover. Det var jo sånn det var å være Engasupporter i mange år – det er kun i løpet av de siste 3 åra at vi har vært i den berømte «flytsonen». Så oppturen på 16. mai var av den gode gamle klassiske sorten.

Men ikke for å ta fra folk smil og glede. Vi ligger på 11. plass. Vi har 8 poeng på 7 kamper – skal vi ha noe å smile over fram mot sommeren må vi holde oss i denne berømte flytsonen, og det må vi gjøre lenge.

Toten
Ja, det er kamp der oppe i overimorra. Vi skal møte et lag fra hjemtraktene til Tom Henning Hovi.

På Wikipedia fant vi følgende om Toten:

Toten er et landskap i Oppland fylke, Norge, som består av kommunene Østre og Vestre Toten med henholdsvis 14 657 og 12 597 innbyggere. Kommunene har areal på 561 og 249 km², til sammen 810 km². Administrasjonssenteret i Vestre Toten er Raufoss, og i Østre Toten Lena.

Navnets opphav er satt i sammenheng med det norrøne Þótn som angivelig betyr «noe man liker».Toten har tradisjonelt vært et av Norges største jordbruksområder, og industriparken på Raufoss er et av de største industrisentra i innlandet.

Dialekten på Toten tilhører opplandsmål (dialektene på Toten, Hadeland, i Land, Solør, Odalen og Hedmark), og avviker fra de offisielle skriftspråkene på mange punkter. Blant annet har Toten-dialekten bevart dativ som egen kasus opp til nyere tid, og samsvarsbøyning i adjektiv og perfektum partisipp, som finnes i nynorsk, men ikke bokmål, hvor dette ble oppgitt i 1907. Et eksempel: «Totninger er navnet på innbyggera i dom to Totenkommuna Vestre Toten og Østre Toten. Generelt for totninger er at dom talar totning. Ellers er det sagt at det tæk tid å vara totning.»

Fra klubbens sider sakser vi følgende fra saken om kampen:

Forbundsstyret i NFF har valgt å legge første runde i NM menn til en helg. – Det borger for fotballfest i mange lokalsamfunn, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

– Breddeklubbene består i all hovedsak av frivillige som gjør en kjempeinnsats. Når vi nå for første gang legger første runde til en helg, får klubbene helt andre muligheter til å lage en flott ramme rundt kampene. Sammen skal vi lage en fotballfest for publikum der mindre klubber får målt krefter med de største. Det er jo nettopp det som skaper det store engasjementet rundt cupen i Norge, sier Sondre Kåfjord.

Jepp, og bønda får et par timer med underholdning fra Klanen og forhåpentligvis Vålerengas fotballspillere.Så da er det vel bare å trekke drakta over huet, fyre opp hjemmebrentapparatet, sette på ei skive med gode gamle Vålerengaslagere og fyre seg opp tæl fæst på lændet…

Kjetil Wæhler
Spilte med stoisk ro mot Sandefjord. Ikke dårlig med tanke på det som skjedde med familien Wæhler to dager tidligere:

Da ble nemlig Kjetil pappa for andre gang. Ei jente ble det denne gangen (Hun skal visstnok hete Wilma).

VPN gratulerer familien Wæhler og håper at dette gir ekstra tenning foran kampen på søndag.

Fredag
Quiz på Bohemen i dag. Stille og rolig i byen – i alle fall på vestkanten. De fleste der borte er jo på hytten på Tjøme. Vi derimot er hjemme, og vi synger:

«Rune, Rune Lange – Å-å-å-å-ååååå! Rune, Rune Lange – Å-å-å-å-ååååå!»

PS: Det kommer dagbok i løpet av helga også.

Legg igjen en kommentar