Dagboka, torsdag 26. april 2007

Drillo saksøker ikke, Fredriksen betaler ikke, Foss gleder seg ikke, (ikke oss heller), Aalbu frykter ikke (media), Roberts og Fellah feiler ikke, Strømnes spiller ikke (i Vålerenga) og Rekdal backer ikke (ned). Et svært nektende innsalg av torsdagens dagbok: Saksøker ingen Vi tar med i en innledende (den var fin, eh?) parantes at Drillo ifølge … Fortsett å lese «Dagboka, torsdag 26. april 2007»

Drillo saksøker ikke, Fredriksen betaler ikke, Foss gleder seg ikke, (ikke oss heller), Aalbu frykter ikke (media), Roberts og Fellah feiler ikke, Strømnes spiller ikke (i Vålerenga) og Rekdal backer ikke (ned). Et svært nektende innsalg av torsdagens dagbok:

Saksøker ingen
Vi tar med i en innledende (den var fin, eh?) parantes at Drillo ifølge TIPS ikke skal saksøke noen i kjølvann av det pirrende firkantdramaet mellom han, NFF, Expekt og Vålerenga. I stedet skal han på Rikets Røst i kveld. Det kan jo bli severdig, selv om ikke det heller leder til søksmål eller er like pirrende.

Ikke en krone fra Fredriksen
Det er over hele forsiden til Dagens Næringsliv. John Fredriksen vil ikke investere mer penger i Norge. ”Jeg kommer ikke til å investere en krone i Norge”, sier han til avisen.

Ooops, sier jeg da. Betyr det at han ikke blir involvert i noen ny stadion for Vålerenga heller da…? Ingen kan kreve mer av John, han har allerede gitt mer enn de fleste til Vålerenga. Men jeg håper jo han er en av de som er med videre en gang. Per nå er han vel kanskje inne gjennom Bryggegata ennå, forresten?

Hvorfor sier Fredriksen dette da? Vel, det handler om 1986 da myndighetene taua han inn for skattunndragelse og juks. Men saken ble frafalt da man ikke hadde nok på han. Det har tydligvis resultert i en relativt forståelig distanse fra Fredriksens side mot norske myndigheter.

”Norge er det eneste land i verden hvor det er problemer for meg. Det er misunnelse og jantelov”, sier han i avisen.

Vi ser tegningen og henviser til neste avsnitt, der misunnelse og jantelov er godt representert.

Erik Foss
Dagbladet visste hva de gjorde forrige dagen. Vålerenga har 1 poeng på tre kamper og ryker på en kjempesmell mot Brann i Bergen. Hvem kan slenge dritt om klubben sin da? Jo, selvfølgelig Erik Foss.

Akkurat som før lirer Foss av seg sur galle. Tidligere har han også kommet med gnålet sitt med en gang Vålerenga har slitt mer eller mindre. Han kan jo ha noen poenger, men det provoserer meg helt greit at han ser ut til å gjøre mediekarriere ved å snakke nedlatende om klubben som gjorde han til helt. Eller er det kanskje slik at det var Erik Foss som gjorde Vålerenga kjent? Det vil sikkert han hevde.

Uansett ser det ut som klassisk misunnelse over at han ikke er verken sjef eller trener i Vålerenga som gjør at hver gang han sier noe om Vålerenga og de som styrer skuta per tidende så er det noe kritisk oppgulp. Trist.

Aalbu tar saken
Nettopp pga av folk som Foss sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu i Dagbladet i dag at han skal prøve å skjerme Myhre og spillerne fra ”medier som stiller dumme og kritiske spørsmål.” Uten at det betyr noen slags Steffen Iversen-type boikott av pressa. Aalbu slenger også en til Foss: ”…gamle Vålerenga-profiler som ikke veit hva som foregår bør absolutt holde seg for gode til det” (”det” er å kritisere Vålerenga. VPN.anm)

På en side er dette ok. Jeg er ikke helt sikker på hvordan Myhre takler en eventuelt tiltagende kritisk situasjon med mer medietrykk, og dersom Aalbu kan hjelpe han og spillerne til bedre prestasjoner gjennom dette er jeg helt for det. Samtidig er det noe med at moderne fotball med en milliard kroner krever at spillere og trenere stiller opp for media. Dessverre, kanskje. Og at Myhre må nok høre på noen av tiradene også.

