Start – Vålerenga 1-0

Start – VIF. På trynet. Her kan du lese vårt inntrykk av kampen Start – Vålerenga 1-0 (0-0) Tippeligaens 6. runde, Sør Arena 10.mai 2007, 10.888 tilskuere KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her KAMPINNTRYKK: Undertegnede stilte i dag på Kampen Pub for å nyte Vålerengas høvling av Start. Den grådige lille drittklubben, med alt annet … Fortsett å lese «Start – Vålerenga 1-0»

Start – VIF. På trynet. Her kan du lese vårt inntrykk av kampen

Start – Vålerenga 1-0 (0-0)
Tippeligaens 6. runde, Sør Arena 10.mai 2007, 10.888 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Undertegnede stilte i dag på Kampen Pub for å nyte Vålerengas høvling av Start. Den grådige lille drittklubben, med alt annet en tiltrekkende spillestil, spillere, trenere, støtteappart og alting. Sånn gikk det desverre ikke. Det mye omtalte jordet de har laget en stadion rundt hadde heldigvis ingenting og si for kamputfallet. Banen er jo uansett lik for begge lagene. Slikt gress innbyr ikke til finfotball, og det gjør ikke Vålerenga heller.

Forventingene til Vålerenga var på topp i dag. Vi kom med 2-1 mot Rosenborg og gutta burde være stinne av selvtillit. Desverre så Rosenborgkampen ut til å være et engangstilfelle, VIF ble løpt fullstendig i senk. Midtbanen hadde store problemer med Starts offensive løp, og det hele virka litt kylling. At vi tapte kampen med ett mål, er takket være banens bestemann Arni Gautur Arason og en god Kjetil Whæler. Samt en god del flaks.

Rune Lange hadde et positivt innhopp, og det er for oss utenforstående fullstending uforståelig at han ikke får starte kamper. På den banen trengte vi mest av alt en spiller som kunne slås på, det er ikke akkurat det du får i Jan Derek Sørensen, eller for den saks skyld Fredheim Holm. Vålerenga ble straks mer farlige når Lange kom på. Jeg teller en klar målsjanse til Vålerenga, og en håndfull til Start. Børulfsens skudd som går stang ut har vi rett og slett griseflaks på.

Vi ble også snytt for en klar straffe, men det hjelper egentlig ikke klage på dommeren, som etter min mening var alt annet enn god.

De fleste satte vel ølet, brusen eller pølsa kraftig i halsen når Arason tok en «rerun» av tabba mot RBK. Heldigvis for han, Vålerenga og alle supporterne spratt ballen utafor denne gangen. Jeg tror at Gjermund Østby skal ta en ekstra runde på tilbakespill med Arni fremover, ikke fordi han driter seg ut så ofte, men fordi det er en så voldsom påkjenning for oss supportere. Vær så snill og hold opp med det der, det er skummelt. Det og spille tilbake til keeper på en sånn bane er vel også noe man ikke forventer av profesjonelle fotballspillere…

Børs:

Arason 6 Banens beste
Jepsen 5
Wæhler 6
Muri 4
Storbæk 3
Berre 4
Grindheim 5
Jalland 3
Dos Santos 3
Sørensen 3
Fredheim Holm 4
Innbyttere:
Lange 5
Fellah 3
Roberts For kort tid

Det står for meg klart at Vålerenga har et problem offensivt. Det mangler mye før vi kan kalle oss en reell medaljekandidat, og etter denne runden er vi nede i sumpa igjen. Nå er iheller kke tabellposisjon det aller viktigste etter seks serierunder. Likevel er det på tide og sanke poeng. Vi har allerede avgitt mange «sikre» poeng, og det er ikke godt nok om man skal følge opp klubbens ambisjoner om topp fire. Alt annet enn seier mot Sandefjord vil bevise at klubben har gjort mye feil, det sportslige apparatet må derfor tenke seg godt om og se om de kan gjøre noe annerledes i tiden som kommer.

Legg igjen en kommentar