Men når det kommer til kommentaren om de gamle Vålerenga-profilene er det ikke vanskelig å ta side, for å si det sånn.

Vålerenga – Godset
Nei, da er det heller bedre å se fremover. Fremover til lørdagens kamp. Glenn Roberts har spilt G19-kamp for Norge mot Italia, og Norge vant hele 4-1. Roberts scora 3 av de målene. Selv syns jeg ikke Glenn var vår verste i Bergen. Og han var ikke langt fra å score. Det virker som om Glenn er i form, og med tanke på…

– nettopp formen hans
– det svært så hyggelige innhoppet til Mohammed Fellah mot Brann
– samspillet mellom Fellah og Roberts
– og det faktum at motstander ikke er Brann, LSK eller RBK

…syns i alle fall denne Dagbokskribenten at de to bør få tillit fra start, dersom det passer i taktikken. Det hadde også vist at Myhre har volum på cojonesene sine.

Klubbens sider og Schwabe melder at det er usikkert om Thomas Holm og Ronny Johnsen blir klare til kampen. Mens vi allerede vet at han sutrete triste fyren, (nei, ikke Foss, men Ohr), må stå over kampen mot oss grunnet rødt kort mot LSK.

Ellers noterer vi oss at en gammel respektabel tribunemotstander er på beina igjen: Godseunionen mobiliserer til kampen mot oss, og håper å fylle feltet de får på Ullevaal lørdag med 2800 drammensere, melder Drammens Tidende. Og hovedsponsor Sparebanken 1 bidrar med å sponse bussprisen for dem – 10 busser er bestilt.

Vi sier det enkelt til våre: syng høyt, syng Vålerenga.

Strømnes til HamKam
Klubben melder også at Steinar Strømnes leies ut til HamKam, fram til slutten av mai, med mulighet til forlengelse. Aalbu sier dette er den beste løsningen for begge parter. Og det kan nok være sant. Mens vi synes uansett synd på noen som må spille for den klubben.

Brocken blir nest-sjef
Ikke i Vålerenga, men for Rekdal i Lierse. I har sparka sin assistent Van Meir til B-laget siden han har vist seg å være kilden for mishagsytringene mot Rekdal tidligere i uka. David Brocken er forfremmet til assistent-trener, forteller NTB og Dagbladet. I kjent stil tar Rekdal den helt ut. Han tror på seg selv og gambler på at konfrontasjon og machiavelliske grep gir resultater. Egentlig ganske kult, han kan jo være i ferd med å redde Lierse fra nedrykk. Dagboka håper han klarer det – lykke til, Kjetil og David.

Poesi – ekstranummer
Forrige uke hadde vi poesidager, inspirert at Bresjnevs øyebryn. Vi tar et ekstranummer fra en av våre inspirerte lesere idag:

STILLE ER MORGAN
(Inspirert av Morgan A.)

Det er stille
Bare Morgan er våken
(og Obi – Wan Kenobi og – Mikel )
Det er natt
Pressen snorker
En cognac han orker
Morgan lever
– en mann på frifot i by’n
Burde han vært fengsla
– alt han dreiv med i Lyn?
Morgan sover som en mobil
i ustand, uten tvil
Hvorfor står han opp?
Han er jo en flopp
Han ser ut
Tyver venter
(på at Morgan henter?)
så forbasket rolig
pressen gjelder
vås de melder
Store oppslag
mange berøres
Ord settes sammen
også av Morgan – jammen!
Har du sett på slikt!
Det ligner et dikt
Du verden
– godt gjort av nerden!
Om fjorten dager
Morgan må lure
blir han frikjent? dømt?
Må han sone i buret?
Solen står opp
Lysets Morgan gjør nok en lyssky jobb

san Paolo

Vålerenga i dag
Start-billetter er IKKE i salg ennå. Les mer på Klanen.no

Legg igjen en kommentar